Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Toerist in eigen stad!

De zomervakantie breekt bijna aan. Voor iedereen die niet naar verre oorden vertrekt: de tofste Haagse schatten activiteiten op een rij!

dinsdag 16 juli 2019

Zijn jullie ook al aan het aftellen? Nog maar een paar daagjes en het is eindelijk vakantie! Die laatste dagen kruipen natuurlijk voorbij, maar gelukkig hebben wij vast wat ultieme vakantietips om in de stemming te komen! Je hoeft namelijk helemaal niet ver weg om een fijne vakantie te vieren, alles uit het buitenland vind je ook gewoon om de hoek.

Lekker in de natuur willen ontbijten, maar niet daarna met de wc rol onder je arm naar het toilet willen lopen? Buitenontbijtjes organiseert een paar ochtenden in de week een heerlijk vers en met liefde bereid ontbijtje op het strand of in het bos. Reserveer van te voren een plekje via de site en schuif lekker aan. Een heerlijke start van je dag!

Op ontdekkingstocht

Hoe goed ken jij Den Haag eigenlijk? En zie je na zoveel jaar hier wonen de schoonheid van onze stad nog wel? Met een tour door de stad ontdek je weer hele nieuwe plekjes en kom je op plekken die je nog niet eens kende! Wij hebben een aantal schatten met hele leuke opties voor een dagje ‘toerist in eigen stad’:

Met Cycle and the City cross je op een gouden fiets de stad door, onder begeleiding van een Haags sprekende gids. Je fietst langs de toeristische hoogtepunten, maar ook door kleine straatjes met de leukste zaakjes. Met een flinke dosis humor, mooie anekdotes en verhalen die je eerder nog niet kende.

Bekijk Den Haag vanaf een heel ander perspectief: per boot! Met The Hague Boat vaar je door de grachten van Den Haag. Door de rust en het lagere perspectief heb je echt de tijd om de prachtige panden rustig te bekijken en schipper Jan en zijn vrouw Leonie vertellen je er de leukste verhalen bij.

Liever iets met eten of drinken? Bites & Stories bied je verschillende tours door de stad. Met de beer, wine of food tour hop je langs verschillende cafés en restaurants van de stad. Wie weet ontdek je wel je nieuwe stamkroeg! En het allerleukste: onderweg van de ene hotspot naar de ander vertelt de gids je leukste weetjes over Den Haag,

Een actievere tour doe je met Secret City Trail. Via een app op je telefoon moet je raadsels oplossen om naar de volgende locatie in de stad te komen. Het spel neemt je mee naar geheime hofjes en schattige straatjes en stelt je vragen, die zelfs voor de ras Hagenezen onder ons niet 1-2-3 te beantwoorden zijn.

Als een god in Frankrijk

Ook voor de leukste surflessen hoef je niet naar Zuid Frankrijk af te reizen. De golven van Scheveningen doen het ook prima! Bij Aloha kan je losse lessen boeken, maar ook een hele week “op kamp.” En daarna plof je moe en voldaan op het terras voor een bijzonder biertje en een heerlijke maaltijd.

En zelfs voor de Franse markt hoef je niet ver te rijden. Ieder eerste weekend van de maand staat Le Marie Marché op het Plein, met heerlijke kaas, worst, biertjes, bloemen, handgemaakte sieraden en accessoires, houtgesneden spulletjes en een dj die Franse chansons draait. Doe mij die maar, si -voe-plè!

Cultureel genieten

Zit er toch een regenachtige dag tussen? Bij Theater Dakota (gesloten in augustus) of het Filmhuis kan je in de zomer terecht voor de mooiste films. Daarnaast sluit Dakota ook dit theaterseizoen af met een zomerfestival, waar de kinderen workshops kunnen volgen, muziek, theater, dans of decorbouw, met aan het einde een spetterende voorstelling en staat het laatste weekend van juli het ‘Ook van jou filmfestival‘ plaats met onder andere een buitenbios op het plein!

Geschreven door

Anouk van Schie