Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Trainen voor je beachbody doe je nu!

Fit en vitaal het nieuwe jaar in? Blogster Renée stelde een sportief weekschema voor je samen. Waar ga jij je in het zweet werken?

donderdag 5 januari 2023

Natuurlijk is sporten essentieel! Dat weten we allemaal al láng, maar toch weten we ook: het schiet er ook zomaar bij in. Heb jij als goede voornemen om dit jaar vaker in beweging te komen? Dan help ik, of eigenlijk onze sportieve Haagse schatten, je dolgraag een eindje op weg! Zo weet je zeker dat jij, als de dagen straks weer langer zijn en de temperaturen oplopen, lekker in je lijf zit. Ik maak het je extra makkelijk met dit fijne weekschema, Klaar voor de start? Af!

Maandag = start je week goed bij K’dans

Oké, maandag is altijd even inkomen. Zo net na het weekend, moet dat lichaam weer even in de actieve stand gebracht worden. Met maar liefst 7 lessen op maandag, zit er altijd wel iets tussen waar jij de week graag mee opstart. Lesje Pilates om 10.15 uur bijvoorbeeld, dan is je lichaam inmiddels echt wel toe aan een beetje actie. Meer een avondsporter, ga dan voor de latere tijdstippen. Het maakt immers niet uit wanneer je gaat, als je maar gaat! Een goed begin is het halve werk. Kijk op de website van K’dans voor het volledige rooster en plan alvast jouw workouts in voor komende weken.

Dinsdag = Dumbell dag

Niet meteen bang worden van het woord dumbell, want deze gewichtjes worden jouw favoriete vrienden dit jaar! Wat je met deze dumbells allemaal kan is niet te geloven. De trainers van Outwork weten heel goed wat je er mee kan en wat goed voor je is. Het sterker maken van je schouders, je houding verbeteren, die benen een flinke boost geven of een goede booty workout. Schrijf je snel in voor de reboost week bij Outwork en krijg 3 proeflessen met een voedingsschema en lifestyle tips. Zie je jezelf al langzaam voor je in die korte broek? Ik weet zeker dat je nooit meer terug wil en dat die dumbells nog veel langer in jouw leven blijven dan alleen deze winter.

Woensdag = Never skip legday met Lola’s nightride

Staat je fiets al in de olie? Ketting gesmeerd en fietsoutfit al in huis? Woensdagavond staat de Lola Club Rit op het programma. Om 19.00 uur wordt er een gezellige rit van 40km gereden, dus zet je schrap! Ideaal om je conditie te verbeteren, de vetverbranding, het halen van een frisse neus en gewoon omdat het super leuk en lekker is. En wist je dat ze hier ook heel goed advies geven over jouw (nieuwe) racefiets? Daarnaast zijn ze ook nog eens super goede reparateurs, dus ook een kapotte fiets is absoluut geen excuus! We zien je daar!

Donderdag = Boulderdag

Op donderdag ben je alweer over de helft van de werkweek en het weekend komt er bijna aan, dus extra veel motivatie om nog een tandje harder te sporten! Vandaag staat in het teken van klimmen en klauteren. Wat je hier allemaal voor gebruikt in je lichaam? Je armen om je op te trekken, je vingers om die ellendige greepjes goed te kunnen vasthouden, je buikspieren om jezelf in balans te houden, je rugspieren om lang te kunnen blijven hangen, je benen om jezelf omhoog te duwen en je voeten om af te zetten. Oh ja en ook lenigheid is best wel handig! Een sport waarmee je dus je hele lichaam traint en zelfs je hoofd doet mee om de route over die muur uit te stippelen. Het is de ideale sport om lekker samen te doen, dus ook met de gezelligheid zit het goed! Kies voor de boulderhal het dichtst bij jou in de buurt en daag jezelf uit. Wist je dat beide hallen verschillende cursussen aanbieden, zodat jij jouw lichaam nog meer klimproof kan maken?

Vrijdag = De dag van de herhaling

De wet van herhaling, een belangrijke wet in de sportwereld! Niks zo belangrijk dan het lichaam meerdere keren dezelfde beweging laten maken. Daarom is vrijdag de dag dat jij bij jouw favoriete sportlocatie nog een keertje mee doet. Nog een keer bij K’dans maar dan een andere les. Nog een fietstour, maar dan de route in tegengestelde richting met jouw nieuwe fietsbuddy’s. Nog een keer die dumbells liften, maar dan een maatje groter of ga je dit keer voor een kettlebell? Nog een keer die muur op, maar dan de andere kleur route of bij de andere boulderhal. Het zijn de kleine verschillen, die jouw lichaam opmerkt en waar je nog sterker van wordt. Dus waar ga jij voor de tweede keer heen deze week?

Het weekend = Rustdag.. NO WAY!

Het weekend bedacht om lekker uit te rusten? Zeker niet, het weekend is juist de uitgelezen kans om je workouts nog een beetje langer te maken, je hebt immers meer tijd! In Den Haag is het weekend natuurlijk de uitgelezen kans om naar het strand te fietsen, want hier is genoeg te doen. Bij Aloha kan je 365 dagen per jaar surfen, dus ook vandaag! Surfen, ook zo’n sport waarbij het hele lichaam meedoet en de weerstand van het water maakt alles nog een beetje zwaarder. Nu nog lekker in een wetsuitje, maar misschien kan je deze zomer wel in bikini op die plank. Na het surfen nog even uit wandelen of rennen op het strand en als je niet genoeg kan krijgen van boards, pak je gewoon een longboard maar dan met wieltjes. Nog een paar keer de boulevard over en dan heb je wel een beetje rust verdiend!

Wat je verder nog kan doen in het weekend? Uitslapen? Nou een klein beetje dan op zondag, want ook rust is belangrijk! Zeker na zo’n schema als afgelopen week. Daarna een lekker duikje in de zee? Zo is je lichaam en geest weer helemaal klaar voor een nieuwe week! Ondertussen de sportkleding in de was, de fiets weer even smeren, het yogamatje even afkloppen want de maandag staat alweer bijna voor de deur..! 😉

Geschreven door

Renee Dekkers