Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Trammend Den Haag door: Lijn 2

Welke Haagse schatten kom je tegen als je lijn 2 neemt in Den Haag? Daisy neemt je mee langs de leukste hotspots van Den Haag.

donderdag 10 maart 2022

Onze Haagse schatten zijn plekken waar we graag voor om fietsen. Logisch dat je dan natuurlijk de schatten pakt die dichtbij elkaar liggen. Maar wat nou als we die selectie niet laten afhangen van hun afstand tot elkaar, maar van de bereikbaarheid met de tram? Dan krijg je toch al snel een heel andere ontdekkingstocht. En je zit droog en warm, toch ook wel prettig! We stappen in de lijn die ik vier jaar lang heb gepakt om naar mijn school af te reizen: lijn 2! 

Als Westlands meisje naar de grote stad om naar mijn MBO school te reizen. Tram 2 was er voor me. Ik moet zeggen dat ik ‘s morgens vaak nog lag te tukken, maar ‘s middags keek ik lekker om me heen. Ik vertel je graag welke schatten je kunt bezoeken als je een dagje met tram 2 op pad gaat!

Instappen maar…

Tram 2 begint in Loosduinen, Kraayenstein om precies te zijn. We beginnen dit keer niet in de tram, maar bij Boulderhal de Campus. Voor de echte sportliefhebber, is deze Haagse schat een echte must-go-to/do! Bij Boulderhal de Campus kun je, jawel, boulderen! En dat is een stoere variant op de klimsport. Je puzzelt jezelf tot 4,5 meter hoogte, wat zelfs zonder touw kan. Een gaver begin van de dag kun je niet hebben! Na het klimmen kun je een cooling down doen van ongeveer 17 minuten, jouw wandeling naar tramhalte Buitentuinen.

De volgende halte

Is Laan van Eijk en Duinen. Hopelijk ben je uitgerust van je boulderavontuur en kun je weer een klein wandelingetje maken van 10 minuten. No worries, deze schat is zeker de wandeling waard! Bij Café Loft kun je neerstrijken voor een heerlijke lunch, die super puur en met liefde voor jou is klaargemaakt. Café Loft is gevestigd in een oude kerk, waar je je ogen zult uitkijken.

Op de terugweg kun je nog even langs The Chocolate Shop lopen, om jouw lekkerste en eerlijkste chocolade te scoren. Je zit straks tenslotte toch weer even in de tram niks te doen.

Uitkijken naar…

Je moet nog even geduld hebben, maar tijdens jouw tramritje richting het centrum vind je op de hoek van Loosduinsekade en de Monstersestraat Arari. Ondanks dat zij tijdelijk hun deuren gesloten hebben, tip ik het toch alvast. Arari is namelijk een voormalig Haags koffiehuisje, omgetoverd tof fijne spot. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuw concept. Natuurlijk laten wij je als eerste weten als de deuren weer geopend zijn en jij op terras neer kunt strijken. In de tussentijd wel alvast een leuk weetje over de echte Haagse koffiehuisjes:

Ze horen écht bij de Haagse geschiedenis en gaan terug naar het jaar 1900. Vroeger kregen de arbeiders in de kroeg hun salaris uitbetaald van hun werkgever, wat vervolgens direct werd uitgegeven aan de drank. De Bond tegen Alcoholmisbruik vond dat een slechtte zaak en richtte daarom de alcoholvrije koffietentjes op. Er werden halve kopjes koffie geschonken, zodat de arbeiders weer snel aan het werk gingen. Op deze manier bleef er wel meer geld over voor de gezinnen van de arbeiders. Deze koffietjes werden ook wel bakkies pleur genoemd.

Einde van je rit

Met een voldaan gevoel van het sporten en een volle buik van het lunchen en je ‘chocolate to go’, kun je neerstrijken voor een fijne film bij Het Filmhuis. Je hebt het verdiend! Laat je verrassen door het altijd bijzondere aanbod van films. Films die je niet snel ergens anders zult zien en die je zullen verbazen. Een ideale afsluiting voor jouw dag met tram 2! Enne nog zin in een hapje om de dag helemaal in stijl af te sluiten? Dan tip ik je onze nieuwste Haagse schat Restaurant Ethica aan de Bierkade. Genieten gegarandeerd!

Geschreven door

Daisy Mostert