Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Uitgebreid brunchen, gieren en proosten

Pasen vieren we dit jaar groots en meeslepend, al is het op afstand. Wij helpen je een handje met plannen en de organisatie!

dinsdag 30 maart 2021

De introvert in ons allen is verzadigd. Afgelopen jaar werden zo goed als alle feestelijkheden geannuleerd, waardoor we zonder ‘FOMO’ en schuldgevoel met een kopje thee, onder een deken, op de bank hebben mogen kruipen. Maar dat is nu wel mooi geweest. Je extraverte kant heeft ook verzorging nodig. Het is weer tijd om de slappe lach met je vrienden en vriendinnen te hebben. Tijd om een reden te hebben om je prachtig aan te kleden. Vier Pasen eens groots en meeslepend! Met taart, pasteltinten en frisse make-up. De huidige maatregelen maken het ons niet makkelijk om een feestje te organiseren, maar niets is onmogelijk. Zeker niet met het stappenplan voor een perfect Pasen van Haagse Schatten. Pak je notitieboekje er bij en begin met het organiseren van een feestelijke en veilige Paasbrunch.

STAP 1 De Gastenlijst & Uitnodigingen

Met wie wil je Pasen vieren? Dat is de eerste vraag die je dient te beantwoorden. Je mag natuurlijk maar één iemand thuis uitnodigen, maar dat betekent niet dat je het feestje niet met meerdere mensen kan vieren. Heb je een flinke vriendengroep? Zorg dan dat je groepjes vormt, waarbij elk huishouden één persoon uitnodigt. Tussen die huishoudens zet je een verbinding op door bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom of een andere applicatie te gebruiken. Op die manier zit niemand fysiek alleen, en zijn jullie op een bijzondere manier toch allemaal bij elkaar. (Eerlijk is eerlijk: hoe kleiner je de groep houdt, hoe makkelijker het organiseren wordt. Less is more.) Een beetje streng, maar noodzakelijk: zorg dat alle cameraposities van de deelnemende huishoudens goed zijn, zodat je al je gasten goed kan zien. Verdeling gemaakt? Dan gaan de digitale uitnodigingen de deur uit. Die kan je simpel en leuk zelf ontwerpen door bijvoorbeeld gebruik te maken van canva.com. Hier kan je makkelijk een flitsende uitnodiging ontwerpen die je vervolgens kan mailen naar je gewenste gasten.

STAP 2 Verzorg lekkernijen op alle locaties

Op elke locatie koken wordt wat ingewikkeld, maar gelukkig zijn er meer dan genoeg Haagse horecaondernemers die je graag ontlasten. Buitenontbijtjes, Café Juni, Sam Sam, FOAM, Hug the Tea en Café Loft hebben allemaal een menu voor de Paasbrunch samengesteld of kleine lekkernijtjes bereid, die jij met een paar kliks kan bestellen. Er is absoluut geen reden om op elke feestlocatie dezelfde brunch te serveren, dus bestel bij verschillende schatten een menu. Leuk, want dan kan je aan het begin van de brunch iedereen laten delen wat ze voor zich hebben. Pasen is echter niet compleet zonder pastelkleurtjes, dus het is wel belangrijk dat je, naast een dergelijk brunchmenu, de prachtige macarons van Hug the Tea op elke locatie laat leveren. Die verdient elke gast immers. En de Matcha blondie-brownies eigenlijk ook. Of de mochi… Weet je wat, stuur naar elke locatie maar de hele ‘Mixed Easter Treatsbox’ van Hug the Tea. Gegarandeerd succes. Alvast een tip voor verderop in het stappenplan: stuur een setje verf naar alle locaties.

STAP 3 Verzorg de aankleding

Er komt iemand over de vloer en je vrienden kijken mee via een webcam: reden genoeg om je huis aan kant te hebben en een Paassfeer neer te zetten met de juiste decoratie. Wel makkelijk: het sieren hoeft alleen maar beperkt te worden tot de tafel, want dat is waar het feest zich afspeelt. Een mooi tafelkleed, gezellig servies en vrolijke bloemen of planten. De tafelaankleding kan je bijvoorbeeld shoppen bij Made Concept Store. Deze winkel verkoopt allerlei prachtige spullen, gemaakt door Hagenaars en Hagenezen.  Onder meer creatief servies bijvoorbeeld. Shoppen doe je bij Made via de website of door een afspraak te maken. De mooiste plantjes voor op tafel vind je natuurlijk bij Little Green Shop of Filya Indoor Garden. De beste groene zaken van de hofstad.

STAP 4 Kleed jezelf

Een dresscode is altijd een goed idee.  De meest toegankelijke dresscode voor Pasen heeft iets van doen met bloemetjes en pasteltinten. De leukste kledingzaken hangen er op dit moment vol mee. Zo geef je iedereen een reden om weer eens flink uit te pakken. Joggingbroeken en sneakers mogen deze feestdag in de kast blijven staan. Hakken en jurken zijn meer dan welkom. Als gastheer of gastvrouw dien je natuurlijk wel het goede voorbeeld te geven en dus is een bezoek aan Stijlbandiet meer dan een goed idee. Deze hippe kledingboetiek hangt al vol met de mooiste parels waarmee je de lente kan inluiden. Wees niet bang om een flink uit te pakken: bij deze Paasbrunch moet je niet alleen in levende lijve indruk maken, maar ook virtueel. Een opvallende outfit komt nu eenmaal beter over via Teams of Zoom.

STAP 5 Organiseer een kleine activiteit

Natuurlijk, het kan al leuk zijn om weer even bij te kletsen met je vrienden, maar het is nóg leuker om iets te doen te hebben met zijn allen. Een Kahoot quiz kan altijd goed op de lachspieren werken, maar nóg leuker is het om eieren te schilderen! Precies, dit is waarvoor je dat eerder benoemde verfsetje hebt verstuurd. Je kan je vrienden creatieve vrijheid gunnen, maar een kunstzinnig thema afspreken van tevoren is  een briljant idee. Persoonlijk favoriet: schilder één van de feestgangers op een ei. Dat moet wel lachwekkend zijn.

STAP 6 De puntjes op de i en geniet

Op de ochtend van het festijn, kleed je jezelf en de tafel aan, verzorg je een warm welkom voor je fysieke gast en luid je de online meeting met gejuich in. Roem de prachtige outfits die iedereen aan heeft en deel met elkaar wat er op het menu staat op jullie tafel. Proost, virtueel, met vers geperste jus d’orange en geniet van de beste macarons. Gier van het lachen om de eiercreaties van je vrienden. Kortom: GENIET! Je extraverte persoonlijkheid verdient deze gezelligheid.

 

Geschreven door

Annelou Izeren