Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Ultiem dagje Den Haag

Zit je klaar voor een ultiem dagje Den Haag? Ga mee op deze ontdekkingsreis langs een aantal van onze Haagse schatten! Hup die fiets op!

dinsdag 4 juni 2019

Zin om een dagje te genieten van mooi Den Haag en nieuwe plekken te ontdekken? Top! Ik heb speciaal voor jullie een route samengesteld langs een paar van onze fijne Haagse schatten! Van ontbijten tot shoppen en van de lunch, via de stadswandeling zo je diner in. Waar wacht je nog op, hup die fiets op! 

Een goed begin van je dag: het strand! 

Kom je vanuit buiten Den Haag? Pak dan een OV-fiets vanaf het station om vanaf daar linea recta naar het strand te fietsen. Je dag rustig opstarten met het geluid van de zee, mijlen ver kunnen kijken en even weg van alle drukte van de stad. Koffie op het strand is echt een klein minifeestje. Zeker bij Haagse schat, The Shore. Daar is het maximaal genieten van je Roast Factory bakkie met je voeten in het zand aan een houten picknicktafel. Nog niet ontbeten? Je kunt hier lekkere pancakes bestellen of gezonde granola met yoghurt. Mmmmm!

Shopping time! 

Na een frisse ontspannen start heb je wellicht wel zin in wat reuring, fiets via de gezellige Frederik Hendriklaan, daar waar veel mooie winkeltjes zitten, via het Sweelinckplein en Emmakade richting de Weimar- en Prins Hendrikstraat. Maak zeker een tussenstop bij onze Haagse schat Sprinkel & Hop voor de allermooiste vintage aanwinsten, vergaap je bij Bar & Zo aan toffe lokale producten en aan alle mooie natuurlijke producten en planten. In de tuin vind je sinds kort zelfs een kas voor iedereen met echt groene vingers! Voor de allerkleinste loop je binnen bij Achtung Baby en kun je helemaal los voor mooi babyspul. Je vindt er de mooiste vintage en nieuwe babykleertjes en toffe producten. 

Lunchbreak

Trek gekregen van al dat winkelen en fietsen? Ga lekker lunchen bij Café Juni in de Nutstuin (een verborgen stadstuin midden in het centrum van Den Haag) of voorkom keuzestress en ga voor de half-om-half boterhammen van SamSam op het Noordeinde. Kun je meteen nog even langs het Paleis lopen. 

Even uitbuiken

Doe je natuurlijk met een fijne stadswandeling. Ik tip het Hofkwartier. Struin lekker door de Molenstraat en de Oude Molstraat, breng een bezoekje aan de Paleistuin en loop via de Prinsestraat (Confetti is trouwens ook echt een goede plek voor een feestelijke break!) weer richting de Grote Kerk. Daar kun je je plannen maken voor de avond.  

Dinnertime

Besloten om nog even in de stad blijven hangen en lekker lang te tafelen? Eten bij Restaurant De Kade aan het water van de Bierkade, die niet voor niets de ‘avenue culinaire’ heet, is het met mooi weer net zomervakantie in eigen stad. Proef van de bijzondere natuurwijnen en de lekkerste gerechten. Dit is een echt een heerlijke afsluiter van de dag.

Nog veel meer te ontdekken

Wil je Den Haag eens op een heel andere manier ontdekken? En lijkt het je tof op om ontdekkingsreis te gaan met echte locals? Ook dat kan! The Hague Boat en Bites & Stories bieden hele leuke culinaire boot-en wandeltours dwars door de stad. Gegarandeerd dat je verhalen hoort en plekken ziet, waar je het bestaan niet van af wist. Echt een aanrader! Kijk op de websites uit welke pretpakketten je hier allemaal kunt kiezen.

Veel plezier in Den Haag!

Geschreven door

Babet van Pinxteren