Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Ultieme Haagse schatten dag

Binnenkort zin in een verrassend dagje Den Haag? Wij stippelen een ultieme route voor je uit langs een aantal van onze #haagseschatten.

dinsdag 5 februari 2019

Binnenkort komt een van mijn Amsterdamse vriendinnetjes naar Den Haag. Iets wat ik op zich al een hele eer vind, want iedereen weet dat de meeste Amsterdammers niet altijd even makkelijk hun eigen stad verlaten 😉 Om haar te verrassen heb ik een complete Haagse schatten dag in petto. Benieuwd hoe die dag eruit ziet? Lees het in mijn nieuwste blog.

09.30 uur Bakkie bij Aloha Surf

We beginnen onze ochtend op mijn meest favoriete plek: het strand. Niet is lekkerder dan de dag beginnen met de zilte zeelucht, frisse wind door je haren en een goede kop koffie. Ik kies voor Aloha Surf, een heel fijn plekje waar je gelukkig het hele jaar door terecht kan.

11.00 uur Vintage vondsten bij Sprinkel + Hop en koffie bij Eef

Twee vrouwen op pad. Dan moet er natuurlijk geshopt worden! We maken een pitstop bij mijn favoriete vintage winkeltje Sprinkel + Hop. Zodra we de winkel binnen stappen zal zij begrijpen waarom ik hier nooit met lege handen naar huis ga. Van een tof tafeltje tot een unieke vaas, altijd vind ik er wel weer iets om mijn huis weer een beetje mooier te maken. Natuurlijk drinken we ook nog een lekker bakkie bij buurvrouw Eef, want er is niemand die de koffiebonen Roast Factory tot zo’n perfect bakkie maakt als zij!

12.30 uur Groen, groener, groenst bij Little green shop Bar en Zo

Mijn vriendinnetje heeft behoorlijk groene vingers, dus onderweg naar de stad stoppen we ook zeker even bij Little Green Shop Bar en Zo, waar iedere planten- en vintageliefhebber zijn geluk op kan. Hopelijk vinden we daar ook nog een mooie grote rieten tas, die kan ze zeker weten gebruiken om haar aankopen weer meer naar Amsterdam te vervoeren.

13.30 uur Lunchen BijClarence of de Sushimeisjes

Twijfel, twijfel, twijfel. Gaan we voor een lunch bij de Sushimeisjes om te kunnen smullen van een overheerlijke sushi burrito? Of fietsen we richting de Piet Heinstraat naar mijn all-time-favorite BijClarence. Waar je altijd een warm welkom krijgt en smult van de lekkerste broodjes, taartjes en meer. Kan jij helpen kiezen? Of laten we het er maar op houden dat ze nog een keertje terug moet komen!

15.00 uur Nog meer shoppen: Zusjes Vintage Boetiek

Voor de grootste en leukste vintage kledingwinkel brengen we een bezoekje aan de Zusjes Vintage Boetiek. Zij is dol op tweedehandskleding, dus ik weet zeker ze weer met minimaal twee complete outfits de deur uit stapt. En ik? Ik trakteer mijzelf op een mooie nieuwe handgemaakte ring van A Little Lem, die daar sinds kort te koop zijn. En nu we toch in de Boekhorststraat zijn, stappen we zeker ook even binnen bij Dorst, om een lekker Haags Eiber biertje mee te nemen als cadeautje voor haar vriend.

16.30 uur Tea-time bij Juni Café in het Nutshuis

Omdat er natuurlijk ook nog een verborgen stadspareltje ontdekt moet worden, neem ik haar mee naar de Nutstuin. De prachtige verborgen stadstuin van het Nutshuis, middenin het centrum van Den Haag. Nu maar hopen op wat zonnestralen, want dan kunnen we een lekker theetje van Juni drinken op het terras.

18.00 uur Filmpje pakken in het Filmhuis

Even bijkomen en de voetjes omhoog, dat doen we lekker tijdens een film in het Filmhuis. Geen onontdekte schat, maar door sommigen zeker wel wat onderschat. Het is een heerlijke plek om even tot rust te komen, altijd een relaxte en ontspannen sfeer. Perfect dus om nog even bij te tanken voordat we elkaar weer de oren van het hoofd kletsen tijdens een dinertje.

19.00 uur Diner bij verscholen Capriole

Capriole Café is een echte verrassing voor iedereen die er voor het eerst binnen stapt. De plek, de inrichting, het eten en de bediening. Geen van allen heeft mij ooit teleurgesteld. Het lijkt wat van de route, maar stiekem ligt het best dicht bij station Holland Spoor. En laat dat nou net het vertrekpunt zijn voor mijn vriendinnetje om weer op tijd in haar eigen hometown aan te komen.

Ik denk dat ik haar met dit Haagse schatten dagje wel blij kan maken. Ze neemt sowieso haar Haagse schatten cadeaubon mee, die ik haar voor het verjaardag cadeau deed. Ben benieuwd bij welke van deze plekken ze hem inlevert! Hoe ziet jouw ultieme Haagse schatten dag eruit?

Geschreven door

Barbara van Rest