Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Vandaag hoef je niet te koken!

Geniet van een dagje Haagse horeca. Niets fijner dan locals supporten en de hele dag geen voet over de drempel van je eigen keuken te zetten!

donderdag 3 februari 2022

Na een eeuwigheid niet uit eten te zijn geweest, weet ik niet meer zo goed wat mijn favoriete keuken is. Het enige dat ik wel weet is dat het die in mijn eigen huis voorlopig niet is… Na de zoveelste sluiting van alles wat leuk is heb ik het wel even gezien met alles wat home made is. Daarom heb ik voor jullie (en mezelf) een dagprogramma gemaakt waarbij je de hele dag geen voet over de drempel van je eigen keuken hoeft te zetten.

Een goede start

Ik begin mijn dag altijd met een kopje koffie onder de douche. (Je lacht omdat je nog niet weet hoe fijn dat is, maar als je het een keer probeert wil je nooit meer zonder.) Maar omdat mijn koffieapparaat natuurlijk ook in de keuken staat en we daar vandaag niet naartoe gaan, wordt het douchen en snel op de fiets! We drinken eerst een kopje koffie bij Lola Bikes & Coffee op het Noordeinde. Met een lekker bakkie kijk je hier je ogen uit, en doe je inspiratie op om de rest van de dag de stad te doorkruisen op je fiets.

Als je het eerste kopje koffie erop hebt zitten, en de ‘motor is gestart’, is het tijd voor het belangrijkste maal van de dag: ONTBIJT! We gaan naar de Frederikstraat voor een gezond en vegan ontbijtje bij FOAM.

Lunchtijd

Hierna is het tijd voor een wandelingetje door de stad. Langs het Voorhout, de Hofvijver en de Passage kom je rond lunchtijd bij Juni aan. In de tuin van het Nutshuis kun je hier kiezen voor een heerlijk broodje, of je eigen salade samenstellen in de uitgebreide saladebar.

Na de lunch is er wat tijd te vullen. Wat? Zijn we nu vlak bij de winkels? Oeps. Nouja, nu we er toch zijn… doe er je voordeel mee! Als je al je nieuwe kleding maar wel in een maatje groter koopt dan normaal, want we zijn vandaag nog niet klaar met eten.

Dinnertime

Na een rondje winkelen begint de zon langzaam te verdwijnen en is het tijd voor de warme maaltijd. Op zo’n dag van selfcare als deze is er natuurlijk geen betere maaltijd dan… sushi! En waar kun je dat lekkerder krijgen dan bij de Sushimeisjes? Op naar de Prins Hendrikstraat en schuif aan bij Sushimeisjes Lisa en Nicole. In 2014 zijn zij samen begonnen met in hun eigen keuken sushi te rollen. Dit bleek zo’n succes dat ze 8 jaar later 2 eigen restaurants en 1 take-away restaurant in Den Haag hebben. Als dit nog niet genoeg zegt moet je het zelf maar komen proeven…

Afsluitend drankje

Na het eten is het nog tijd voor één laatste stop voor de klok 22.00 uur slaat… Little Miss Sangria! De afterparty van deze heerlijke dag vieren we in de Reinkenstraat, met een glaasje Sangria. Voor ieder wat wils, want de Sangria zoals ik het ken (diepvries fruit en zo’n oranje pak uit de supermarkt) is hier (gelukkig) geen optie. Wat je wel kunt kiezen zijn fijne smaakcombinaties zoals de Miss Winter (met stoofpeer!) of de Miss Rosé met watermeloen.

Moe maar voldaan kom je terug van deze dag intensief locals supporten, en dan wacht er nog 1 hele fijne verassing op je als je thuiskomt… Je hebt deze dag namelijk nog geen kopje vuil gemaakt in je eigen huis, en dat betekent dat je niks hoeft af te wassen.

SLAAP LEKKER!

Geschreven door

Lotte