Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op Vrijdag: 11 december

Elke vrijdag zetten we onze leukste Haagse schatten weekendtips voor je op een rij. Dit keer vijf tips om goed met Kerst van start te gaan.

vrijdag 11 december 2020

De Sint is weer naar huis, dus je kunt je ballen uit het stof halen: Kerst is in aantocht! Mijn zusje en ik mochten vroeger ieder jaar een nieuwe (kerst)bal uitzoeken. De boom van mijn ouders is daardoor een wilde weerspiegeling van de fases waar je als kind doorheen gaat. Die ballen krijgen we ooit cadeau, dus tot dan moet ik mezelf nog zien te redden. Benieuwd waar ik de tofste items scoor? Lees mijn ultieme tips om jouw kerst een vliegende start te geven! 

#1 Capriole Cafe

Bij Capriole heb ik dit jaar al meerdere frunnik items gekocht. De kerstmarkt die ze hebben geopend in hun zaak is nog kleurrijker dan de werkplaats van de Kerstman zelf. Een meer ideale situatie kun je niet hebben, want nu kun je naar Capriole voor de koffie, taart én je kerstversiering! Dus geef mij niet de schuld als je straks thuis komt met meer dan je nodig hebt, ik heb je gewaarschuwd!

#2 Filya Indoor Garden

Wees sociaal, shop lokaal is natuurlijk Haagse schatten op en top. Zo óók als het gaat om de basis van jouw kerst-gezelligheid. Is een kerstboom in huis halen nét een stap te ver voor je. Dan keur ik het ook goed als je een mooie plant versiert, verlicht en kerstig maakt. Bij Filya ben je dan zeker op je plek. Wellicht dat ze toch ook wel wat kerst groen heeft staan, let’s hope so!

#3 Porte Reffe

Het is toch het lekkerste om tijdens een koude, mistige avond trots kijkend naar je mooie kerstversiering, te genieten van een heerlijk glaasje? Breng een bezoekje aan een van onze nieuwste schatten Porte Reffe, dan zit ook jíj vanavond aan een heerlijk glaasje. Nu ben ik zelf groot fan van Glühwein, tijdens deze koude dagen. Maar ik gok dat Marthijn, eigenaar van Porte Reffe, daar ook vast wel goede tips voor heeft.

#4 Confetti

Glitters en confetti kunnen niet ontbreken tijdens Kerst. Zei ik Kerst? Ze mogen überhaupt niet ontbreken in het leven, zeker niet tijdens een jaar als dit. Dus haal bij Confetti een lekker stuk taart als mooie afsluiter van de avond. Je weet wel, die ene met die sprinkels en die heerlijke frosting! Een stuk taart smaakt overigens het beste met warme chocolademelk met mini marshmellows, standaard recept bij Confetti.

#5 Haagse schat van de week: The Chocolate Shop

Kerst kan pas echt beginnen als er ook cadeau’s zijn! Ingepakt onder de boom of verstopt in de kast, dat maakt niet uit, zolang ze er maar zijn. Een cadeau waar je zeker de show mee gaat stelen dit jaar is cho-co-la! Want of je nou man, vrouw, jong of oud bent, iedereen houdt van chocolade. De verschillende chocolades die The Chocolate Shop verkoopt, zijn voor ieders smaak interessant. Mijn favoriet momenteel is Mesjokke D.A.R.C. Angel, mede ook door de toffe chocolademakers die achter dit merk zitten.

Ejoy the weekend!

Geschreven door

Coco van Alphen