Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op vrijdag: 18 december

Met deze vijf op vrijdag, geven wij tips om je lokale kerstinkopen ook dit jaar bij onze Haagse schatten te doen, alleen dan online!

donderdag 17 december 2020

Wat een week was het weer, de nieuwe lockdown is een feit. Van gezellige kerstborrels met iets teveel wijntjes, naar brave Zoom borrels. Van volgeladen kerstdiners naar een tafel met maximaal 3 visite en van uitgebreid kerstinkopen doen door de leukste straatjes van Den Haag, moeten we het nu doen van achter een schermpje. Gelukkig hebben we onze Haagse schatten nog! Zij zorgen ervoor dat het ook dit jaar weer goed komt met alle kerstcadeautjes en dat het straks helemaal vol ligt daar onder de kerstboom! Via webshops, via Instagram en via de kerstman met zijn rendieren. Met deze Vijf op Vrijdag gaan wij je helpen om het beste te halen uit jouw online kerst-shop-tocht! Dus installeer je achter je laptop, tablet, PC of ander scherm, pak er iets lekkers bij en geniet van jouw lokale kerstinkopen. 

#1. Pakketjes, pakketjes en nog meer pakketjes bij Stijlbandiet

Als er 1 winkel is, die ik nooit oversla bij mijn kerstinkopen, dan is het Stijlbandiet. Deze dames hebben duidelijk oog voor de leukste kleding, vintage meubels , sieraden en cadeaus. Een winkel vol spulletjes, die je het liefst allemaal onder de kerstboom zou willen leggen. Via Instagram laten ze elke dag allemaal fantastische samengestelde pakketjes zien. Deze pakketjes wil iedereen! Ze pakken ze in op de echte Stijlbandiet manier, geloof mij, dan weet je zeker dat het goed zit. Geen zorgen over de bezorging, want als je in Den Haag woont kan je die ook gerust aan deze dames overlaten. Zit jouw perfecte pakketje er niet tussen, dan mag je ook zelf online een pakketje samenstellen. Fantastisch toch!

#2. Little Green Shop en Sprinkel + Hop on the gram

Ook Little Green Shop: Bar en Zo is na de speech van onze Mark, overgestapt op Instagram. En Joke van Sprinkel + Hop weet je al langer met haar mooie vintage items via Insta te bereiken. Via deze weg, komen er elke dag allerlei leuke cadeautjes, plantjes, potjes en nog veel meer leuks online. Via een persoonlijk berichtje kan je laten weten, welke kerstcadeautjes jij wilt kopen. Hoewel het misschien anders is dan door de gezellige Zeeheldenbuurt te struinen, zijn er ook best wat voordelen van lockdown-shoppen. Zo heb je geen last van lange rijen en hoef je niet op je fiets te stappen als het regent. Met een gezellig kerstmuziekje op de achtergrond en een zelfgemaakt warme choco van the Chocolate Shop, waan je je helemaal in de kerstsfeer, gewoon in je eigen huisje.

#3. Facetimen met Rose van Pepita d’ Oro

Rose heeft in deze nieuwe lockdown geen minuut van haar tijd verspild en is meteen over gegaan tot actie! Bij Rose kan je gewoon shoppen in de winkel via je je eigen beeldscherm. Stuur haar een berichtje en je krijgt een facetime-afspraak. Zij kan je precies laten zien wat er allemaal in de winkel te koop is. Denk aan heel veel leuke en mooie bedeltjes, armbandjes, kettinkjes en nog zoveel meer prachtige sieraden. Rose zorgt voor jouw perfecte sieraad. Vervolgens pakt ze deze pakketjes altijd zo leuk in, alleen dat is al een cadeautje. Daarna pakt ze haar scooter of fiets erbij om de pakketjes af te leveren door heel Den Haag. Ook PostNL zal blij met je zijn, Rose! Vind je het lastig om een sieraad uit te kiezen, geen paniek! Met een gepersonaliseerde cadeaubon van Pepita d’Oro, zit je ook helemaal goed!

#4. Online kunst shoppen bij Nook Gallery Store

Ik word inmiddels elke dag hebberiger als ik mijn Instagram open. Zo ook vandaag toen de kunst van Nook Gallery Store langs kwam op mijn tijdlijn. Ook is eigenaresse Cila meteen hard aan de slag gegaan. Inmiddels is de webshop helemaal up-to-date en via Instagram wordt ook elke dag laten zien, wat Cila allemaal aan de muur heeft hangen en wat dus binnenkort van jou kan zijn! Stuur een persoonlijk berichtje of neem een kijkje in de webshop, want ik weet zeker dat iedereen blij wordt van een kerstcadeau van Nook. Geen zorgen over de bezorging, daar zorgt deze dame persoonlijk voor!

#5. Het perfecte surf cadeau bij Aloha

Onze Haagse surfers waren opgelucht na de toespraak van afgelopen maandag, want surfen mag gelukkig nog steeds. Wel onder bepaalde voorwaarden, zo kan je alleen nog maar buiten omkleden. Brrr, ik moet er niet aan denken. Tenzij je natuurlijk zo’n heerlijke surf poncho hebt, waar je het liefst de hele dag in weg wilt kruipen. Heb jij een surfer in je kerstgezelschap of gun jij jezelf een perfect surf kerstcadeautje, surf dan naar de webshop van Aloha en bestel zo’n heerlijke poncho. Buiten omkleden zal nooit meer hetzelfde zijn!

#6. Nog heel veel andere Haagse schatten kerstinspiratie

Hoewel ik weet dat deze blog Vijf op Vrijdag heet, wil ik toch wat extra inspiratie met jullie delen. Onze Haagse schatten zijn zo goed bezig en er zijn nog heel veel meer cadeautips, die ik jullie niet wil onthouden.

  • Denk aan de heerlijke verzorgingspakketten van PureSan, speciaal voor kerst en Oud & Nieuw. Zo zitten we er ook dit jaar een beetje stralend bij!
  • Bij de Naaierij kun je nu terecht voor een echte Naaierij cadeaubon. Deze cadeaubonnen mag je aan alles besteden, wat je bij de Naaierij kunt vinden. Een super divers en toch persoonlijk cadeautje!
  • Jasper van Eiber Bier zorgt ervoor dat we niet afhankelijk zijn van supermarktbier. Via de webshop kan je de lekkerste biertjes bestellen en boven de 35 eurries, komt hij het gratis bezorgen. Genoeg biertjes onder kerstboom dus!
  • De bioscoop zit er op dit moment even niet in, maar een filmervaring kun je wel cadeau doen. Bij het Filmhuis Den Haag kan je nu een cadeaubon bestellen of een 10-rittenkaart, zo kan jij samen met je filmmaatje ook in 2021 weer genieten van deze fijne bioscoop.
  • Filya Indoor Garden zorgt er voor dat je ook gewoon je plantjes kan blijven kopen tijdens deze kerst. Via hun eigen webshop kan je zien wat er allemaal is. In plaats van bezorgen, zorgen ze bij Filya dat je het buiten bij hun kan ophalen. Op de website staat alle informatie over de ophaaldagen.
  • Op zoek naar een leuke koffiepakketje, daar heeft Roast Factory voor gezorgd. ‘ De X-mas Coffee Birdbox‘, 3 overheerlijke koffies uit 3 verschillende landen, daar kom jij deze kerst wel mee door.
  • Nog zo’n origineel cadeau voor kerst: wat dacht je van een matcha giftbox. Hier zit alles in, zodat jij je favoriete matcha thee kan maken, of matcha latte of matcha bowl. De dames van Hug the Tea wensen jouw een Merrymatcha Christmas!

Met deze 5 tips en een beetje meer, hopen wij dat jullie allemaal genoeg inspiratie hebben voor je kerstinkopen dit jaar! Geniet van je online stoptocht, maak het jezelf gemakkelijk. En dan nog even een dikke vette shoutout naar alle geweldige Haagse schatten die er ondanks deze bizarre tijden voor zorgen dat jouw kerst 2020 niet in de soep valt!

Geschreven door

Renee Dekkers