Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op Vrijdag: 20 november

Dit weekend hebben we 5 leuke stadswandelingen voor jou samengesteld. Wandel langs de leukste schatten die jouw steun goed kunnen gebruiken!

donderdag 19 november 2020

We zijn veelal weer stevig aan het thuiswerken. Met de koelkast en snoeplade binnen handbereik worden we zelf misschien ook wel een beetje stevig. Om te voorkomen dat de term ‘Corona-kilo’s’ te vaak gaat vallen, raden wij je dit weekend een actief buitenweekend aan! Een weekend op de benen en in de benen. Deze vijf wandelingen brengen je langs de leukste schatten die jouw steun ook de komende tijd nog goed kunnen gebruiken. Fun fact: deze wandelingen zijn natuurlijk samengesteld met behulp van de digitale schatkaart die je terugvindt op onze geheel vernieuwde website. Niet vergeten even op te klikken dus!

#1. De winterse strandwandeling

Strandwandelingen behoren echt niet alleen maar toe aan de zomer. Welnee. Sterker nog, het strand heeft nu alles wat je in de zomer soms stiekem wenste van dit stukje Den Haag: rust, geen zweetsnor of behaard bilspleetje in zicht, ruimte! Geloof het of niet, surfers ga je er zeker tegenkomen! Surfers zien geen warm of koud: ze zien golven of geen golven. Zie je nu zo’n diehard uit het water komen, dan is het misschien een goed idee om haar te volgen, want ze zal je ongetwijfeld leiden naar Aloha, waar je licht kan opwarmen met een koffie-to-go. Ben je lekker vroeg aan je wandeling begonnen, dan kun je dat bakkie opdrinken met uitzicht op de hardwerkende sporters van de Bakfiets Gym, want ook die zullen op de boulevard vrolijk aan het werk zijn.

#2. Een gezichtsbehandeling als beloning

Houd je iets meer van herfstige kleuren dan van de zee? Dan is deze wandeling iets voor jou: in Benoorden- en Bezuidenhout vind je namelijk fantastische parken waar je verkleurde bladeren voor je uit moet schoppen om je eigen voeten nog te kunnen zien. Landgoed Clingendael bijvoorbeeld of het Haagse Bos. Die laatste grenst toevalligerwijs aan de schoonheidssalon van PureSan. Wie van tevoren een afspraak maakt, kan na afloop van een flinke wandeling in haar stoel ploffen om bij te komen en de huid goed te laten verzorgen.

#3. Lekker snoepen tijdens een rondje centrum

Het centrum van Den Haag! Ken je het nog? De kerstverlichting hangt er, etalages zijn mooi opgemaakt en je kan er nog steeds lekkers halen – mits je het maar ‘to go’ doet. Een rondje centrum gaat je goed doen! Begin in de Haagse entree waar je Haagse schat Lekker Brood vindt. De geur van kruidnoten verleidt je waarschijnlijk genoeg om een paar zakjes voor thuis mee te nemen. Lekker voor in die snoeplade. Vervolgens maak je je weg naar het Binnenhof waar je om de Hofvijver heen loopt. Over de Plaats, rechtsaf naar het Noordeinde en daar vind je je welverdiende kopje koffie van Lola Bikes and Coffee. To go natuurlijk, want je wandeling is nog niet helemaal klaar. Je hebt natuurlijk nog een klein taartje nodig voor bij de koffie. Door de knusse Molenstraat heen, rechtsaf naar de Prinsestraat, daar vind je Haagse schat Confetti! Hier kies je een heerlijk zoetigheidje om mee te nemen. Selfies en foodphotos zijn toegestaan, de gebakjes zien er namelijk immer feestelijk uit. Nu je voorzien bent, is het nog maar een klein stukje naar de Paleistuin. Een vredig stukje, midden in ons chique centrum. Hier kan je nog wel een paar rondjes lopen, voor je weer op huis aan gaat.

#4. Haagse schatten in het echt zien, in het Zeeheldenkwartier

Een van onze lievelingswijken is toch wel het Zeeheldenkwartier. Hier vind je namelijk nog plekjes die je nergens anders in Nederland zult vinden. Uniek! Begin je wandeling door het chiqueste gedeelte van de wijk, aan de kant van het Anna Paulownaplein. Is het sowieso niet een keer een goed idee om het prachtige La Paulowna Boutique Hotel een nachtje te spenderen? Laat de boel, thuis, de boel en geniet van deze mooie plek. Vanaf hier kan je een mooie wandeling maken richting het hart van het Zeeheldenkwartier. Subtiel naar binnen gluren bij de bewoners van de mooie panden is een aanrader. Zo doe je nog eens wat ‘home-inspo’ op. Loop over het Prins Hendrikplein richting de Prins Hendrikstraat waar je maar liefst drie schatten kan herkennen: kinderkledingwinkel Achtung! Baby, vintage- en plantenwinkel Little Green Shop en De Sushimeisjes. De moeite waard dus! Er zijn hier zat hapjes voor on-the-go te vinden, die je vervolgens kunt opeten in de onvolprezen Zeeheldentuin. Zeker wanneer je je kinderen mee hebt genomen, is dit een plek die je moet ontdekken.

#5. Uitlopen na het joggen in de Weimarstraat

Een beetje joggen kan geen kwaad. Het enige met hardlopen is dat je je bij sommige routes zo bekeken kan voelen door het ‘wandelende’ volk. De oplossing is dichterbij dan je denkt: ren eens wat rondjes bij de Verademing. Dit sportpark wordt nu vooral gebruikt door mensen die allemaal in dezelfde situatie als jij verkeren. Ze werken veel thuis en moeten even de benen strekken. Niemand die je gek aankijkt als jij hier het zweet al op je voorhoofd voelt ontstaan na een paar stappen. Ook fijn: de Verademing ligt op een steenworp afstand van de Weimarstraat. Dat betekent dat jij, na een of twee rondjes Verademing, al kan gaan uitlopen terwijl je naar binnen gluurt bij alle mooie winkels en restaurants. Wij tippen je de schatten Kali Tengah, Sprinkel + Hop en Nook Gallery! Een leuk presentje voor jezelf heb je wel verdiend, na al deze inspanning. Bijkomen doe je in Emma’s Hof, in de Galileïstraat. Dit hofje is een Haags hof zoals het bedoeld is. Knus, rustig en verstopt. Hier kun je jezelf weer opladen voor een nieuwe week thuiswerken.

Leuk weetje: de foto bij dit blog is enkele weken geleden gemaakt door @miss_marlon die haar foto instuurde na een oproepje op Instagram om mooie Haagse plaatjes met elkaar te delen. Dank Marlon, het Haagse Bos staat er hier waanzinnig bij.

Geschreven door

Annelou Izeren