Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op Vrijdag: 22 januari

Met een avondklok en lockdown in het vizier, moeten we zelf de slingers ophangen. Geniet van heel de wereld in onze eigen stad.

donderdag 21 januari 2021

Een reisje naar een ver oord zit er voorlopig niet in, helaas. Al droom ik van een tour door de Champagne streek met eindeloze proeverijen, kaasplanken en goed gezelschap. Wat dacht je van een terrasje aan de Spaanse Ramblas met tapas en heerlijke sangria, iets om bij weg te dromen toch? Ik droom de laatste tijd ook van city trips waar de historische schoonheid van een stad mij volledig in vervoering kan brengen. Wat dacht je van een een high tea in London met zowel zoete als hartige heerlijkheden? Wat zeg je ervan als ik je vertel dat je al deze dingen binnen handbereik liggen en er geen treinrit, vliegtuigvlucht of boottocht voor nodig is? Een wereldreis zonder er een druppeltje benzine voor te verspillen. Duurzaam en ontspannend, hét ideale weekendje ‘weg’. De Haagse schatten weekendtips staan ook nu weer voor je klaar.

#1.  Ontbijten aan de kust.

Met een nieuwe schat op onze lijst beginnen we onze vakantiebestemmingen in eigen stad. Brasserie Up in Scheveningen heeft de lekkerste dingen om je dag mee te starten. Neem een kop koffie en een broodje mee van de take away, terwijl je via de Keizerstraat richting de boulevard loopt.

#2. High Teaën in het (matcha) groen.

High Teaën is een van mijn favoriete bezigheden om te doen met mijn oma. Aangezien we niet echt in de gelegenheid zijn met die lieve oudjes richting een fantastische plek als Hug the Tea te gaan, brengen we de high tea gewoon naar oma toe. Want alles maar ook echt alles bij Hug the Tea is lekker. Wist je trouwens dat ze op hun blog overheerlijke recepten hebben voor bijvoorbeeld bliss balls of blondies?

#3. Borrelen in Spanje.

Thuis je eigen indoor terras creëren en je in te beelden een heerlijk glaasje sangria te drinken in Barcelona of Sevilla, het kan, met de borrelbox van Little Miss Sangria. Allereerst ziet de wereld er altijd een beetje beter uit met een glas sangria in je hand. Maar de zorgen van nu smelten als sneeuw voor de zon als je de huisgemaakte sangria’s van Jocelyn proeft.

#4. Dineren in Japan.

Als ik mij een voorstelling zou moeten maken hoe het er in Japan aan toegaat, stel ik mij voor dat de sushi daar net zo lekker is als die van de Sushimeisjes. Want holy macaroni wat is dit toch altijd intens lekker. Een weekend trip naar Tokyo lijkt mij ook buiten tijden van corona zeer onwaarschijnlijk maar met de gerechten van de sushimeisjes, waan je je met je ogen dicht echt in Azië.

#5. After party speciale.

Dansen tot de zon opkomt, of een klein afzakkertje op het terras na een heerlijk diner, beide ideale afsluitingen van avonden voor mij. Nu doe je dat thuis met een heerlijk speciaal biertje. Of het nou een mooie Haagsche Broeder is van de Monastic Store of een Hofblond van Eiber. Den Haag kent zulke goede brouwerijen dat er voor iedereen wel iets lekkers bij zit. Liever iets anders? Misschien ligt jouw afsluiter dan wel bij Porte Reffe op je te wachten.

 

Geschreven door

Coco van Alphen