Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Vijf op Vrijdag: 26 maart

Voor iedereen die ook te kampen heeft met ernstige lentekriebels: vijf tips om daar dit weekend gewoon lekker aan toe te geven!

vrijdag 26 maart 2021

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op zo’n dag als vandaag krijg ik spontaan de lentekriebels! Verwissel ik mijn winterjas voor m’n leren jasje, ga ik met een zonnebril op mijn hoofd door het leven en durf ik mijn witte enkels weer tevoorschijn te toveren. Mijn groene vingers gaan jeuken en ons huis vraagt opeens om nieuwe items. Herkenbaar? In deze Vijf op Vrijdag de fijnste tips om jouw lentekriebels te voeden. 

#1. Een bezoekje aan de urban jungle

Midden in het centrum vind je bij Filya Indoor Garden een groene oase. De mooiste planten (van heel klein tot heel groot), potten en accessoires om jouw paleisje helemaal lente proof te maken. Ga je voor de mix & match, of heb jij een specifieke plant op het oog? De dames van Filya helpen je graag. Enige wat jij moet doen is even een shop afspraak te maken voor dit weekend.

 #2. Struinen bij Little Green Shop by Bar en Zo

Ook in de Prins Hendrikstraat is het heerlijk lokaal shoppen. Bij de Little Green Shop vind je wekelijks nieuwe items. Van vintage potten tot de tofste planten, van kleine meubels tot gave woonaccessoires. Inspiratie voorafgaand aan je shop tripje doe je alvast even op via de mega inspirerende Instagram pagina van deze Haagse schat zodat je zeker weet dat je goed voorbereid binnenstapt.

#3. Schatzoeken bij Sprinkel + Hop

Joke heeft, net als wij, schatzoeken tot haar passie verheven. Stad en land zoekt ze af voor de mooiste vintage vondsten die ze, vaak na een opknap/opschoon beurtje, tentoonstelt in haar mooie winkel in de Weimarstraat. Die ene stoel waar je al tijden naar op zoek bent, dat schitterende dressoir, of juist iets kleins voor aan de muur. Dikke kans dat je bij Joke slaagt.

#4. Shoppen bij Haagse makers

Bij Made Conceptstore aan het Noordeinde vind je enkel producten en werken van Haagse makers. En je snapt: dat vinden wij tof! Meubels, kunst en accessoires. Alles om jouw huisje nét even een nieuwe touch te geven. Een winkel waar je lekker rond kunt lopen zonder dat je gestoord wordt, de werkplaats van de eigenaresses bevindt zich ook in de winkel, dus terwijl jij rondloopt werken zij aan nieuwe producten.

#5. Nieuwe lente garderobe in 3, 2, 1…

Ik kan natuurlijk wel doen alsof het niet zo is, maar even eerlijk: zo’n nieuw seizoen vraagt toch ook een beetje om een nieuwe garderobe. Ik tip je Stijlbandiet in de Fahrenheitstraat en Couqou aan het Noordeinde (goed te combineren met tip #4 dus). Toegegeven: voor mij is het maar lastig om bij één van deze twee winkels met lege handen naar huis te gaan. Benieuwd of het jou wél lukt.

Ik wens je veel shop (op afspraak) plezier dit weekend!

Geschreven door

Marlies van der Kolk