Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op vrijdag: 4 december

Elke vrijdag zetten we onze leukste Haagse schatten weekendtips voor je op een rij. Dit keer 5 lokale wintershopping tips!

donderdag 3 december 2020

Brrrrr! Ja, hoor je muts mag weer op! En ook je mooie warme handschoenen kunnen weer uit de la en die bonte laarsjes voor een wandeling in stijl zijn ook geen overbodige luxe! Misschien wil je het liefst een kleine winterslaap doen als het even zou kunnen, maar geloof me je wilt deze fijne lokale winterweekend winkeltips (inclusief frisse neus) echt niet missen! 

#1 Kali Tengah
Bij Kali Tengah hebben ze maar liefst 90 soorten verse thee om uit te kiezen! Als echte theeliefhebber is dat een waar feestje. En als je dat niet nog bent, dan bestaat er een grote kans dat je dat na een bezoekje aan deze fijne winkel vanzelf wordt. Eén van mijn favorieten is de verse Chai thee. En bijkomend voordeel is dat deze ook heel goed past bij de knusse feestdagen die gaan komen. Ze hebben er trouwens ook mega lekkere koffie, hele mooie koffie en thee tools en veel lekkers voor erbij. De verpakkingen van de chocoladerepen alleen zijn al een kunstwerkje an sich, kun je nagaan hoe lekker ze zullen smaken.

#2 Monastic Store 
Neem dit weekend eens een kijkje bij de (vernieuwde) Monastic Store in de Oude Molstraat en scoor daar bijvoorbeeld een paar lekkere Haagsche Broeder (donkere winter)biertjes. Ze hebben er trouwens ook een heerlijk nieuw bier ‘BOON’ van vers gebrande koffiebonen, maar verkopen er ook veel andere mooie bieren met een sierlijk etiket. Op zoek naar een divers pretpakket? Dan kan dat uiteraard ook. Kortgeleden hebben ze de hele winkel opgeknapt en het is zeker een bezoekje waard. I like it a lot! Je krijgt er vanzelf een beetje een kerstgevoel. De sfeer en uiteraard het feit dat je een oud klooster binnen stapt dragen daar absoluut aan bij. Ga maar eens kijken!

#3 Couqou
Wat een entree! Je wordt echt verrast als je over het Noordeinde fietst of wandelt langs het steegje waar Couqou zich bevindt. Wat een boel gezelligheid en lichtjes! Aan het einde van deze fijne lichttunnel kom je in de knusse winkel van Couqou waar je voor jezelf of voor iemand anders altijd slaagt voor iets moois. Van mooie sieraden tot handgemaakte meubels. Van toffe kledingstukken tot gave accessoires. De tour er naartoe is het sowieso al waard dus gaan zou ik zeggen! Enne: kun je daarna mooi een bakkie to go halen bij Lola Bikes & Coffee.

#4 Stijlbandiet
Een nieuwe winteroutfit nodig? Bij Stijlbandiet kan je je geluk niet op! Ze hebben er mooie wollen sokken, de heerlijkste wintervesten en stoere laarsjes. Ook verkopen ze toffe kaarsen om je huis lekker op te leuken en op te warmen. Liever lekker in bad? Ze hebben er een grote collectie aan heerlijke producten voor het echte genieten. En wil je door al dat thuiszitten iets veranderen aan je interieur? Ook dat kan. Bij Stijlbandiet verkopen ze ook nog eens toffe vintage meubels. Een winkel die dus sowieso hoog op je shopping lijstje moet.

#5 Haagse schat van de week: The Chocolate Shop
Winter en chocolade is eigenlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden vind ik zelf. Ik ben echt een chocoladefanaat en kan bij The Chocolate Shop mijn geluk niet op. In hun winkel aan de Mient verkopen ze heerlijke soorten chocolade, hot-chocolate pakketjes, lekkere koffie, mooie bonbons en mijn lievelings: macarons! Hoe feestelijk wil je het hebben? Eventueel een bakkie to go tijdens je winterse wandeling kan ook, wat jij wilt. Mocht je ook verliefd geworden zijn op onze Haagse schatten mok: hier kun je er eentje scoren. Voor jezelf of voor iemand die ook een lieve schat is en wel wat verwennerij verdient.

Fijn weekend!

Geschreven door

Babet van Pinxteren