Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op Vrijdag: 5 februari

Winterse taferelen dit weekend! Blijf jij lekker binnen of ga je er op uit en bezoek je onze Haagse schatten? Dit zijn onze lokale weekendtips!

donderdag 4 februari 2021

Ben jij ook zo blij bent dat januari weer achter de rug is? Op één of andere manier blijft dat toch mijn (Daisy) minst favoriete maand van het jaar! Gelukkig lijkt het alweer wat langer licht te worden buiten en met een beetje fantasie staat de lente ook al voor de deur. Heel veel fantasie eigenlijk, want blijkbaar wordt het aanstaand weekend nog even heeeel koud met grote kans op sneeuw! Ben jij een die-hard die naar buiten gaat, of blijf je lekker warm binnen? Voor beide partijen hier wat fijne tips voor een lekker lokaal weekend!

#1 Een lekker lokaal ontbijtje

Het weekend is de uitgelezen kans om lekker rustig wakker te worden en jezelf te (laten) trakteren op een uitgebreid ontbijt. Ga jij de deur uit om verse broodjes te halen? Dan kun je natuurlijk terecht bij Lekker Brood of Bakkerij Victor Driessen. Ga je voor gemak en blijf je binnen? Aafke van Buitenontbijtjes komt jou gewoon een compleet ontbijt bezorgen, weer of geen weer! Hoe chill wil je het hebben dit weekend?

#2 Lockdown-kleding-swap-ketting

Oke, je moet er even voor naar buiten, maar stap op je fiets en je krijgt het vanzelf warm! De meiden van De Naaierij organiseren een lockdown-kleding-swap-ketting. Een wat? Juist, ik leg het je even uit: Je meldt je aan en krijgt vervolgens een tas vol met toffe kleding. Kies er wat leuks uit, stop er wat van jezelf terug in, fiets naar het volgende adres van de ketting en maak iemand anders blij met een item uit de tas met kleding. Deze persoon doet vervolgens hetzelfde en zo krijgen meerdere toffe mensen uit Den Haag, een ‘nieuw’ tof kledingstuk! Hoe leuk is dit! Meer info lees je hier.

#3 Sporten voor de echte die-hards

Bij De Bakfietsgym kun je sinds deze week weer lekker buiten trainen. Lekker weg bij dat scherm in de woonkamer en de frisse buitenlucht opzoeken. En yep, ook in het weekend  en ook wanneer het sneeuwt, kun je hier terecht voor een stevige workout. Vroeg uit de veren en gaan met die banaan! Een beter begin van je dag is er niet. Durf jij het aan? Wel even reserveren via de site van de Bakfietsgym.

#4 Opwarmen aan het strand

Een strandwandeling maken, terwijl alles om je heen (mogelijk) wit is gekleurd! Dat soort taferelen maak je niet vaak meer mee. Trek je warmste kleren aan en maak een flinke strandwandeling. Stevig stappen door de duinen en ook een lekker stuk langs zee. Zorg in ieder geval dat je eindigt bij Strandpaviljoen Aloha, daar kun je heerlijk opwarmen met een kop warme choco to go. En die extra grote toef slagroom, die heb je nu natuurlijk wel verdiend!

#5 Trakteer jezelf

Is naar buiten gaan voor jou toch echt iets te koud? I feel you! Blijf lekker binnen, hijs jezelf in je huispak en kruip op de bank met een lekkere kop thee. Maak dit feestje helemaal compleet met een lekker stuk chocolade erbij! Bij The Chocolate Shop hebben ze een mega assortiment met (h)eerlijke chocolade. Kun je niet kiezen uit al dat lekkers? Ze hebben nu ook fijne pakketten samengesteld met mooie repen, om het makkelijker te maken voor je. Tip: voor Haagse inwoners is er nu (tijdelijk) gratis bezorging! Gebruik ohohchoco tijdens het afrekenen ;-).

Ik wens je een warm en gezellig weekend toe!

Geschreven door

Daisy Mostert