Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf op vrijdag: 8 januari

Tijd om serieus aan de slag te gaan met je goede voornemens. Wat 2021 ook brengt, een goed begin is het halve werk.

donderdag 7 januari 2021

Een jaar kan bijzondere wendingen nemen. Een pandemie, demonstraties, rampen of juist grote successen: alles is mogelijk in 2021. Eén ding waar je wél op kan rekenen: JIJ! Wat er ook gebeurt, je hebt altijd jezelf nog. De beste afspraken waar je je aan kunt houden, zijn dan ook de afspraken met jezelf. Dit weekend is bij uitstek een perfecte om te werken aan je goede voornemens voor dit jaar. Onze Haagse schatten helpen je daar dolgraag bij. Op een rijtje: vijf Haagse schatten waarmee jij je goede voornemens gaat halen in 2021.

#1. Healthy Habit Challenge van de Bakfiets Gym

Er zijn weinig handelingen die zo’n voldaan gevoel geven als het afvinken van een ‘to do’ op een lijstje. Dat snappen ze bij de Bakfiets Gym heel goed. Voor alle sportievelingen heeft ondernemer Guido een digitale kaart gemaakt met daarop 30 opdrachten voor de maand januari. Opdrachten die je kennis laten maken met gezonde gewoonten. Denk aan het drinken van acht glazen water op een dag, een strandwandeling maken van 30 minuten en op zijn minst twee gerechten met fors wat groenten op een dag eten. Elke dag delen deelnemers aan de Healthy Habit Challenge hun ervaringen en tips via de sociale mediakanalen van de Bakfiets Gym. Zo start je het nieuwe jaar samen met een flinke groep anderen, op een gezonde manier. Meedoen doe je simpelweg door de Instastories van de Bakfiets Gym in de gaten te houden. De opdrachten worden hier dagelijks op gedeeld en de Bakfiets Gym legt vlot uit waarom de betreffende gewoonte goed voor je is. Gezond en gezellig, dat is de Healthy Habit Challenge.

#2. Gezonde maaltijden afhalen bij Juni Lekkernijen

Er is een tijd geweest dat je vrijwel alleen maar fast food kon afhalen bij lokale horecagelegenheden. Patat en pizza. Dan kwam je thuis na een lange dag werken en had je geen andere keus dan te kiezen voor vet, ongezond eten. Lang leve 2021! Een jaar waarin je bijna álles thuis kan laten bezorgen. Gezond, gezonder, gezondst. Lekker, lekkerder, allerlekkerst. Zo kun je bij Juni Lekkernijen overheerlijke quiche met feta bestellen, of veganistische wraps en een Indonesische maaltijd met rijst. Doe jezelf een plezier: de volgende keer dat je geen zin hebt om te koken en toch superveel trek hebt, bestel dan een gezonde, smakelijke maaltijd bij Haagse schat Juni. Daar krijg je geen spijt van.

#3. Duurzamer kleding winkelen bij de Naaierij

We kopen meer kleding, we dragen het veel minder. Ten opzichte van vijftien jaar geleden kopen we nu 60 procent meer kleding. Bizar, zeker als je bedenkt dat we één kledingstuk gemiddeld maar zeven keer dragen. Alles wat gedragen, geretourneerd of simpelweg niet verkocht wordt, vormt een gigantische belasting voor het milieu. Laten we daar verandering in brengen! Haagse schat de Naaierij wil ook heel graag dat jij langer met je kleding doet. Daarom kun je hier terecht om je kleding te upcyclen in het Repair Café bijvoorbeeld. De creatieve dames laten je graag zien hoe je van het kledingstuk waar jij al op uitgekeken bent, iets mooi nieuws kan maken. Mocht je toch niet zo goed overweg kunnen met een naaimachine, shop dan bewust van één van de toffe collecties van de Naaierij. De items zijn gemaakt van gerecycled materiaal, dus je doet de wereld er een plezier mee.

#4. Investeer in je thuis met accessoires van bijvoorbeeld Nook Gallery en Sprinkel +Hop

Zelden hebben we zoveel tijd thuis doorgebracht als in 2020. De sociale druk viel even van ons af en we konden fijn thuis ‘nestelen’. Maar die drukte komt terug. De wereld gaat een keer weer open. Grote kans dat die eerste paar keer dat je op een groot evenement staat of in een druk restaurant bent, best wel vermoeiend kunnen zijn. Des te belangrijk is het dat je van je huis je rustgevende, ontspannende toevluchtsoord hebt gemaakt. Dat doe je natuurlijk met de hulp van Haagse schatten Couqou, Made Conceptstore, Nook Gallery, Sprinkel + Hop, Little Green Shop en Filya Indoor Garden. Stuk voor stuk schatten waar je parels kan scoren die van jouw huis het perfecte thuis kunnen maken. Denk aan meubels en accessoires bij Couqou, Sprinkel + Hop en Made Conceptstore. Kunst voor aan die kale muren bij Nook Gallery en groene vrienden voor overal van Little Green Shop en Filya Indoor Garden.

#5. Koop zoveel mogelijk van lokale ondernemers als Roast Factory en Eiber Bier

Hou je Haags, Support Your Local. De liefde voor lokale ondernemingen is gegroeid afgelopen jaar. Jij, als volger van Haagse schatten, wist natuurlijk al láng dat deze stad bomvol toffe plekken en parels zit, maar het is fijn dat nu nog veel meer mensen dat weten. Laat het een gewoonte zijn in 2021. Blijf kiezen voor koffiebonen van Roast Factory en sla biertjes in van Eiber bier om het weekend mee in te luiden. Je doet er Den Haag een plezier mee, want met jouw portemonnee breng je een stem uit op de ondernemingen die jij graag blijft zien. Jij zorgt zelf voor de diversiteit van de stad. #supportyourlocalforever.

Geschreven door

Annelou Izeren