Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf vragen op Vrijdag aan Annelou

Onze wekelijkse weekendtips maken tijdelijk plaats voor Vijf vragen op Vrijdag. Ervaar Den Haag door de ogen van onze bloggers. Ga deze week mee op avontuur met Annelou!

donderdag 4 maart 2021

Bloggers Renée en Coco hebben jullie al wat beter leren kennen in deze nieuwe rubriek: Vijf vragen op Vrijdag. Nu is het de beurt aan Annelou. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waar deze dame voor het eerst heeft gezoend en dat ze intens geniet van ochtenden op het strand. Maar er is nog veel meer te ontdekken over Annelou!

#1. Wat staat er bovenaan jouw lijst om in Den Haag te ontdekken?

Heb je even? Ik droom dus van een speciale food tour. Niet zo één waar je een blik mag werpen in allerlei hippe tentjes, en dan een mini-hapje krijgt met een onuitspreekbaar ingrediënt, maar eentje langs de beste Indonesische eethuisjes. Den Haag kent ongetwijfeld de meest fantastische ‘warungs’ van Nederland en er is niets waarmee je me gelukkiger maakt dan een bord met pittig gekruide groene en perfect gebakken rijst. Ik zou dus dolgraag langs een hele hoop tentjes gaan om dan uiteindelijk in een blog op dit platform mijn ervaringen en tips te delen. En dan het liefst elk jaar, of vaker, opnieuw, zodat jullie goed up-to-date blijven en nooit bedrogen uitkomen.

Eigenlijk zou ik ook nog wel zo’n tour voor duurzaam shoppen in Den Haag willen volgen om de beste plekjes voor duurzame producten in de stad te vinden. #businessidea

#2. Wat maakt de wijk waarin je woont uniek?

Stel je eens voor: je buik zit vol met heerlijke pasta van Vincenzo’s of sushi van de Sushimeisjes. Praten kan je al bijna niet meer omdat je er bijzonder wat wijntjes bij hebt gedronken.. En dan moet je nog op de fiets stappen om naar huis te komen. Niet als je in het Zeeheldenkwartier woont! Ik ben dolgelukkig dat ik mezelf nu een Zeeheld mag noemen. (Sinds begin dit jaar, daarvoor woonde ik net aan de andere kant van de Koningin Emmakade) In deze buurt vind je, wat mij betreft, de hipste horeca en de meest unieke winkels van Den Haag. Dat zorgt voor gezelligheid, zonder dat het hier achterlijk druk is. Je kan het bijna zien als een mini-dorpje in de stad. Ik ben hier dolgelukkig.

#3. Wat is het eerste wat je gaat doen als de lockdown straks voorbij is?

Een housewarming geven! Ik houd van organiseren en mijn handen jeuken om een topfeestje te plannen om het nieuwe stekkie van mijn verkering en mij officieel in te wijden. We wonen hier nu sinds januari en ik wil dolgraag al onze vrienden uitnodigen om het huis te laten zien op een feestelijke manier. Ik denk aan een sangria-bar met lekkernijen van Little Miss Sangria. Grote bakken met ‘huiswijn’ (inderdaad, een woordgrapje) waar mensen zichzelf van alcoholische versnaperingen kunnen voorzien en vegetarische sliders omdat ik mini-burgers zo schattig vind. Hoogtepunt van het feestje is natuurlijk het feit dat ik eindelijk weer iedereen kan knuffelen, zonder gedoe. Ik wist niet dat ik dat zo zou missen, maar mèn. Ik stop maar, want ik word er bijna emotioneel van.

#4. Hoe ziet jouw beste ‘lazy sunday’ eruit?

Niks uitslapen, daar houd ik niet zo van. Ik ga lekker sporten bij Outwork op het strand. Hoe vroeger, hoe beter. Ik houd ervan om te zien hoe de stad langzaam maar zeker wakker wordt en de kleuren die zo nu en dan gepaard gaan met de zonsopkomst maken me zielsgelukkig. Kan zijn dat ik dan, in de zomer, even een uurtje blijf zitten bij The Shore voor een lekker bakkie en om even met mijn tenen in het zand te staan. Het is er, zo vroeg, nog zo rustig: het lijkt wel alsof het strand voor even van jou is. Zodra ik weer thuis ben, maak ik een feestje van mijn tijd in de badkamer. Dat is iets wat ik heb geleerd van Sandra van Pure San: je moet van huidverzorging een heerlijk moment maken. Geniet ervan!

Daarna zadel ik mijn verkering op met de zware taak om naar al mijn geklets te luisteren. Het spijt me niet: ik houd nu eenmaal van kletsen. Gelukkig is hij lief genoeg om er vaak tijd voor te maken: ik vermoed dat hij het wel grappig vindt. Na lekker in huis gerommeld te hebben en in de tuin een boek te hebben gelezen vind ik het tijd om wat vrienden uit te nodigen voor een borrel, misschien met wat lekkere biertjes van Eiber en take away eten. Dan kan ik nog meer kletsen, lachen en ben ik zo weer opgeladen voor een nieuwe werkweek.

#5. Wat voor speciale herinnering heb jij aan een bepaalde plek in Den Haag?

Met het risico dat alles wat je op het internet deelt nooit écht van het wereldwijde web verdwijnt.. Mijn eerste zoen kreeg ik in de KISSemstraat – een steegje die aansluit op de Spuistraat. Leuk toch? Ik moet hier nog altijd hard om lachen. Geen zorgen, ik ben sindsdien wel op mooiere locaties gezoend, maar je eerste kus vergeet je nooit meer.

Met liefde en enthousiasme delen wij ‘ons’ Den Haag met jullie. Deel jij, jouw Den Haag met ons? Gebruik dan vooral #haagseschatten.

Mooi weekend!

Geschreven door

Annelou Izeren