Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf vragen op Vrijdag aan Anouk

Anouk mag als vierde blogger met de billen bloot. Ontdek hoe ze de lockdown door komt en wat volgens haar de mooiste plek in Den Haag is!

vrijdag 12 maart 2021

Anouk mag als vierde blogger met de billen bloot. Er staan vijf vragen voor haar klaar, waarin ze vertelt hoe ze de lockdown door komt, wat het mooiste plekje in Den Haag is en wat ze altijd al wilde worden toen ze vroeger klein was. Zit je er klaar voor?

#1. Wat is de meest bijzondere plek in Den Haag die je bezocht hebt?

Op 4 juli 2018 zat ik op mijn laptop, mijn telefoon én de telefoon van mijn vriend als een malle op de refresh button te drukken in de hoop eindelijk kaartjes te bemachtigen. Ik had er al twee jaar naast gegrepen en dat ging me dit keer dit echt niet gebeuren. Ik moest en zou die zomer eindelijk eens keer niet langs, maar dóór het hek van het Paleis Noordeinde stappen. Op een heel regenachtige dag eind juli was het eindelijk zover. Het was het wachten waard. Wat een prachtige plek is dat! Van de 10.000 klassieke krullen die het hele pand versieren tot super moderne plafonschilderingen, ik heb mijn ogen uit gekeken. De werknemers van het paleis stonden verspreid over de zalen en vertelden de leukste anecdotes. En ik mocht natuurlijk even zwaaien op het balkon! Het is er zeker eentje voor op je bucketlijst!

#2. Wat wilde je vroeger worden?

Vanaf mijn vijfde wist ik het al: ik wil Disneyprinses worden. Mijn ouders hadden me meegenomen naar Disneyland en toen ik die prachtige meiden tussen 10.000 lichtjes en glitters op de praalwagens zag staan, wist ik het meteen. Ik word Disneyprinses met glitterjurk.
Mijn back-up plan: worstenverkoper bij de Hema. Ik vond het magisch dat iemand dan met een tang zo’n worst uit een molentje moest vissen en dit dan in een zakje kon stoppen. Helaas is die back-up niet zo blijven hangen, dat had mijn leven een stuk makkelijker gemaakt. Maar de droom voor glitters is nooit verdwenen en sinds 5 jaar mag ik mezelf “kostuumontwerpster” noemen. Ik maak de jurken dan wel niet voor mezelf, maar ik mag ze toch af en toe even passen om te kijken of alles goed zit.

#3. Wat doe jij tegen stress?

Ik ben een echte geluksshopper. Ik hou van struinen door kleine boetiekjes, langs al het moois dat ze te bieden hebben. Het maakt vaak niet eens uit wat ze verkopen, als de sfeer er goed is, ben ik al gelukkig. Ik ga niet vaak met lege handen de deur uit en zo staat mijn huis dan ook vol met plantjes, kaartjes, oude camera’s, mooie boeken van fotografen en andere frutsels.
Nu alle winkels dicht zijn, moet ik mijn stress op een andere manier onder controle proberen te houden, want dat online shoppen is niks voor mij. Ik loop nu dus maar iedere dag 10.000 stappen en maak mezelf dan onderweg blij met een Matcha Latte of bubble tea. Mijn favo rondje gaat door de kleine straatjes van het centrum en langs Hug the Tea, want daar maken ze toch wel de lekkerste Matcha’s.

#4. Wat is het eerste wat jij gaat doen als de lockdown straks voorbij is?

Ik kan niet wachten straks weer naar het Filmhuis te gaan en daarna de kroeg in te duiken! Dat biertje op de bank met ondertussen de 10.000ste aflevering van zo’n slechte bing-serie komt mijn neus inmiddels wel uit.

#5. Hoe vermaak jij jezelf in coronatijd?

Ik ben ZZP-er in de theaterbranche en werk daarnaast ook nog een paar uur per week in een bar. Oftewel: ik zit dus alweer behoorlijk wat weken zonder werk thuis. Mijn vriend gaat iedere dag nog wel aan het werk en dus zit ik hele dagen alleen thuis. Dat is niet altijd makkelijk moet ik zeggen, maar het geeft me veel tijd om allemaal nieuwe dingen uit te proberen. Zo ben ik er tijdens deze crisis achter gekomen dat ik best goed kan koken, dat planten stekken eigenlijk niet eens zo heel ingewikkeld is en heb ik eindelijk de tijd om de 10.000 foto’s die ik de afgelopen 4 jaar heb gemaakt eens mooi in een fotoboek te plakken.
Ja, ik weet dat je denkt dat ik overdrijf, omdat die 10.000 zo lekker in het lijntje van mijn verhaal past. Ik moet helaas bekennen dat het er serieus 10.000 zijn, ik zit ondertussen bijna op 350 pagina’s! Ik doe dat niet digitaal, maar plak de foto’s nog ouderwets in. Dan kan ik namelijk meteen alle kaartjes van alle vakanties erbij plakken en kan ik ook eindelijk weer lekker mijn aquarelskills toepassen!

Geschreven door

Anouk van Schie