Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf vragen op Vrijdag aan Coco

Onze wekelijkse weekendtips maken tijdelijk plaats voor Vijf vragen op Vrijdag. Ervaar Den Haag door de ogen van onze bloggers. Ga deze week mee op avontuur met Coco!

donderdag 18 februari 2021

Tradities zijn er om in ere te houden, nietwaar?! Maar in tijden van een pandemie, waarin de wereld zoals we hem kenden razendsnel verandert, mogen ook tradities iets aangepast worden. Zo ook onze vaste prik op vrijdag: Vijf op Vrijdag. Onze wekelijkse weekendtips maken tijdelijk plaats voor Vijf vragen op Vrijdag. Doordat we er in het weekend minder op uit kunnen trekken, laten onze Haagse bloggers wat meer van zichzelf zien. Lees mee en zie de stad door de ogen van deze fantastische dames. We luiden deze week het weekend in met Vijf vragen op Vrijdag aan Coco!

#1. Wat vind je het allerleukste aan wonen in Den Haag?

De reden waarom ik Den Haag nooit zou verlaten is omdat strand en stad zo bizar dicht bij elkaar liggen. Er is daadwerkelijk álles te kiezen. Een dag struinen door het historische centrum met alle kleine, leuke straatjes en geheime deuren waar je op elke hoek een Haagse schat vindt. Of juist heerlijk ontspannen aan het water, het suizen van de zee, tijdens een warme zomeravond of op een herfstige zondag. De sfeer van een wereldstad en een bijna dorpse badplaats gecombineerd, maken Den Haag voor mij de hemel op aarde.

#2. Je bent geen echte Hagenees/Hagenaar als je …

…vroeger niet dronken in de Danzig hebt gestaan!?! Ik ben mijn meest wilde haren wel verloren (al vindt mijn omgeving van niet). Maar de tijden dat ik dansend op de bar van de Danzig stond, zijn herinneringen met een gouden randje. Den Haag is mijn geboortestad, de plek waar ik met vrijheid, volwassen heb mogen worden. Dansend, zingend en genietend van het leven stond ik als tiener (én twintiger) elke weekend, meermaals, tot in de vroege uurtjes in de Danzig. Wanneer ik er nu aan terugdenk, kan ik er nog intens van genieten en flitsen de fijne herinneringen door mijn hoofd. Was jij ook een Danzig-ganger?

#3. Wat zou iedereen moeten weten over onze mooie stad?

Dat er in de Haagse architectuur veel geheimen te ontdekken zijn. Kijk eens omhoog en laat je verrassen. Geheime boodschappen, doorgangen en plekjes zijn recht onder je neus te vinden in onze mooie stad, je moet alleen wel je ogen goed open houden. Heb je hulp nodig? Check dan eens de (culinaire) ontdekkingstochten van Bites & Stories of ontdek Den Haag vanaf het water met The Hague Boat. Zoek eens op welke verschillende wijken onze mooie stad heeft en ontdek welke historie erachter schuilt. Als ik hem lief aankijk, wil mijn lieve vader vast wel je stadsgids zijn.

#4. Als je een foto zou maken ergens in Den Haag, wat zou er dan op moeten staan?

Wat is dit een lastige vraag zeg! Want hoe kun je nou kiezen uit zoveel moois? De Hofvijver, het Hofkwartier, het gezellige Duinoord of het heerlijk langgerekte strand? Voor mij is Den Haag bovenal dat moois, vooral thuis, mijn geboortestad en die heeft een miljoen verschillende gezichten.

#5. Hoe ziet jouw ideale dag in Den Haag eruit?

Zo’n lekkerbek als dat ik ben, kiest natuurlijk voor een dag met een culinair tintje. Bij voorkeur wandelend of op de fiets, sjees ik het Haagse door op zoek naar leuke plekken waar ik met vrienden op avontuur kan gaan. Dat kan zijn bij culinaire spots als 6&24 in het centrum of ontspannend bij Aloha op het strand, maar bij voorkeur eindigend in de karaoke bar in hartje Den Haag.

Met liefde en enthousiasme delen wij ‘ons Den Haag’ met jullie. Deel jij, jouw Den Haag met ons? Check de vragen-stickers op Instagram en deel jouw ultieme Den Haag-ervaring met ons.

Geschreven door

Coco van Alphen