Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf vragen op Vrijdag aan Daisy

Kom deze week een boel meer te weten over Daisy. Wat wilde ze vroeger worden, maar is gelukkig nooit gebeurd? En waar is Dais stiekem heel trots op?

donderdag 18 maart 2021

Daisy neemt het stokje over van Anouk en beantwoordt vandaag een aantal mooie Vijf op Vrijdag vragen! Wat wilde ze vroeger worden, maar is ze gelukkig nooit geworden? En waar is Dais heel trots op?

#1 Wat wil je later wil worden als je groot bent?

Na het lezen van blogger Anouk haar Disneyprinsessen verhaal, had ik opeens een flashback aan mijn bezoekje aan Disney. Ik was 7 jaar oud en had een gruwelijke hekel aan school en zag het dan ook niet voor me dat ik moest gaan “leren” later. Toen ik in Disney een ‘papierprikker’ zag lopen, vroeg ik aan mijn vader: “Moet je daarvoor leren?”. “Nee hoor, schat” was zijn antwoord. En toen wist ik het. Ik word papierprikker! Toen ik twee jaar later voor het eerst in een vliegtuig zat, had mijn droombaan als papierprikker plaats gemaakt voor een nieuwe, namelijk “serveerster in de lucht”! Die droombaan is me altijd bijgebleven en is in april 2013 uitgekomen. Ik werd stewardess bij TUI – en dat ben ik nog steeds, met heel veel plezier!

#2 Wat heeft mij naar Den Haag gebracht?

Als Westlandse, was ik altijd al meer fan van Den Haag dan van Rotterdam. Als je het mij vraagt heeft Den Haag veel meer sfeer en gezelligheid. Ik houd van het oude, het knusse. Het dorpse gevoel in een stad. Hoewel, Den Haag is natuurlijk officieel ook gewoon een dorp, want het heeft nooit stadsrechten gekregen! Maar om dat gezellige, ben ik in Den Haag mijn MBO Toerisme gaan volgen (jaja, toch leren hè, voor die droombaan als stewardess). Ik had de smaak te pakken en ik wist dat ik meer in mij had dan deze MBO-studie, dus ben ik nog HBO Facility Management gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. Toen ik hier klaar mee was, besloot ik om in Den Haag te gaan werken en te gaan wonen. Wel zo makkelijk! En nog steeds heb ik het hier onwijs naar mijn zin en woon ik nu samen met mijn vriend en dochtertje van 7 maanden in de leukste straat van het Zeeheldenkwartier. Je weet wel, dat straatje met huizen in een bocht, die zo het decor zou kunnen zijn voor een nieuwe film van Kruimeltje.

#3 Als je een miljoen zou winnen, waar zou je het dan aan uitgeven?

Naast mijn droom om stewardess te worden, heb ik ook de droom om ooit een oude Volkswagen Kever te hebben. Het liefst een cabrio, in een mintgroene/turquoise kleur. Ik zie het al helemaal voor me. De ochtendzon die schijnt, dakje open, surfboardje mee en naar Scheveningen om te surfen. Met Renée, zij kan me ongetwijfeld nog wat skills bijbrengen! En daarna lekker pancakes eten bij The Shore, want dat hebben we wel verdiend na een surfsessie!

#4 Welke plek in Den Haag heb je nog nooit bezocht en zou je graag een keer willen zien?

Ik moet toegeven, er zijn niet veel plekken die ik nog niet heb gezien. Een aantal zomers geleden had ik namelijk als doel voor mezelf om alles in Den Haag een keer gedaan te hebben. Ik ben best ver gekomen; kanoën door de grachten, de Haagse Toren beklimmen, ziplinen en bungeejumpen vanaf de Pier, op de tribune bij Prinsjesdag, een rondleiding door de Eerste en Tweede kamer. Zelfs een bezoek aan de Koninklijke Stallen, het Noordeinde en het Vredespaleis kan ik afvinken. Maar wat ik nog niet heb gedaan en wat me prachtig lijkt.. is gewoon een kijkje nemen in het Torentje van Mark Rutte. Gewoon even spieken, lijkt me geweldig! Dus Mark, nu die verkiezingen achter de rug zijn en jij nog steeds in het Torentje zit, mag ik een keer komen buurten? Neem ik een lekker Buitenontbijtje voor je mee!

#5 Wat heeft de lockdown jou gebracht?

Ik zal eerlijk zijn, die lockdown komt inmiddels wel redelijk mijn neus uit, maar toch ben ik ook heel dankbaar voor de lockdown, om een aantal redenen: Zelf ben ik altijd vrij actief en prop ik dertien in een dozijn (soms zelfs veertien). Nu werd ik letterlijk terug gefloten om eens wat rustiger aan te doen. Zeker tijdens mijn zwangerschap, kon ik daar juist extra van genieten. De momenten die we nog met z’n tweetjes hadden, maar ook toen mijn dochtertje er was, bleek ik die rust mega fijn te vinden. En nu met thuiswerken maak ik zoveel van mijn dochtertje mee, iets waar ik heel dankbaar voor ben!

Ook is door de lockdown nog een wens in vervulling gegaan; namelijk mijn eigen kaartenlabeltje Dea·Salt! Blijkbaar had ik een duwtje in de juiste richting nodig, thanks to mijn zus die mijn kaarten in haar lunchroom/pop-up store wilde verkopen. Met als leuke bijkomstigheid dat ik mijn kaartjes nu bij vijf winkeltjes in Den Haag mag verkopen! Onder andere bij Nook Gallery & Scandinavian vintage en Pepita D’oro Atelier vind je mijn ansichtkaartjes en bij Achtung Baby ook nog mijn Milestone kaarten (die ik speciaal voor mijn dochter heb gemaakt). En daar ben ik stiekem best heel trots op!

Daisy geeft het stokje door aan Babet. Welke vijf vragen zou jij graag aan haar willen stellen? Laat het haar gerust weten en misschien krijg je antwoord!

Geschreven door

Daisy Mostert