Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf vragen op Vrijdag aan Renée

Onze wekelijkse weekendtips maken tijdelijk plaats voor Vijf vragen op Vrijdag. Ervaar Den Haag door de ogen van onze bloggers. Ga deze week mee op avontuur met Renée!

donderdag 25 februari 2021

Nadat Coco vorige week het spit afbeet met de eerste editie van ‘Vijf vragen op Vrijdag’ is het deze week de beurt aan blogger Renée. Zodat jullie ons fantastische (maar echt!) team nog wat beter leren kennen en onze fijne stad ook door hun ogen zien en ontdekken. Klaar voor de antwoorden van Renée? 

#1. Waarom zou je voor geen goud weggaan uit Den Haag?

HET STRAND!! Dat is toch wel de grootste reden, dat ik hier nooit lang weg kan blijven. Het is o zo fijn om het strand zo dichtbij te hebben. In de winter ga ik graag naar het strand voor een lekkere wandeling. In de zomer nog even een paar uurtjes naar het strand en de zonsondergang bekijken na een dagje werken. Heerlijk op van die echt zomerse dagen op het fietsje naar het strand te kunnen, terwijl er files van auto’s staan, die jou dan zo lekker jaloers aankijken. Op die dagen ben ik nog een stukje blijer om in deze fijne stad te wonen. Daarnaast zijn er nog wel een aantal plekjes, die ik teveel zou missen. De overheerlijke bakkies bij Fleurs van Roast Factory, de gezelligheid op de terrassen van de Grote Markt, boodschappen doen bij de Firat in de Weimarstraat, de leuke winkeltjes en tentjes in de Piet Heinstraat, het zitten op een bankje en mensen kijken op Noordeinde, met een koffietje van Lola Bikes & Coffee.  Ja, ik hou van deze stad!

#2. Hoe ziet mijn ideale weekend er uit?

Mijn weekend start op vrijdagmiddag. Het liefst fiets ik dan door heel Den Haag. Vrijdagmiddag lijkt heel Den Haag altijd buiten te zijn. Overal lopen mensen, zitten mensen te genieten en voel je dat het weekend is. Nu haal ik dan altijd even ergens een koffietje, maar straks ga ik lekker voor een terrasje om daar de vrijdagavond borrelend door te brengen. Wat kan ik daar naar uitkijken zeg! Zaterdagochtend werk ik altijd en daarna breng ik mijn zaterdag het liefst door met vrienden. Wandelen door de stad en straks in de zomer breng ik de meeste dagen weer op het strand door. ‘s avonds ga ik graag naar het Filmhuis. Dit is echt mijn favoriete bios. Altijd films die je bijblijven en een heerlijke sfeer. Zondag is mijn favoriete dag van de week. Ik start altijd met een bootcamp op Scheveningen, daarna plof ik neer bij The Shore en de rest van de dag is één en al genieten. Eerst een lekker koffietje, daarna de overheerlijke pancakes en ‘s avonds nog even de zonsondergang bekijken voor ik weer op de fiets stap naar huis. Tussendoor een duik in de zee, tijdschrift lezen en beach tennissen. Ik ben er helemaal klaar voor!

#3. Met wie zou je weleens een dagje willen ruilen?

Floortje Dessing! Zij werkt al jaren voor BNN en maakt de mooiste reisprogramma’s. Zij reist af naar plekken die zo afgelegen zijn en waar zij zoveel bijzondere mensen ontmoet. Ik denk dat zij inmiddels al bijna heel de wereld heeft gezien! Ik zou daarom weleens met haar willen ruilen. Zulke reizen maken, lijkt mij echt heel tof! Zelf heb ik 2 jaar geleden een lange reis gemaakt door Nieuw- Zeeland in een busje en daarna door naar Azië om te backpacken. Dit was zo geweldig! Elke dag een andere plek, elke dag nieuwe dingen ontdekken en zoveel mooie natuur! Dit was echt een geweldige tijd en zou ik zo nog een keertje willen doen! Toch ook tijdens die geweldige reis, kon ik echt weer uitkijken om hier in Den Haag te zijn.

#4. Wat is jouw eerste herinnering aan Den Haag?

Ik weet niet of het mijn eerste herinnering is, maar het is wel echt een typisch Haagse herinnering. Vroeger had je Café Greve in de Torenstraat. Voor mij was dit echt het café van Den Haag. Ik ging hier vroeger vaak met mijn ouders naartoe. Ik denk dat ik misschien 5 of 6 jaar was en we gingen altijd overdag in het weekend. Het had zo’n grote leestafel met 100 verschillende kranten en tijdschriften, ze hadden hele specifieke koekjes bij de koffie, van die sigaar-achtige en hadden vaak livemuziek in het weekend. Ik kan mij dit nog zo goed herinneren. We gingen hier altijd naartoe met tram 3, toen nog zo’n rode echte tram met een strippenkaart. Daarna gingen we altijd door de stad wandelen. Ik vond dit altijd zulke leuke dagjes uit. Ik denk dat hier de liefde voor Den Haag is ontstaan!

#5. Waar geef ik maandelijks teveel geld aan uit?

Nu alles dicht is, vraag je je misschien af hoe je in godsnaam veel geld kan uitgeven. Maar er is 1 ding waar eigenlijk al mijn geld naartoe gaat en dat zijn koffietjes! Het enige wat nu nog wel kan en nu het weer beter wordt, kan je weer wat makkelijker buiten van jouw bakkie genieten. Koffietje en een wandeling, koffietje voor werken, koffietje na werken, koffietje in de ochtend, koffietje met vrienden, koffietje met vriendje, koffietje voor alles! Ik vind het echt een heerlijke bezigheid, het is even zo’ n perfect moment van ontspanning. Alleen jij en je koffietje. We hebben zoveel leuke en goede plekken om een koffietje te halen. Het is echt leuk om dat een beetje af te wisselen en elke keer weer een ander plekje om te genieten van je bakkie en te genieten van het uitzicht. Het is inmiddels gewoon echt een hobby geworden; koffietje doen. Oh ja nog een tip daarover, misschien drink jij je koffietje inmiddels ook al uit de Haagse Schatten koffiemok. Heb je deze nog niet? Surf dan snel naar onze website, want je krijgt bij een heel aantal Haagse Schatten korting op jouw koffietje. Daarnaast drinkt het ook gewoon super lekker en draag je een steentje bij aan het milieu 😉

Met liefde en enthousiasme delen wij ‘ons’ Den Haag met jullie. Deel jij, jouw Den Haag met ons? Gebruik dan vooral #haagseschatten.

Mooi weekend!

Geschreven door

Renee Dekkers