Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Voor altijd juni!

Een verstopte parel midden in het centrum: Juni in de Nutstuin. Een plek om te onthaasten, (h)eerlijk te eten en maximaal te genieten!

maandag 10 juli 2017

Kerkklokken op de achtergrond, maar verder een haast serene rust. En dat midden in de stad. De Nutstuin is een nog onontdekte parel in het centrum van Den Haag. En heel eerlijk: ik heb dan ook even getwijfeld of ik dit wel met jullie moet delen. Toch besloten dat wel te doen, maar ik stel 1 belangrijke voorwaarde: vertel het niet verder! Dit fijne, verstopte plekje blijft ons geheim. Beloofd?

Terwijl ik in het brandende zonnetje geniet van mijn homemade lemonade zie ik de heerlijkste salades voorbij komen. Ik zit dus bij Café Juni in de schitterende Nutstuin. Het is nog geen lunchtijd, m’n ontbijt heb ik eigenlijk net achter mijn kiezen, maar ik kan er niets aan doen: ik krijg direct trek. Een uitgebreid buffet met sandwiches, kleurrijke salades en veel verse groentes. Je bordje schep je vol met precies dat wat jij lekker vindt en het gewicht van je bord bepaalt bij de kassa de (zeer schappelijke) prijs. Niet voor niets is Juni cateraar van een boel, veelal maatschappelijke, organisaties in Den Haag. Zo smullen de gasten van het Humanity House bijvoorbeeld van al dit lekkers, maar ontbreekt het ook de artiesten van Het Paard aan niets dankzij de enthousiaste dames van Juni.

Ik wil hier blijven uren lang. Deze ultieme plek om te onthaasten, te genieten van heerlijk en eerlijk eten. Hier is het simpelweg altijd Juni. En dan organiseren ze ook nog eens regelmatig toffe evenementjes. Heel de maand augustus wordt de Nutstuin bijvoorbeeld op de zaterdagavonden omgetoverd tot zomerbios. Een schitterend decor, de mooiste muziekfilms en natuurlijk de lekkerste happen.

Ik ben tijdens het schrijven even afgeleid omdat een enthousiaste dame het haast uitschreeuwt tegen de vriendin die al op haar zit te wachten “wat een fantastische verstopte plek is dit, ik ben er eerst twee keer voorbij gelopen”. Ik besluit dat dat precies de lading dekt.

Geschreven door

Marlies van der Kolk