Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vrijgezellenfeest: de duurzame vrijgezel

De eervolle taak om binnenkort een vrijgezellenfeest te organiseren? Anouk heeft een heerlijk duurzaam en lokaal dagje samengesteld!

vrijdag 10 juni 2022

Het is weer bruiloftentijd en dat betekent naast jurkjesstress ook een boel vrijgezellenfeesten! En die feesten gaan inmiddels gelukkig ver voorbij aan strippers en diadeems met piemels. Het in het zonnetje zetten van de bruid/bruidegom to-be staat centraal en de dag wordt dan ook zorgvuldig samengesteld. Toch is het soms moeilijk om niet in clichés te vervallen, maarrrr gelukkig zijn daar onze Haagse Schatten met een veelzijdig aanbod. Dus heb jij de eervolle taak om binnenkort een vrijgezellenfeest te organiseren? Dan help ik je dolgraag op weg met tips voor een lekker duurzaam vrijgezellendagje.

Pancakes en surfen bij The Shore

Jullie lokken de bruid/bruidegom-to-be naar het strand, waar jullie haar/hem enorm verrassen. Na een heerlijke strandwandeling ploffen jullie neer op het terras van The Shore, de meest duurzame strandtent van Den Haag. Ze hebben er biologische koffie, thee, pannenkoeken en taartjes. Zo kunnen jullie de dag lekker relaxed beginnen en elkaar een beetje leren kennen. Daarna is het tijd voor de eerste activiteit. En waar ervaar je de natuur nou beter dan op het water? The Shore geeft surflessen en heeft een workshop speciaal voor vrijgezellenfeesten. Je kan deze twee activiteiten natuurlijk ook omdraaien, want met een volle pannenkoekenbuik op een surfplank is bij nader inzien misschien niet het beste idee.

Paddenstoelenkwekerij

Na een warme douche en het eerste biologische drankje van de dag, stappen jullie op de fiets (lekker duurzaam) op weg naar het Haagse Schatten bolwerk. Op de Televisiestraat vind je namelijk niet alleen het Haagse Schattenkantoor, maar ook HaagseZwam. Deze paddenstoelenkwekerij is compleet duurzaam en doet aan upcyclen, door koffiedik op te halen bij verschillende horeca bedrijven in Den Haag en dit te gebruiken om oesterzwammen in te laten groeien. De dames van HaagseZwam vertellen vol passie over hun geweldige bedrijf in een leerzame rondleiding en daarna mag je met het gezelschap aan tafel proeven van alle heerlijkheden die ze van hun zwammen maken; tapenade, bitterballen en zwam in het zuur. Ze hebben zelf een zwambiertje! Met volle buikjes en genoeg inspiratie voor nieuwe recepten gaan jullie zelf aan het werk en maak je je eigen zwammenkweek. Deze krijg je mee naar huis en moet nog een paar weken goed gevoed worden voor je je eigen bitterbal kan maken, dus het is een mooi souvenir waarmee je iedere keer nog weer even terug denkt aan deze leuke dag.

Duurzaam dineren aan de Bierkade

De dag eindigen jullie in stijl bij Ethica. Dit prachtige restaurant zit aan de charmante Dunne Bierkade en draait om duurzaamheid. Ze hebben een eigen moestuin, brouwen hun eigen bier en proberen zoveel mogelijk zelf te maken. Naast een heerlijk vegetarisch menu bieden ze ook biologische vleesopties, voor ieder iets lekkers dus. Vul het viergangendiner aan met een rijke keuze aan wijn, en je hebt een heerlijke afsluiter van een geweldige duurzaam vrijgezellenfeest!

Geschreven door

Anouk van Schie