Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Worldticket Weimarstraat

Hoera, we mogen weer op vakantie! Geen zin, vakantiedagen of geld om naar het buitenland te gaan? Ga op wereldreis door de Weimarstraat!

dinsdag 22 juni 2021

Yes! We mogen weer op vakantie! Toen dit nieuws jou ter oren kwam had je het liefst waarschijnlijk direct je korte broek en je slippers in een koffer gegooid en was je naar Schiphol gesjeesd. Terecht ook. Maar mocht je nu nog niet volledig gevaccineerd zijn, te laat zijn met vrij vragen op je werk of per ongeluk een lege spaarrekening hebben (guilty)… ga dan lekker op wereldreis in de Weimarstraat. Mijn favoriete straat van Den Haag heeft namelijk genoeg pareltjes om je een dagje op reis te wanen. Ga je mee?

Bistro Jules

Je reis begint meteen goed bij Haagse schat Jules. Toegegeven: die bevindt zich nét niet in de Weimarstraat, maar we maken graag een uitzondering. In deze super fijne bistro kun je genieten van een heerlijk Frans menu. Hopelijk is het mooi weer op je reisdag, en zit je lekker op het terras want dat ziet er alleen bij het voorbij fietsen al mega gezellig uit. Jules kun je bezoeken voor ontbijt, lunch en avondeten. Gelukkig doen ze in Frankrijk niet moeilijk over te vroeg beginnen met wijn, want daar hebben ze er genoeg van! Mocht dit op de vroege morgen nou een beetje te veel van het goede zijn voor je, kun je hier ook genieten van een kopje koffie met een croissantje. Ook heel vakantie-like natuurlijk! En wie het stiekem heel leuk vindt wanneer je op vakantie iets bestelt van de kaart waarvan je zelf ook geen idee hebt wat je gaat krijgen (je ne parle pas zo goed Francais namelijk) kan zich hier laten verassen door het menu van de chef.

Nook & Scandinavian Vintage

De reis gaat verder, met een volle buik in ieder geval, en da’s maar goed ook want we hebben nog een lange weg voor de boeg. We reizen af naar het mooie Scandinavië bij Haagse schat NOOK. Doe hier inspiratie op door de Scandinavische kunst en meubels te bekijken, en als je de artistieke smaak echt te pakken hebt kun je hier ook een workshop volgen. Kijk op de site welke workshop je aanspreekt, want net als met deze mini-reis, kun je ook bij de workshops van NOOK alle kanten op.

Vuvu

Trek in een hapje tussendoor? Of kan er alweer een volledige maaltijd bij? 😉 We zijn zojuist geland in Vietnam! Haal bij Vuvu een super lekkere maaltijd, je kunt de keuken ingluren en zien hoe de vlammen er letterlijk vanaf vliegen terwijl jouw maaltje bereid wordt. Verser dan dit wordt het niet. De basis van de Vietnamese keuken bestaat uit de volgende smaken: pikant (metaal), zuur (hout), bitter (vuur), zout (water) en zoet (aarde). Het klinkt bijna alsof je maaltijd niet voor je gekookt is, maar ge-avatard.

Djebena

Direct hiernaast vind je de Djebena, een kleurrijk Oost-Afrikaans eethuis. De eigenaren laten je erg welkom voelen in het vrolijk ingerichte eethuis. Kies iets van de kaart, of laat je verassen door een combinatiebord, dan weet je zeker dat je niks mist. Super lekkere gerechtjes die je niet met bestek eet, maar met een indjera. En het wordt nog beter… Je kunt hier een eigen gebrouwen biertje bestellen. Het Ma Suwa biertje wordt geserveerd in een kalebas in plaats van een gewoon glas, en dit alles maakt Djebena een super leuke eet-ervaring! Een tussenstop dus die je echt niet kunt overslaan!

Regentesseplein

Even een momentje bijkomen hoor, we zijn per slot van rekening wel op vakantie natuurlijk! En zo voelt het voor mij ook altijd als ik op het Regentesseplein zit. Zoek een bankje in de schaduw, of schuif aan bij het terras van de Emma’s of de Lorelei. Geniet van de mensen om je heen die je vanachter je zonnebril lekker kan bekijken. Lekker uitrusten!

Ali’s Lebanese incredible sandwiches

Kun je weer door? Mooi, let’s go to Libanon. Bestel een bord vol Mezze (een soort tapas) om alle smaken te proeven, of neem een super lekkere wrap mee voor onderweg. Goed nieuws voor als je vega of vegan eet… je hoeft een keertje niet uit 3 opties te kiezen, want alles op de kaart van Ali’s is vegetarisch, en er zijn heel veel vegan opties bij. Snacken zonder schuldgevoel dus!

Firat

We zijn alweer aanbeland bij de laatste stop… Want je bent niet echt op vakantie geweest als je niet een souvenirtje voor thuis hebt meegenomen. En hoe leuk is het als je dan thuis nog met je vakantiegevoel zit omdat je de jungle in huis hebt gehaald. Ren snel door naar Firat, want daar zijn de gaafste planten te koop! Je eigen bank zit toch beter als je tegelijkertijd het gevoel hebt dat je onder een palmboom zit?

Ik wens je alvast een goede reis!

Geschreven door

Lotte