Je hebt van die plekjes, bijna magische plekjes. Zo’n plek waar de zon altijd lijkt te schijnen en de lucht altijd strak blauw is. Dan heb ik het over de ideale dagdroomlocatie in het Regentessekwartier: Emma’s hof.

Emma’s hof, de perfecte plek voor een stadstuin. En dat hadden de buurtbewoners ook in de gaten toen ze met dit toffe buurtinitiatief een stokje staken voor de huizenbouw die daar gepland stond. De voormalige bokksschool werd door en voor buurtbewoners omgetoverd tot een ideale plek om te dagdromen.

In de loop der jaren is de tuin steeds leuker en mooier geworden. Inmiddels is deze schat geen echte verborgen schat meer, steeds meer (buurt)bewoners weten de ingang in de Galileïstraat te vinden. Je ploft er neer met een goed boek, plukt samen met je kids wat kruiden voor het avondmaal, of geniet met je zelf meegenomen wijntje met wat vrienden van de ondergaande zon.

Ik kom er al sinds de opening in juni 2011 en ook afgelopen weekend was het weer raak. Stralend zonnetje, voetjes omhoog, oogjes dicht en even lekker bijkomen van de drukke werkweek. Oké, mijn ogen dicht doen lukte misschien niet helemaal met zo’n overenthousiaste peuter die om mij heen dartelde. Maar het gevoel was er zeker 😉

Ook is de tuin de ideale spot voor evenementjes. Zo staat er elke maand wel iets leuks in de tuin gepland. Altijd georganiseerd door de bezige buurtbewoners, die ook nog eens de hele tuin beheren en onderhouden. Van een gezellige wijnproeverij tot aan een toffe singer songwriter avond. Misschien wel een mooie plek voor een volgend Haagse schatten tuinconcert? Wie weet… Ik zal eens een balletje opgooien bij de buurtcommissie. Voor nu in ieder geval dé ideale plek om op je vrije dag eens lekker weg te dagdromen!

Stadstuin Emma’s hof

Galileïstraat 36

2561 TG Den Haag

Website