Praat met deze Haagse onderneemster over ‘lokaal’, ’typisch Haags’, ‘maatschappelijk’ en ‘creatief’ dan verschijnt een enorme twinkeling in haar ogen. Dan heb ik het over Barbera Sterk, al 24 jaar eigenaresse van de fijne kapsalon Haagsche Kopjes. Ze is enorm gepassioneerd, heeft hart voor de zaak en alles wat met oprechte Haagse initiatieven te maken heeft. Nieuwsgierig geworden? Lees er alles over in onze nieuwste blog!

Ik ken de kapsalon eigenlijk al heel erg lang. Mijn hele familie is er kind aan huis en zij lopen er altijd piekfijntjes naar buiten. En zo trouw als dat ik het liefste aan mijn eigen kapper ben, moest ik er natuurlijk toch ook een keertje aan geloven. En ja hoor, eindelijk begrijp ik wat ze bedoelen. Het is geen standaard kapsalon. Het is een kapper waarbij je je op je gemak voelt, eentje waarbij het niet uit maakt of je voor een bijzonder kapsel gaat, of alleen voor de dooie puntjes. Waar ze gewoon naar jou als persoon kijken, en het helemaal niet erg is als je er toch nog een heeeeel klein beetje extra vanaf wilt als ze eigenlijk net klaar zijn met knippen.

Een kapper dus waar je je thuis voelt, en waar je omringd wordt met creativiteit. Want zonder creativiteit kan je geen goede kapper zijn, weet Barbera mij te vertellen. ‘Niet persé om bijzondere of hippe kapsels mee te knippen, maar omdat je elk kapsel moet kunnen afstemmen op iemand zijn wensen en passend bij steeds weer een uniek persoon’. En die creativiteit zie je niet alleen terug in de skills van de kappers…

Meer dan een kapperszaak
Naast een fijne kapper, is Haagsche Kopjes ook een uniek podium voor creatieve uitingen. Je vindt er elke 6 á 8 weken nieuwe kunst of fotografie aan de muur. Altijd leuke, inspirerende of indrukwekkend exposities. Soms Barbera haar eigen werk, vanuit haar achtergrond als kunstenares en fotografe, en soms van andere exposanten zoals poëzie van De Woordenwisseling. Eén ding hebben de exposanten in ieder geval altijd gemeen, en dat is dat ze Haags zijn. Barbera is namelijk (net als wij!) fan van Haagse initiatieven. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze een ruimte in de kapperszaak speciaal beschikbaar heeft gesteld voor ras-echte Haagse muzikanten. Een mooi initiatief, met de toepasselijke naam: Haagsche Oortjes. Een perfecte plek voor Haagse muzikanten waar ze hun muziek kunnen neerleggen en iets van zichzelf laten horen, en voor bezoekers de ideale spot om hun muziek te ontdekken!

Nieuwsgierig geworden? Ga dan eens langs voor een goede knipbeurt, werk van aansprekende kunstenaars en ontdek de lekkerste Haagse deuntjes. En houd ook zeker de website in de gaten, want aan vernieuwende initiatieven geen gebrek bij Haagsche Kopjes.

P.s. Heb je een Haagse schatten cadeaubon? Dan kan je hem ook bij deze Haagse schat inleveren!

Haagsche Kopjes

Vondelstraat 14
2513 EV Den Haag
Website