In het nieuwe jaar horen natuurlijk nieuwe dingen, daarom lanceren we deze nieuwe rubriek ‘De schatten achter onze Haagse schatten’. Elke maand een interview met de bijzondere personen achter onze mooie Haagse schatten. We trappen af met de dames van de Zusjes Vintage Boetiek.

Een kleine inleiding..
Sanne en Moniek zijn de dames die deze prachtige vintage boetiek met heel veel passie runnen. Ze kennen elkaar sinds de brugklas van de middelbare school (Ik hoor het jullie allemaal denken, maar nee, het zijn dus geen zusjes).  Zoals ze zelf zeiden, vonden ze elkaar eerst heel stom, maar uiteindelijk is er een hele mooie vriendschap uit voortgekomen. Dat zijn de beste vriendschappen zeggen ze altijd! 

Hoe zouden jullie elkaar omschrijven? 
Moniek over Sanne: “Luidruchtig! Iemand met een sterke mening, maar ook een hele goede luisteraar. Gewoon echt een goede gesprekspartner. Creatief, maar dat is altijd een beetje vaag, oog voor schoonheid, dat is het meer! Sanne is echt een doorzetter, een hele harde werkster. Kan goed dansen en is gewoon een levensgenieter pur san(g) 😉

Sanne over moniek: “Moniek is echt een regelneef en wil het liefst alles zelf doen. Moniek is eigenlijk altijd opgewekt. Ze is een prater, knap en houdt heel erg van gezelligheid.

Volgens mij zit die vriendschap inmiddels helemaal goed tussen deze dames! 

Hoe is de Zusjes Vintage Boetiek tot stand gekomen? 
Sanne: “Het is iets waar we altijd al wel over droomden. Mensen om ons heen zeiden het ook altijd al dat we zoiets moesten doen. Maar we wisten niet zo heel goed in wat.

Moniek: “Maar we wilden wel heel graag samen wat opzetten en onze krachten bundelen. Maar echt iets concreets werd het niet. Uiteindelijk zei een vriendin van ons dat we het echt moesten gaan doen.” 

Sanne: “Zij heeft ons overgehaald om er voor te gaan. Toen zijn we echt serieus aan de slag gegaan met een bedrijfsplan en zijn we op zoek gegaan naar een locatie. We hebben meerdere plekken bekeken in Den Haag en na een aantal pogingen elders, zijn we uiteindelijk hier terecht gekomen. We zijn zo blij met deze plek!! 

En wat is het verhaal achter de naam, want jullie zijn dus geen zusjes? 
Moniek: “We zijn begonnen onder de naam van de vintage winkel die we hier hebben kunnen overnemen, Acendi Vintage. “

Sanne: “Dit betekent iets van opstijgen ofzo.

Moniek: “Maar we wilden toch wel een andere naam. Ik weet het nog heel goed, we zaten in de auto nadat we van de Gamma kwamen. En toen bedacht ik mij opeens dat iedereen altijd aan ons vraagt of we zusjes zijn of zelfs tweelingzusjes. Zo zijn we uiteindelijk op de naam ‘Zusjes’ gekomen. We wilden graag een Nederlandse naam. Vandaar Zusjes Vintage Boetiek. Het logo hadden we ook al, alleen dit waren in eerste instantie een zoenende man en vrouw. 

Sanne: “Dit vonden we een beetje raar en mensen uit ons omgeving zeiden ook dan is het net een soort van incest, dus we hebben het logo uiteindelijk toch maar een beetje aangepast.”

Moniek: “En zo is alles eigenlijk op z’n plek gevallen!

Inmiddels bestaan jullie al bijna 3 jaar, hoe hebben jullie afgelopen jaren ervaren? 
Moniek: “Afgelopen jaren zijn best wel hectisch geweest. Naast dat we in de winkel stonden, moesten we er ook bij werken in de horeca.” 

Sanne: “In het begin moet je natuurlijk nog een beetje bekender worden en was het af en toe zo rustig. Zaten we gewoon lekker buiten op ons bankje te ontspannen en lekker wijntjes te drinken. Maar daar word je natuurlijk ook wel een beetje zenuwachtig van.

Moniek: “We woonden allebei op onszelf in die tijd, maar hadden wel meteen bedacht als we het niet meer redden met geld, gaan we gewoon samenwonen.” 

Sanne: “Ja, dat was echt onze eerste oplossing! Absoluut niet opgeven!” 

Moniek: “Nu zijn we 2 dagen dicht, zodat we ook nog tijd hebben voor onszelf en voor elkaar buiten de winkel.” 

Staan jullie altijd zelf in de winkel? 
Beiden: “JA! De enige die heel soms in de winkel mogen staan om te helpen of die het kunnen, zijn onze zusjes. Die kennen ons super goed en weten hoe we het willen. “

Ook onze volgers hadden een aantal vragen, waar zij graag antwoord op wilden. Die wilden deze dames natuurlijk beantwoordden!

Waar shoppen jullie voor jezelf en waar voor de winkel? 
Sanne: “Voor de winkel, gaan we niet vertellen. Dat is gewoon ons geheimpje. Maar we hebben daar verschillende adresjes voor!

Ongeveer 1x in de maand slaan we weer een hele voorraad in. We zoeken dan allebei apart van elkaar kleding uit. Dit gaan we dan in de winkel helemaal uitpluizen. Vervolgens gaan we het wassen en strijken en daarna hangen we het in de winkel.” 

Moniek: “Onze eigen kleren halen we uit onze eigen winkel en vaak op Marktplaats.” 

Kopen jullie nooit meer ‘ nieuwe ‘  kleren? 
Beiden: (allebei een beetje schuldig) “Nou liever niet, maar heel soms koop ik weleens iets nieuws.”

Moniek: “Schoenen koop ik vaak tweedehands, maar toch ook nog steeds weleens nieuw. Dit omdat tweedehands schoenen toch gewoon minder lang meegaan en vaak al best wel versleten zijn. “

Sanne: “Maar geen fast fashion, dat voelt gewoon echt niet goed! En ik vind het ook gewoon niet leuk. Sustainable is vaak een beetje te basic voor ons. Toch moet ik wel toegeven dat 1 vriendin van ons vaak hele leuke dingen heeft van de Zara. Maar meestal koop ik dus via Marktplaats.”

Hebben jullie een favoriet kledingstuk of stijl? 
Moniek: “Nou het gaat altijd wel echt in fases. Maar ik hou wel echt van lichte kleuren.”

Sanne: “Zegt ze, terwijl ze en zwarte broek aan heeft! Ik heb geen favoriet kledingstuk en ook geen kledingstijl. Het gaat inderdaad altijd wel in fases.” 

Wat is jullie grootste modeflater? 
Beiden: “Hahahaha gewoon onze hele middelbare school tijd!

Moniek: “We hebben echt elke stijl gehad en dan vaak ook nog verschillende stijlen met elkaar gemixed! Ging ik lekker op mijn naaldhakjes naar school.

Sanne: “Eigenlijk begon het al in groep 7&8 van de basisschool, op het moment dat je een eigen mening begint te vormen.” 

Moniek: “Ging ik in een geruite tuinpak en een geruite trui naar school” 

Zeiden andere kinderen en klasgenoten daar niks van?

Sanne: “Zeker wel! Maar we hadden gewoon schijt aan alle opmerkingen. We hadden ook wel een vriendinnengroep vol imbecielen en daar waren we eigenlijk altijd mee. Dus de rest boeide ons niet zo.” 

Wat zouden jullie zelf nooit aantrekken?
Moniek: “Nou ik zag laatst iemand met zo’n gatenbroek en dan een legging er onder, dat kan echt niet! Koop dan gewoon een broek zonder gaten.

Sanne: “Ja en van die mensen die in de winter blote enkels hebben, dat snap ik echt niet! IJskoud die enkelsokjes!

Lenen jullie ook kleren uit voor fotoshoots? 
Moniek: “Ja! We lenen weleens kleding uit voor opdrachten. Zo hebben we ook kleding uitgeleend voor de videoclip van Roxanne Hazes en heb ik er zelf ook een klein rolletje in gekregen!” 

Sanne: “We staan zeker open voor opdrachten!

Jullie bestaan in april dit jaar alweer 3 jaar! Wat kunnen we verwachten?
Moniek: Nu zijn we nog hard bezig met onze wintersale, die is nog heel de maand januari en de nieuwe collectie ligt inmiddels ook in de winkel. Dus daar zijn we nu druk mee bezig! “

Sanne: “Met ons 3- jarig bestaan willen we wel weer een feestje houden. Net zoals vorig jaar. Een borrel met een DJ en bubbels en korting natuurlijk! Gewoon een lekkere gezellige echte girlsnight!”

Noteren jullie ‘m vast in de agenda ladies?