Toffe tentjes, verstopte plekjes, fijne festivalletjes. We kunnen er geen genoeg van krijgen. En heel soms is daar dan opeens de ultieme match. Blijkt dat waar wij vanuit Haagse schatten voor staan opeens in een nieuw festivalletje is verpakt door een aantal enthousiaste Haagse partijen. Het resultaat?
Bouck’s Festival in de Boekhorststraat.  

Midden in het centrum, maar toch door velen nog niet ontdekt. Zonde! Gelukkig krijg je op zaterdag 22 oktober alsnog de kans op een eerste prille ontmoeting. Wie weet waar dat toe leidt… Ik neem je eerst even mee terug in de tijd. Want ooit was de Boekhorststraat een straat met allure. Statige herenhuizen bedoeld voor welgestelde Hagenaars. Die lieten het echter afweten en toen stonden de winkeliers op. De straat bloeide. Althans, tot het verval in de jaren ’80. De winkels verdwenen, de kraak- en drugspanden verschenen. Van de ooit zo deftige straat was weinig meer over.

Gelukkig kwam in 2008 de ommekeer. De straat werd flink opgeknapt en winkeliers wisten de weg weer te vinden. Toch is de straat nog bij te weinig Haagse inwoners bekend. Een groot gemis aldus de winkeliersvereniging. Maar hoe zet je je straat op de kaart? Al snel was het idee van een eigen muziekfestival geboren. Tof idee toch? Een vernieuwde kennismaking met een nog stukje onontdekt Den Haag!

Op zaterdag 22 oktober bruist de straat als nooit tevoren, transformeren winkelpandjes tot unieke concertlocaties en wordt de straat het speelterrein van diverse straatartiesten. De Boekhorststraat wordt omgetoverd tot het Bouck’s Festival. De in Den Haag wonende Toine Scholten is één van de artiesten. In 2014 deed dit fijne jazz en blues talent nog mee aan de Beste Singer Songwriter van Nederland.

Kan het nog leuker? Jawel. Want buiten het feit dat dit een gratis festival is, staat er (let op: alleen als je je van tevoren aanmeldt) een heerlijk koud EIBER biertje voor je klaar. Zo zijn onze Haagse schatten!

Zien we je daar?