Voor de mensen die de afgelopen dagen de krant niet hebben open geslagen, geen nieuwsfeed hebben gevolgd of hun tv niet aan hebben gehad: de Olympische Spelen in Rio zijn dit weekend van start gegaan. Een recordaantal van 242 Nederlandse sporters is naar Brazilië afgereisd en dus kun je als sportliefhebber weer bijna 3 weken je hart ophalen. Wat een feest!

Nu ligt Rio helaas niet direct op de route, maar… niet getreurd: de Olympische Spelen kun je nu heel dichtbij huis namelijk ook beleven. Op het Scheveningse strand waan je je tijdens de Olympic Experience opeens op de Copacabana! Wuivende palmbomen, zand tussen je tenen, swingende Braziliaanse danseressen, cocktails en…. Sport. Heel veel sport. Gelijktijdig met de Spelen in Rio vindt hier namelijk hét sportspektakel van het jaar plaats. Meer dan 30 verschillende sportactiviteiten, de belevenissen in Rio op grote schermen en volop entertainment. En dat op fietsafstand! Spring in een zeilbootje, sprint tegen Dafne Schippers, voel je even Dorian van Rijsselberghe of verplaats je virtueel naar het Holland Heineken House. Vergelijk het met een dagje pretpark. De attracties bestaan uit uitdagende en toffe sportactiviteiten. Volg een clinic, doe een korte oefening of laat je verbazen door één van de demo’s.

Een dagje Olympic Experience is een aanrader. Met je kids, of juist gezellig met een groepje vrienden. Want beeld je even in: twee giga grote schermen, fijne beats, de spannendste wedstrijden én strandstoelen en fatboys om lekker in te ploffen. Ook voor de wat minder actieve sportliefhebber is er dus voldoende te doen. Breng een bezoekje aan het Huis van de topcoach, laat je door de dj’s van 538 meeslepen in de oranjegekte en geniet van alle sportdemonstraties. Je had het misschien al gemerkt. Maar ik ben enthousiast. En geef direct toe: ik leid aan oranjekoorts. Jij ook al gegrepen?  Check voor meer info en kaarten: www.olympicexperience.nl.

OE II OE III OE IV OE V