Als 4-jarig meisje stond ik in mijn roze jurkje en lakschoenen op de veranda van Landgoed Ockenburgh. En nee, dat was destijds niet mijn standaard outfit, m’n oom en tante trouwden en ik was omgetoverd tot (objectief als ik ben) een té schattig bruidsmeisje.
Mijn eerste herinnering aan deze plek.

Taartjes OCKNu zat ik met een verse muntthee en een worteltaartje, in Brasserie OCK. Een fijne sfeer, lekkere muziek en goed eten. Een plek waar je na je uitwaaisessie door het bos of op het strand neerploft en eigenlijk niet meer weg wil. Waar je je thuis voelt, je het liefst je schoenen uit zou doen en waar de lunch als vanzelfsprekend overgaat in een borrel. Op de zondagen omlijst met live muziek.

Toch heeft deze bijzondere plek haar deuren onlangs gesloten. Maar geen paniek: het betreft een tijdelijke sluiting en voor een minstens net zo fijn alternatief wordt gezorgd. Het landhuis wordt namelijk gerenoveerd. Gelukkig hoeven wij de geplande 8 maanden niet te wachten. Pal naast het landhuis verreist namelijk “De BL-OCK hut”. Stel je voor: zeecontainers, een zonnig terras, een glazen kas en een schitterend uitzicht op het bos. Een tekst die in een reisgids niet zou misstaan toch? 😉

Vanaf eind april ben ik daar weer te vinden. Met recht een Haagse schat als je het mij vraagt, wat jij?!

Brasserie Ock

Monsterseweg 4,
2553 RL Den Haag
Website

Beoordeel deze Haagse schat