Daar zit ik dan. In een hip tentje in Shoreditch, Londen, met m’n laptopje een poging te doen tot het schrijven van de friyay van deze week. Buiten is het zo mogelijk nog kouder dan in Den Haag en de eerste sneeuwvlokjes zijn zelfs al gesignaleerd. Hoewel ik het liefst elke week een retourtje Londen zou pakken, mis ik het Haagse stiekem wel een beetje. Gelukkig kan ik me inmiddels alweer helemaal verheugen op alle toffe events van dit weekend! De leukste heb ik hier voor je samengevat in deze #haagseschatten Friyay!

Nu het heerlijk avondje bijna is gekomen, zijn veel kids natuurlijk niet meer te houden. Overal zie ik blogs over hyperactieve hummeltjes en slapeloze nachten. Klinkt herkenbaar? Neem ze vrijdag om 10:00 mee naar De Gymnastiek Fabriek en laat ze even ontladen op het Peuter Pieten Parcours! Dansen, klimmen, klauteren en glijden, warme choco maken en een speculaaspietje versieren met Sinterklaasmuziek op de achtergrond. Helemaal top toch?

Als de kleintjes eenmaal zo’n mooie speculaaspop hebben versierd, kan je zelf natuurlijk niet achterblijven. Goed nieuws: Hop & Stork organiseert vrijdagavond een Workshop Chocolade Letters. In 2,5 uur leren de chocolatiers je de fijne kneepjes van het vak en maak je je eigen chocoladeletter van begin tot eind. Een leuker sinterklaascadeautje kunnen wij ons niet voorstellen!

Op zaterdag vindt de eerste Super Surprise Saturday in het bruisende Zeeheldenkwartier plaats. De lokale ondernemers vieren de feestdagen graag samen met jou en hebben daarom allerlei leuke in-store events zoals proeverijen en mini-workshops voor jullie gepland. Deze zaterdag verzorgt YurtCollection de hele dag Oezbeekse thee ceremonies en proeverijen en heeft Heinde & van Verre voor hun klanten een leuke verrassing! Of je cadeaushoppen nou wel of niet leuk vindt, dit maakt het sowieso (nog veel) leuker! Als je nog niet geslaagd bent, of gewoon zin hebt in een bakkie en muziekje, fiets dan even door naar de Weimarstraat. Speciaalzaak en Haagse schat Kali Tengah organiseert samen met Espresso Records een Pop Up Record-Shop at Kali Tengah. Vinyl, records, tea, espresso & shopping. Need we say more?

Voulez-vous aller shopping avec moi? Dit hele weekend staat Le Marie Marché weer op het Plein! Als je je sint- en kerstcadeaus al netjes op tijd in huis hebt, kom je hier natuurlijk ook gewoon voor de chansons, crêpes en eend van de grill. Meer behoefte aan een winterse strandwandeling? Op Scheveningen staat dit weekend de Handmade Market. Wedden dat jij alsnog thuiskomt met een extra lading presentjes?

Op zondag is het dan eindelijk tijd voor jezelf. Bij Haagse schat brasserie Ock vindt weer een Live op zondag met Dan Simon en Pieter van Santen plaats. Zoals altijd begint de sessie om 16:00 en blijf je daarna natuurlijk even hangen voor de daghap. Voor de mensen die dit hele weekend hebben gewinkelhopt is het nu tijd voor een frisse wandeling. Haagse Instagrammer TheBeautyTheHague organiseert weer een fotowandeling (TheBeautyTheHague Photowalk Beatrixkwartier), dit keer in het Beatrixkwartier. Leuk om de stad eens op een andere manier te zien toch? Dus, neem je camera mee en geniet ervan!

Dit weekend staat in teken van cadeautjes. Voor wie je ook wat zoekt, Den Haag heeft het. Enneh, een cadeautje voor jezelf mag natuurlijk ook best hè! Laat je ons weten wat je allemaal hebt gekocht?