Nog een paar uurtjes en dan luiden we het weekend weer in! Om alvast in de stemming te komen, nemen wij je mee in onze #haagseschatten weekend tips. Zo weet je precies waar je moet zijn voor de leukste festivalletjes van dit weekend!

Sinds afgelopen woensdag staat het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier bol van muziek, dans, straattheater en kinderactiviteiten. Het Zeeheldenfestival is in volle gang! Wat ooit begon als protestmanifestatie met wat live-muziek is uitgegroeid tot het grootste buurtfeestje van Den Haag. Met gratis toegang, vijf dagen gekkigheid, leuke muziekjes en optredens is dit een festival dat je zeker niet wilt missen!

Ook op Scheveningen is dit weekend weer veel te beleven. Zo tovert het Reizende sterrenfestival de foodboulevard van De Pier om tot een gaaf festivalterrein. Niet alleen binnen, maar ook buiten en op het bovendek. Vele foodtrucks staan uitgestald in- en op De Pier om voor een heuse culinaire belevenis te zorgen. Tot en met zondag kan je daar dus optimaal genieten, lekker eten, drinken en shoppen. Ook aan de kids is gedacht. Er zijn veel leuke activiteiten gepland, zodat jij je handen lekker vrij hebt voor een heerlijk drankje!

Voor de sportievelingen onder ons hebben we zondag een ontdekkingstocht van sportiviteit, cultuur en architectuur in de aanbieding! Urban trail is een hardloopevenement, maar dan nét even anders. Het parcours van 10 km leidt je langs, of zelfs door, unieke locaties, gebouwen en monumenten in de binnenstad van Den Haag. Kijk, daar houden wij nou van! Dwars door de passage, door de paardenbak van de ’s-Gravenhaagsche stadsmanege, over de planken van de Koninklijke schouwburg en ook het theater aan het Spui is één van de highlights. Backstage naar binnen, kleine zaal, grote zaal, foyer en via de hoofdingang weer naar buiten. Hoe gaaf is dat!

Wil jij je weekend wat meer in relaxte sferen afsluiten, kom dan zondag naar ‘de Fred’. Tijdens Home Fred Home slenter je langs verschillende kraampjes die speciaal voor jou zijn ingericht met bijzondere aanbiedingen, ludieke acties en boordevol leuke producten. De ondernemers van de Frederik Hendriklaan doen er alles aan om je helemaal thuis te laten voelen! Dat is nog eens een fijne afsluiter van een hopelijk toch nog zonnig weekend.

Geniet!

ZeeheldenfestivalReizende sterren festivalUrban trailHome Fred Home