Yes, het is juni! Dat betekent dat het festivalseizoen nu echt is losgebarsten. De marktkraampjes zijn weer uit het stof gehaald, de foodtrucks hebben de eerste kilometers er alweer op zitten en de eerste buitenoptredens zijn een feit. Daar worden wij blij van! Ook dit weekend is er weer ontzettend veel te beleven. Lees onze (ietwat ruime) selectie van de leukste #haagseschatten weekendtips snel in onze FRIYAY!

VRIJDAG
Vandaag is de start van het driedaagse festival designkwartier. En voor iedereen die dit gave festival nog niet kent, is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Ontmoet op allerlei onverwachte plekken in het bruisende Zeeheldenkwartier en de nieuw toegevoegde hotspot de Elektriciteitsfabriek de beste Nederlandse ontwerpers (ruim 100!) met hun ideeën of producten. Uniek dit jaar zijn de ontwerpers die zich hebben laten inspireren door strand en zee. Je vindt ze op de ‘Nieuwe Zeehelden’ route vanuit de samenwerking met Feest aan Zee. Neem snel een kijkje op festivaldesignkwartier.nl om het programma te ontdekken en natuurlijk een kaartje te kopen!

Hieperdepiep hoeraaaa! Vandaag viert Haagse schat De Kade hun eenjarige bestaan. En om dat niet zomaar voorbij te laten gaan, nodigen ze jou uit! Met een happy hour van 16.00 – 19.00 uur waarbij je 50% korting op alle drankjes krijgt, maken ze het feestje compleet. Geniet van de lekkerste hapjes, de fijne sfeer en de unieke plek aan het water.

ZATERDAG
Start je weekend goed met een lesje PyjamaRobics in het The Hague Beach Stadium. De les begint al om 9.00 uur zodat je, in één keer met je pyjama nog aan, vanuit je bed naar de les kan komen. Ben je altijd al vroeg uit de veren, dan mag je je natuurlijk ook gewoon in een lekker fel gekleurd retro fitness pakje hijsen. En als je dan toch in Scheveningen bent, ga dan zeker even langs de Surf Swap X Clothing Market bij The Shore. Je koopt of ruilt er alles wat met surfen en kleding te maken heeft. Echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar dat magische board, of gebruikte stylish kleding of een wetsuit wil scoren.

Heb je kinderen en zin om samen iets leuks te doen? Neem dan deel aan een van de vier unieke ouder en kind workshops bij K’dans. Hoepeldans, circusdans, acrobatiek of ‘vliegen’ tijdens de AntiGravity® Fundamentals workshop. Echt een toffe samenwerking met Kinderdansstudio Kirsten de Boer. Iets anders leuks met de kleintjes is het Natuuravontuur – Waterbeestjes bij Pluk. Tijdens dit Natuuravontuur staan de schepnetjes, waterbakken, loeps en zoekkaarten klaar achterin de wei. Kijk je liever met een waterkijker meteen de sloot in? Dan kun je via een touwbrug de heemtuin in. Echte aanrader!

En het feest aan activiteiten houdt zaterdag nog lang niet op. Struin over onze een van onze favoriete marktjes Le Marié Marche op Het Plein of breng een bezoekje aan het Regentessenkwartier voor het vrolijke Zomerfestival Weimarstraat. Naast de traditionele braderie, vind je daar ook de bekende Home Made Market, een nieuw foodtruckfestivalletje en een kindervrijmarkt. En natuurlijk stap je ook even binnen bij Kali Tengah voor de lekkerste theetjes, bij Eef voor een fijne lunch break en bij Sprinkel + Hop voor de leukste vintage meubeltjes.

Wie ’s avonds echt iets tofs wil beleven moet rapperdeklap naar de website van Hummingbirdmusic om te kijken of je nog een kaartje voor A Night Out kan bemachtigen. Tijdens deze muzikale expeditie word je verrast door aanstormend talent op 6 unieke plekken in Scheveningen. Marlies is erbij, jij ook?

ZONDAG
In de zomermaanden is het op zondag tijd voor gratis yoga van balanzs in de Paleistuin. Heerlijk begin van een zonnige zondag als je het mij vraagt!

En ook vandaag weer een super leuke tip voor ouders met de kids: het Boekidsfestival in theater de Nieuwe Regentes. Tijdens dit avontuurlijk festival komen verhalen tot leven door kunst, theater, muziek en allerlei workshops. Boekids is stoer en een tikkeltje eigenwijs met een enerverend en uitdagend interactief festivalprogramma. Klinkt goed nietwaar?