Men spreekt wel eens over ‘komkommertijd’ wanneer er een periode weinig nieuws te melden is en er niks te doen is. Nou, dat kennen wij niet in Den Haag, en al helemaal niet deze zomer! Het komende weekend is er weer volop leuks te doen in onze stad. Lees in deze Friyay welke  #haagseschatten weekendtips je echt niet mag missen!

VRIJDAG
We beginnen het weekend op het strand! Ondanks dat de grootste hitte voorlopig voorbij is, is het nog steeds heerlijk toeven aan zee. Deze vrijdag is er een mooie combi te maken tussen twee unieke events, te beginnen met de opening van het Internationaal Vuurwerkfestival. Dit jaarlijks terugkerend evenement in Scheveningen is een grote publieksliefhebber en trekt altijd, weer of geen weer, duizenden bezoekers. Op vier avonden, verdeeld over twee weekends worden er twee vuurwerkshows per avond gegeven. De spits wordt deze vrijdag afgebeten door Japan om 21.45 uur gevolgd door Oostenrijk om 22.30 uur. De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien! Dus kom op tijd en zoek een mooi plekje voor dit spektakel.

Heb je na afloop van het vuurwerk nog meer zin in iets internationaals? Haast je dan naar Beachclub Indigo voor het super succesvolle Mama Africa on the Beach. Na verschillende uitverkochte edities in onder andere Het Paard van Troje in Den Haag, verplaatst dit Afrikaanse dansfeest zich naar het strand. Mama Africa is voor iedereen die houdt van Afrikaanse muziek, dans en cultuur. De early bird tickets zijn uitverkocht dus wacht niet te lang met het kopen van een kaartje voor deze speciale strandeditie.

ZATERDAG
Begin je dag lekker ontspannen met een yogales in de buitenlucht. Haagse schat Hidden Gym verzorgt deze zomer Garden Yoga in de Nutstuin bij Juni. De Nutstuin is een prachtige locatie omgeven door water en verschillende soorten planten, struiken en bomen. Bij Garden Yoga kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met yoga. Dus ook als je geen ervaring hebt, ben je van harte welkom. Een losse les kost 12,50 euro. Na afloop van de les zweef je natuurlijk gewoon meteen door naar lunchroom Juni voor een vers sapje en een overheerlijk broodje. Let op: bij slecht weer wordt de les binnen gegeven of geannuleerd als de zaal niet beschikbaar is.

Tja, en dan wordt het dus lastig. Of je blijft de hele dag in de stad hangen om later weer terug te keren bij het Nutshuis of je gaat naar het strand. Laten we beginnen met de eerste keuze. Met het Nutshuis Open Air Filmfestival onderzoekt het Nutshuis, in een serie van vier prachtige filmvertoningen, de relatie tussen de mens als individu en de wereld als geheel. Vanavond is de film Atlantic aan de beurt. Atlantic vertelt het verhaal van Fettah, een Marokkaanse visserman die per surfboard zijn weg naar Europa probeert te vinden. Overgeleverd aan de onstuimige Atlantische Oceaan onderneemt hij een reis die een nieuw begin of juist het einde van zijn leven kan betekenen. Voorafgaand aan de film kan er natuurlijk een duurzame, smakelijke maaltijd gegeten worden in Juni Café.

Of je kiest dus voor optie 2 en gaat naar het strand. Bij strandtent Zuid vindt vanavond Dramtune bij Zuid plaats. Een overheerlijke combinatie tussen een proeverij van Whisky, Grappa & Rum, snacks & diner en mooie muziek. De entree is gratis en je hoeft niet te reserveren. Perfect dus voor de last minute beslissers onder ons. Dit feestje start om 17.00 uur en gaat door met een DJ tot in de late uurtjes.

ZONDAG
Woensdag gehaktdag, vrijdag visdag, zondag marktdag! Er gaat in de zomer geen zondag voorbij zonder een goede markt in Den Haag. Vandaag gaan we lekker naar de Swan Market. De Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Deze editie van de Swan Market vindt plaats op ‘t Plein, in de binnenstad van Den Haag. Naast het shoppen van kleding, sierraden, speelgoed en design kun je er terecht voor lekker eten bij een van de 10 food-deelnemers aan de foodcourt, haal je een koud drankje bij het Swan barretje en laat je je kids los op het springkussen of in de zweefmolen. De perfecte zondagmiddag besteding, zou ik zo zeggen.

Heb jij al gehoord over de Boskalis Beach Cleanup Tour? Deze actie maakt in 15 dagen de stranden van de hele Noordzeekust schoon. Vrijwilligers (waaronder jij dus?) kunnen zich aanmelden om een etappe mee te lopen en zo af te rekenen met plastic afval op het strand. Deze zondag start de etappe bij Haagse schat The Shore. Ben jij erbij?

En wil je nu echt een keer iets bijzonders doen, iets anders dan anders deze zondag. Is ‘less is more’ jouw lijfspreuk en laat je je graag inspireren door mensen die hun leven anders inrichten dan de gemiddelde mens? Dan is het misschien een heel goed idee om naar de Tiny Houses Open Dag te gaan. De Tiny Houses van Proeftuin Erasmusveld zijn deze zondag open voor publiek. Laat je rondleiden, maak een praatje met de bewoners, bewonder de stadsakker en mijmer weg bij een simpeler en bewuster bestaan. Het wordt uiteraard op prijs gesteld als je met de fiets of het OV komt 🙂

Happy weekend!