Leuke dingen doen, en ook nog eens een steentje bijdragen aan een betere wereld. Daarvoor zit je dit weekend in Den Haag helemaal goed. Lees in deze FRIYAY de vertrouwde #haagseschatten weekendtips gecombineerd met leuke nieuwe initiatieven!

Om met een stukje bewust bezig zijn te beginnen, start je je weekend om 17.00 uur bij DIES Market in het Hofkwartier. Een knusse markt in Quinta Verde op de Veenkade , die op een luchtige manier in het teken staat van duurzaamheid. Wat je kan verwachten? Heerlijk biologisch eten van Quinta Verde, Haags houten snijplanken van Het meisje met de zaag, praatjes over veganisme afgewisseld met lekkere deuntjes van DJ Julia Santana. En natuurlijk vintage kleding, want dat is misschien wel de meest duurzame kleding die er is. Het wordt tenslotte allemaal hergebruikt. Dat is nog eens lekker bewust bezig zijn (en tegelijkertijd werken aan een goed gevulde kledingkast!).

Is dit voor jou toch nog een stapje te ver? Dan kan je natuurlijk ook gewoon lekker gaan borrelen. Op De Pier in Scheveningen bijvoorbeeld, tijdens de vrijdagmiddagborrel mét gratis oppas. Is eigenlijk ook best duurzaam/bewust toch? Samen een oppas delen 😉

Ook de rest van het weekend is De Pier een plek om niet te missen. Daar trapt Kreativ Events het evenementenseizoen af met de Handmade Market. Hier vind je een aantal kraampjes met – hoe kan het ook anders – handgemaakte of gepimpte vintage-, fashion- en designspulletjes. En ook lekkere Vinyl plaatjes zullen zeker niet ontbreken.

Zin in iets heel anders dit weekend? Sluit dan zaterdag aan bij de Bloomon cursus bloemschikken op de 1e etage van Blossom. Daar leer je alle geheime tips en tricks om zelf de mooiste boeketjes bij je thuis op tafel te kunnen zetten. Scheelt je een boel tijd bij de bloemist en zo kom je alvast lekker in de lente stemming!

Zondag is een ultieme relaxdag. En hoe kan je dat beter benutten dan met uitgebreide lunch in een heel fijn tentje. Tip van deze week is Op de Hoek in de Vruchtenbuurt. Je ploft er neer op de Chesterfield bank, bestelt een van de speciale theetjes, maakt de onmogelijke keuze tussen al die heerlijke taartjes en broodjes, en geniet van de ontspannen sfeer.

Fijn weekend allemaal!

P.s. Vergeet je trouwens niet dat het aanstaande dinsdag Valentijn is? Laat jouw liefde weten dat hij/zij een schat is en bestel dit weekend nog je Haagse schatten cadeaubon. Bestellingen in Den Haag die dit weekend binnen komen, worden gegarandeerd voor dinsdagmiddag bij je thuisbezorgd!

DIES_Haagseschatten Handmade_market_haagseschattenBloomon_blossom_haagseschatten Op de hoek_Haagseschatten Haagse schatten cadeaubon