Nog weinig plannen voor het komende weekend? Geen paniek want wij zetten de #haagseschatten weekendtips ook deze week weer voor je op een rij!
Het thema van deze week? Grenzen verleggen.

Startend met het festival dat afgelopen jaren uitgegroeid is tot een Haags begrip: Festival Classique. De 10e editie hiervan barst vanavond los, duurt maar liefst 10 dagen, en vindt voor het eerst niet in het centrum, maar op Scheveningen plaats. Doel van dit festival? Zoveel mogelijk mensen op een ontspannen manier kennis te laten maken met klassieke muziek. Door unieke voorstellingen aan te bieden voor bezoekers van enkele maanden oud tot ruim boven de tachtig laat Festival Classique zien dat klassieke muziek leuk is voor iedereen. Op verrassende binnen- en buitenlocaties zoals de Pier en het Kürhaus en in combinatie met andere kunstvormen als dans, theater en film.
We moeten eerlijk bekennen dat wij er zelf ook nog nooit zijn geweest, nog onontdekt dus. Een Haagse schat. Wij gaan op ontdekking.

Na de klassieke klanken op vrijdag, staan zaterdag de welbekende 3 B’s op het programma. En nee, dat heeft ab-so-luut niets met de sportschool te maken, ’t is immers weekend. Wél met biertjes, bandjes en BBQ’ende mannen. Interesse gewekt? Bezoek dan zaterdag vanaf 14.00 uur het BONDGENOOT Festival van De Kompaan. Tijdens het Bondgenoot festival vieren we de zomer met lichtere, frisse hoppige bieren, gecombineerd met mooie gerechten en relaxte muziek van o.a. Pat Smith van Splendid music & Dandana. Voeg daar ook nog eens een handvol toffe dj’s, fijne foodtrucks en tappunten aan toe en je weet wat je te wachten staan!

Niet persé een bierliefhebber? Breng je zaterdag dan door bij Festival Fruit! op het Abrikozenplein. Van 11.00 tot 23.00 struin je er langs kraampjes, hap je de lekkerste gerechten, doe je mee aan één van de vele workshops én laat je je verrassen door alle muzikaliteit die de Vruchtenbuurt in zich heeft! Optreden mag je namelijk alleen als je minimaal 1 Vruchtenbuurt bewoner in je bandje hebt. Leuk toch?

Zondag krijg je het druk! Op pad met de kids? Breng dan tussen 11.00 en 17.00 uur een bezoekje aan het Kinderboekenmuseum. Daar is het groot feest, want de vijfde editie van de Kinderboekenparade vindt er plaats. Met interactieve voorstellingen, workshops, meet & greets en vele literaire acts belooft het weer een feestje te worden. Ook de winnaars van de Nederlandse Kinderjury worden deze dag bekend gemaakt. De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar.

Liever op wereldreis voor een dag? Dan is de International Market in de Reinkenstraat jouw bestemming. Met eten, drinken, producten en muziek van over de hele wereld, waan je je eenvoudig in zonnig Mexico of wijn minnend Frankrijk. En de Reinkenstraat heeft natuurlijk sowieso een hoog ‘Haags schatten gehalte’.

Na de middagactiviteit nog even met de voetjes in het zand en genieten van fijne klanken? Sluit je weekend dan af bij Jazz in de Fuut, waar iedere editie een andere muzikant de vrije hand heeft. In een ontspannen sfeer, in die kanariegele strandtent op het Zuiderstrand zal jij de zon in de zee zien zakken…

Geniet! Doen wij  dat ook!

Getagged in FRIYAY