Ok. Ik zal het niet mooier maken dan het is: het belooft een zeer druilerig herfstweekend te worden. Maar niet getreurd, dan sommen we toch gewoon de allerleukste, knusse en warme #haagseschatten weekendtips voor je op in deze Friyay! Op naar een heerlijk herfstig weekend in nat Den Haag!

En we beginnen meteen met een heel bijzonder evenementje bij Kattencafé Ditjes & Katjes in de Piet Heinstraat. Daar staan vanmiddag de wijntjes en hapjes voor je klaar tijdens de heuse ‘High Wine tussen de katten’. Niet zo’n kattenvriend, maar wel zin in een goed glas wijn? Dan tippen wij Grapes & Olives aan de Veenkade. Zij staan hoog op ons ‘Haagse schatten to be’ lijstje. Of start je weekend in stijl bij Restaurant de Kade aan de Avenue Culinaire. Eten en drinken is daar sowieso een waar feestje, maar in de maand november krijg je het tweede Chef’s menu (en ik kan je vertellen: da’s smullen geblazen!) ook nog eens gratis. Wel even reserveren mensen, anders heb je een grote kans dat anderen jou voor zijn.

Op zaterdag is het schitterend weer voor een rondleiding door het statige Vredespaleis. Slechts een paar weekenden per jaar geopend voor publiek, dus grijp je kans. Kom alles te weten over de internationale instellingen die er gevestigd zijn en wandel, samen met een gids, door de mooiste ruimtes van dit Rijksmonument. Meer in de ‘shopping mood’? Wandel dan binnen bij Pepita d’Oro daar presenteert goudsmid Rose zaterdag haar nieuwe collectie van schitterende sieraden. Wij zijn reuze benieuwd! Shoppen kun je trouwens ook heel goed bij de onlangs geopende conceptstore Filya aan de Fluwelen Burgwal. Wij ploften er vorige week neer voor een bakkie bij het inpandige FAFO coffee en zijn fan! Een vet pand, een tof concept, een verrassende indoor garden.

Ben jij niet bang voor een paar druppels regen en heb je kids? Dan is de lampionnenoptocht in het Statenkwartier zaterdagavond iets voor jou. Daar vieren ze de ‘11e van de 11é, oftewel: Sint Maarten. Overdag dus lekker aan de knutsel zodat jouw kids zaterdagavond kans maken op een prijs voor de mooiste lampion! Leuk toch?

Druilerige dagen zijn er natuurlijk ook voor heerlijk lange lunches of late ontbijtjes bij fijne Haagse schatten. Onze favoriete spots: BijClarence in de Piet Heinstraat, het nieuwe Eef in de Weimarstraat of het knusse Martes aan de Hooistraat. Waar plof jij neer dit weekend?

Zondag is Kali Tengah the place to be! Terwijl je er normaal komt voor de lekkerste theetjes en koffie, kun je er zondag ook terecht voor een tweedehands kledingbeurs met kinder- en dameskleding. Shop jij je nieuwe wintercollectie bij elkaar onder het genot van een lekker bakkie?

Geniet van je weekend!