Het einde van de komkommertijd is nu echt in zicht en onze kalender stroomt voller en voller met gave events. Waar we de afgelopen paar weken soms met moeite onze weekendtips (wel hele leuke!) bij elkaar sprokkelden, kunnen we nu weer een zorgvuldige selectie maken voor de #haagseschatten Friyay van dit weekend. Wij kunnen niet wachten! 

Het zal niemand zijn ontgaan dat er op vrijdag en zaterdag weer een groot festijn zal plaatsvinden. Voor de 38e keer wordt het Internationaal Vuurwerk Festival in Scheveningen gehouden! Fun fact voor alle import-Hagenezen: de bekende uitdrukking “Je bent een rund als je met vuurwerk stunt” vertaalt naar “Kèk nâh, da leg een klâh! Issie van mè of issie van jâh?” op z’n Haags. Hoewel er tijdens dit festival louter professionele shows plaatsvinden en het natuurlijk geen gelegenheid is om zelf wat gillende keukenmeiden af te steken, lijkt het ons toch best een mooie om punten mee te scoren. Mocht je er dit weekend niet bij kunnen zijn, niet getreurd! Volgend weekend worden de lichtshows voortgezet!

Ook zaterdag is het weer een dolle boel op Scheveningen. Op het Footprint festival dans je op je blote pootjes in het zand en doe je mee aan bijzondere workshops. Het bomvolle programma bevat onder andere yoga, mindfulness wandelingen en capoeira. In het bijzonder: de Filter challenge van Trashure Hunt in samenwerking met Stichting De Noordzee bij nieuwe Haagse schat The Shore.

Na die spetterende vuurwerkshow of dat dagje festival wil je de rest van je zaterdag misschien wat rustiger aandoen. We’ve got just the thing: Senses of Cinema organiseert wederom een openlucht bioscoop in de Nutstuin. Tip: combineer de Poolse filmdocu “All These Sleepless Nights” met heerlijk eten van Haagse schat Juni Cafe in Het Nutshuis!

Als je meer in de stemming bent voor een borreltje moet je naar foodhall Minglemush. Hier vindt namelijk na eerder succes Anna’s bar biertasting met brouwerij Uiltje plaats. Ons advies is om niet alles op één avond te proberen (ze hebben naast 24 taps ook 90 bieren op fles) maar we gokken erop dat je na deze tasting (met bierbingo!) nog wel eens terug zult komen om de rest te ontdekken.

Dit drukke weekend mag natuurlijk best wat rustiger worden afgesloten. Aangezien zondag de zon ook weer schijnt, lijkt ons dit een perfecte dag om marktjes af te struinen. Op Scheveningen vindt bijvoorbeeld de bekende Saltmarket Keizerstraat plaats. Als je haren inmiddels rechtovereind staan van de zilte zeewind, kan je je flappen komen wapperen op de Swanmarkt Plein!

As always zijn we natuurlijk weer dolbenieuwd naar al jullie weekendavonturen. Deel je jouw mooiste vuurwerkkiekjes of speciaalbiertips met ons via #haagseschatten?