Na zo’n regenachtige week staat er eindelijk weer wat zon op ons te wachten! En dat is maar goed ook, want de meeste #haagseschatten weekendtips zijn om buiten te beleven. Lees het allemaal in deze FRIYAY!

Begin je weekend met wat lekkere beats tijdens de aftrap van de DrumDrieDaagse in de Musicon. Met geweldige drummers en docenten, spannende sessies, bijzondere projecten en knallende avondoptredens belooft dit een heel leuk evenement te worden. Heb je meer zin in wat relaxte deuntjes om het weekend in te luiden? Dan is de Summer Session bij strandpaviljoen de Staat waar je moet zijn. Voetjes in het zand, lekkere cocktail in je hand, een zomerse Staats BBQ en heerlijke deuntjes van de band DIE FREEDES. Een avond om weer helemaal terug in de zomerse sferen te komen!

Om het weekend echt knallend in te luiden kan je ook nog door naar het Internationale vuurwerkfestival op Scheveningen. Vanavond strijden België en Nederland tegen elkaar voor de felbegeerde titel van ‘mooiste vuurwerkland’. Als klap op de vuurpijl heeft Sea Life hier een hele leuke actie aan gekoppeld. Op alle dagen van het vuurwerkfestival kan je voor de shows tussen 17.00 en 21.00 uur met 50% korting de onderwaterwereld van Sea Life ontdekken. Hoe leuk is dat!

Maar niet alleen op het strand is dit weekend veel te beleven. Op zaterdagavond kan je op twee bijzondere plekken van een mooie zomeravond genieten. In de Nutstuin presenteert het Nutshuis Cine-smakelijk: openluchtbios & streetfood! Denk aan zwoele temperaturen, verse en verrassende gerechten, zitzakken om in uit te buiken en een moderne klassieker op een groot openluchtscherm. Op het menu staat deze avond de film: The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover. Hoe kun je een zomerse avond beter doorbrengen? Als je een liefhebber van wiskey bent, dan weten wij het wel. Dan is de Waterkant de plek waar je zaterdagavond moet zijn. DRAMTUNE komt langs met een verrassende selectie whiskey’s en heerlijke live muziek. Reserveren hoeft niet, je kan gewoon ter plekke kijken wat en hoeveel types je wilt uitproberen. Zorg wel dat je op tijd bent, het proeven begint stipt om 17.00 uur. Eet daarna een hapje mee en geniet van een mooie zomeravond!

Zondag kunnen de vroege vogels onder ons het weekend lekker fit afsluiten met een lesje Pilates aan zee! Haagse schat K’dans verzorgt een heerlijk lesje bij strandtent De Fuut. Werk jezelf goed in het zweet, en geniet na met een lekker koffietje in de zon. Goed voor een zomers lijf én zonnig humeur 🙂

Fijn weekend allemaal!

DrumDrieDaagseCine-smakelijk Nutstuin Dramtune bij de Waterkant