Het eerste weekje zit erop. Hebben we de nieuwjaarsborrels allemaal een beetje overleefd, of moeten we nog? Dry January of niet, ik denk dat we vanavond in elk geval allemaal wel toe zijn aan een goeie (alcohol)vrij(e)mibo. Dit weekend zijn er in ons mooie stadje achter de duinen weer allerlei leuke dingen te doen! De leukste heb ik voor je samengevat in de #haagseschatten Friyay van deze week.

Je kent het fenomeen toetjesmaag vast wel, maar heb je ooit gehoord van een schoenenportemonnee? De feestdagen waren dan misschien wel duur, maar men kan nooit genoeg schoenen hebben. Haagse schat The Walk is een ambachtelijke herenschoenen speciaalzaak en zij hebben het hele weekend sample sale! Zo worden maatschoenen opeens heel goed betaalbaar. Check vooral ook even hun nieuwe site trouwens!

Zeg creabea’s, kennen jullie Cross & Woods, crafting parlour al? Deze toffe brei- en naaiwinkel op het Westeinde organiseert eens in de zoveel tijd workshops en andere leuke events. Vanavond hebben ze de eerste Craft Night van 2018. Een gezellige avond om onder het genot van hapjes & drankjes met elkaar te kletsen over jullie eigen projectjes!

Surprise, surprise! Zaterdag staat weer lekker in teken van goede voornemens bij Hidden Gym! Kom tot rust tijdens de Greenhouse Yoga – Acoustic Yoga of kies voor lekker trillen met je billen tijdens de Rooftop Zumba. Allebei in Haagse schat Urban Farmers! Op zaterdag kan je je HG strippenkaart trouwens ook gebruiken bij Sky Health the Hague voor Kickass Kickboxing (ladies only) en bij Beergarden voor een uurtje Beer yoga. Zenner kan haast niet toch?

Niet zo’n zin om je fysiek helemaal uit de naad te werken, maar wel om de handjes te laten wapperen? Haagse schat Capriole Café is na een korte kerstbreak weer open en knalt er gelijk de gave Workshop koffie branden Capriole Café in. Wel op tijd reserveren want er is beperkt plek!

’s Avonds vindt Frappant Comedy x Farbod’s Verjaardag plaats bij Theater Dakota. De host, Farbod is jarig en daarom gaat de opbrengst van de show naar een goed doel. Een avondje lachen én je geld gaat naar een goed doel: what more can we say?

Op zondag is het weer een drukte van jewelste in Den Haag. Als je altijd even moeite hebt met opstarten ’s ochtends, is het Filmhuis misschien een originele plek om je dag te beginnen! De hele dag draait de top 10 van filmhuisfilms, want om 10:30u start Cineville’s Beste Films van 2017 (Den Haag)!

Voor de museumliefhebbers: in Museum Meermanno vindt Artist Talk: Carina Hesper ‘De kunst van lezen’ plaats. Kunstenares Carina en de curator zullen wat komen vertellen over de tentoonstelling en na afloop is er uitgebreid de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje!

’s Middags kan je naar Paagman op de Fred voor het Interview Daphne Deckers over haar laatste essay Sterrenstof! Als je dan toch in de buurt bent: Wijnbar Ravi viert hun eerste verjaardag. Ik citeer “wie jarig is, trakteert” dus krijgt iedereen een glas bubbels van het huis!

En natuurlijk nog even de gouwe ouwe: ‘Live op zondag met’ bij Haagse schat Brasserie Ock. Met op het programma: Smooch bij Brasserie Ock, voor fijne zondagmiddagjazz op het mooie landgoed Ockenburgh!

Al met al weer een lekker gevarieerd weekendje zou ik zeggen! Laat je ons weten wat jij allemaal gedaan hebt dit weekend?