Jemig. Denk je alles gehad te hebben met de meest lange, warme, zonnige zomer, krijg je als onverwacht cadeautje een nazomer die duurt tot en met half oktober. Het moet niet gekker worden. Er zit dus niks anders op dan dit weekend met z’n allen nog een keer massaal naar buiten te gaan en het buitenleven te vieren. De leukste weekendtips vind je hier in de #haagseschatten Friyay!

VRIJDAG
Met een bijna tropisch weekend voor de boeg, kun je eigenlijk nergens anders starten dan op het strand. En wat een geluk heb jij dat het allerlaatste strandfeestje van dit seizoen er één is om je vingers bij af te likken. Bij Strandpaviljoen De Staat wordt voor de tweede keer het Staats Festival georganiseerd. Er zijn 3 Areas, Live muziek (Splendid!), DJ’s, een biologische Food Court mét vega en vegan opties, een DIY DJ hour en een Wijnbar. Maar let op lieve mensen, er is geen voorverkoop, dus kom op tijd want anders moet je dit fantastische strandfeestje misschien wel missen.

Wil je het iets rustiger aan doen maar toch een magische muziekavond uit beleven? Kom dan vrijdagavond naar het Zuiderstrandtheater Hier vindt voor het eerst dit jaar het het Wanderlust Festival plaats. Volgens de organisatie een music exprerience, een cultureel avontuur en een mysterieuze tour langs allerlei verschillende soorten muziek onder het genot van een hapje en drankje. Aan de line up zal het niet liggen; namen als Anneke van Giersbergen, het Residentie Orkest en Zuco 103 sieren de lijst. En weet je wat nou zo leuk is? Speciaal voor de lezers van Haagse schatten hebben we een mooie aanbieding: 2 kaarten voor de prijs van één. Gebruik de code ZST als je gaat boeken.

ZATERDAG

Op welk festival je uiteindelijk ook bent beland vrijdag, zaterdag is het tijd om bij te komen. De afterparty wordt een lekker shop dagje. In de waas van het feest met nog een lekkere buzzz mag je vandaag gaan zwaaien met je pinpas. We beginnen in The Student Hotel in Den Haag waar dit weekend een hele fijne Vintage Kilo Sale plaatsvindt waar je je perfecte herfst/wintergarderobe kunt aanvullen met fantastische vintage items. Het werkt heel simpel. Je shopt – je weegt – en je rekent af naar gewicht 15 euro/kilo. Easy does it!

Dorst is je volgende stop. Dé craft beer speciaalzaak van Den Haag houdt tot en met komende zondag een enorme uitverkoop. Omdat de winkel proppievol staat, bieden ze verschillende bieren met 40% korting aan zoals Evil Twin en Omnipollo. Snel even je slag slaan dus.

Nu moet je aandacht schenken aan je nadorst. Tijd voor een drankje in de zon. En met de achterlijke temperaturen die voorspeld zijn is het geen overbodige luxe om hier even de tijd voor te nemen. Wat een échte aanrader is, is onze #haagseschat Extea.  Restaurant Extea is open voor lunch en diner en heeft een mooi terras aan de Hooikade. Heerlijk dus om met zomerse temperaturen te toeven. Beetje mensen kijken, goed glas wijn (ok, ook een glas water) erbij en vervolgens jezelf gewoon eens goed verwennen met al het heerlijks wat er uit deze moderne keuken met Baskische invloeden komt. Een ding weet ik zeker, hier ga je terug komen!

ZONDAG

En dan alweer de laatste dag van het weekend. Omdat je gisteren niet al je centjes hebt verbrast, sturen we je naar de leukste markt van Den Haag: Le Marie Marché Deze zondag vindt een bijzondere editie plaats in de Reinkenstraat: Le Marie Marché Goes Green. Er wordt vandaag extra aandacht besteed aan een natuurlijke groene omgeving en de verbetering van ons milieu. Helemaal niks mis mee! Al struinend langs de bijzondere eigentijdse, uitheemse of juist authentieke producten, kan inspiratie worden opgedaan voor een duurzame lifestyle. De groene deelnemers zijn te herkennen aan een Go Green sticker bij hun standplaats.

En nu we dan toch milieubewust bezig zijn, kunnen we jullie deze tip niet onthouden. The Hague Boat organiseert deze zondag om 14.00 uur, tijdens hun laatste vaartocht van dit seizoen, een clean up van de Haagse grachten. Iedereen is welkom om zwerfafval uit het water te halen, wil je meevaren, meldt je dan wel even van tevoren aan. Meevaren met je eigen boot of supboard is ook heel gewenst!

Dit zomerse weekend in de herfst sluiten we af met een #haagseschat die aan het begin van deze maand groot nieuws aankondigde: De Sushimeisjes binnenkort een tweede vestiging aan de Valkenboskade 622. Tof hè?! Maar voor het zover is, schuiven we aan bij de meisjes aan de Prins Hendrikstraat en bestellen we een Bonito Maki met een verfrissend Haags Kompaan biertje. Proost! Het was weer een topweekend…!