Ik besef me dat het weer de afgelopen weken bijna standaard een onderdeel is van onze Friyay. Maar mensen, even serieus: hebben jullie de voorspellingen voor dit weekend gezien?! Ik spring alvast even een gat in de (warme) lucht en bereid me voor op een heerlijk lenteweekend met al deze fijne #haagseschatten weekendtips! Waar kom ik jou tegen dit weekend? 

VRIJDAG
Ik start eind van de middag mijn weekend in stijl bij het nieuwe festival Tony’s Playground! Het hele weekend (geen paniek dus, als je vanavond niet kunt) brengt Tony alles waar hij gek op is voor jou samen. Hij geniet van muziek die live gedraaid of gespeeld wordt, drinkt zijn favoriete cocktails en gin tonics en gaat vooral niet in het gareel lopen. Dit klinkt mij als muziek in de oren! Wat jij? Speciaalbier voor de liefhebbers en maagvullende snacks als bodem voor de rest van de avond. Gekkigheid voor volwassen kids en echte kids! Alles wordt dit weekend nèt even anders. En dat op het Kerkplein, in het hart van Tony’s oh zo mooie Den Haag! Ik ben toch zó benieuwd!

Maar er is meer vanavond: de officiële opening van Brouwerij en proeflokaal De Prael in het Energiekwartier is een feit! En dat willen ze dolgraag vieren met jou! Met originele Praelbieren op de tap, DJ Ome Steef draait z’n lekkerste plaatjes en een spetterende live act op het podium. En natuurlijk de lancering van hun eerste eigenste batch ‘Haags Prael Alt’!

ZATERDAG
Wist je dat het vandaag de dag is van de Haagse geschiedenis? Ruim 40 Haagse professionele en vrijwillige erfgoedorganisaties doen dit jaar mee. Zij organiseren stadswandelingen, lezingen, boottochten en workshops voor volwassenen en kinderen. Het festivalterrein op Het Plein is gratis toegankelijk en is de plek waar je je tickets koopt voor de vele activiteiten. Tip van mij: speciaal voor de Dag van de Haagse Geschiedenis opent de Tweede Kamer deuren die normaal voor publiek gesloten blijven. Denk wel even aan je legitimatie!

En dan is er nog iets heel tofs wat ik graag met jullie deel: Firma MES heeft een nieuw project! Vanaf dit weekend nemen ze mensen mee door Den Haag met een heuse audio tour genaamd De Affaire! Je wordt ontvangen in The Grey Space, een spannende locatie net achter De Grote Markt. Vervolgens ga je, met koptelefoon, op ontdekkingstocht door de stad. Eerst samen, dan alleen… Niet de saaie standaard stadswandeling met informatie over oude gebouwen, maar een reis door je eigen gedachten- en die van anderen. Dwaal door de stad als hoofdpersoon in je eigen verhaal. De wandeling duurt ongeveer 50 minuten. Klinkt toch echt heel tof?

Dorstig geworden na die wandeling? Er zijn op het moment van schrijven nog kaartjes te koop voor de lancering van Roestig Blond. En da’s dus een nieuw Haags biertje. En niet zomaar een biertje, nee een fris, koperkleurige, blond biertje dat simpelweg vraagt om een feestelijke lancering. Lijkt het jou leuk om deze Haagse nieuwkomer als eerst te komen proeven? Koop dan snel je kaartje. Roestig Blond zorgt voor de live muziek, passende snacks en natuurlijk… het bier!

Je zaterdagavond eens niet in de kroeg doorbrengen? Breng een bezoekje aan de Nacht van de Filosofie. Voor het derde jaar op rij heeft Den Haag, in de maand van de filosofie, haar eigen festival. Dit is het thema: verbeelding aan de macht. Een mix van denkers van naam en aanstormend filosofietalent delen hun beste inzichten met jou door lezingen en workshops. Voor iedereen die niet bang is om van mening te veranderen!

ZONDAG
Omdat zondagen nu eenmaal bedoeld zijn om optimaal te chillen en de weergoden ons gunstig gezind lijken, tip ik je vandaag vooral een bezoekje aan één van onze favo strandtenten. Plof jij vandaag neer op het terras van Strandpaviljoen ZUID, The Shore, Aloha Surf of Hart Beach? Lastige keuzes, I know! 😉

Geniet van de lente!