Brrrr… dalende temperaturen! Maar die kun je natuurlijk eenvoudig trotseren door je weekend vol te plannen met warmte en gezelligheid! Lees in deze FRIYAY daarom de fijnste #haagseschatten weekendtips om er dit weekend toch nog lekker warmpjes bij te zitten!

Begin je weekend bijvoorbeeld in goed gezelschap met een etentje BijClarence in de Piet Heinstraat. Bij deze Haagse schat smul je samen van een heerlijk huisgemaakte plat du jour van chef Rafa, de lekkerste tapas en pinchos, kaasplankjes met een goed glas wijn of Mahou bier. Als dat geen goed begin van het weekend is?!

Zaterdag is een perfecte dag om samen nog even lekker van de roetsjbaan in Scheveningen af te sjeesen. Dit weekend is je allerlaatste kans, want na zondag moet je weer een jaar wachten op de ijspret van Cool Event Scheveningen voor het Kurhaus. Dus nu nog even lekker schaatsen, roetsjen en de ijssculpturen bewonderen om daarna met een warme choco weer op te warmen.

’s Avonds is het tijd voor de allereerste officiële Come & Eat Den Haag avond. Dan openen tientallen Haagse huiskamers hun deuren voor statushouders, die aan tafel schuiven om samen te genieten van een heerlijk diner. Wij schatten in dat er een boel Hollandse stamppotjes geserveerd worden. Dit gaat mooie ontmoetingen en bijzondere verhalen opleveren!

Sluit je weekend af met een lekker cultureel dagje. Begin je zondag met een smakelijk ontbijtje in het Paleis bij Escher. Na het ontbijt heb je de unieke kans om in alle rust vóór openingstijd Escher in het Paleis te bezoeken! Heb je kinderen (vanaf 5 jaar)? Dan is het gratis Open Kinderatelier van het Gemeentemuseum Den Haag zondag ook een echte aanrader. De kids kunnen daar onder professionele begeleiding van een museumdocent heerlijk knutselen, terwijl jij als ouder geniet van de tentoonstellingen of een kop koffie in het museum.

Voor alle mensen waarbij hun hart sneller gaat kloppen als ze aan de mooie tijd van FAST surfdorp denken, hebben we nog een speciale weekendtip. Zondagmiddag vertelt Roland Verbiest, founder van FAST, het verhaal FAST IT’S A FACT. Een unieke vertelling bij YMCA in de Keizerstraat, die maar één keer in je leven zal plaatsvinden. Speciaal voor iedereen die FAST in z’n hart heeft gesloten.

Maak er weer een fijn weekendje van!

BijClarence_friyayCoolEventScheveningen_FriyayComeAndEat_friyayEscher_friyayFast_friyay