Velen van jullie zullen vandaag de minuten aftellen tot het dan eindelijk vakantie is. Ik mag jullie alvast lekker maken met onze #haagseschatten weekendtips, om de vakantie even goed mee in te kunnen luiden! Nog geen vakantie? Gelukkig kun je van je weekend wel weer een waar feestje maken!

VRIJDAG

Voor alle theaterbeesten en festivalfanaten is de mooiste week van het jaar aangebroken; De Parade is weer neergestreken onze geweldige stad. Voor de mensen die het nog niet kennen, zal ik even uitleggen waarom je er zeker een keer naartoe moet: weet je nog, dat overweldigende, over-enthousiaste gevoel dat je had toen je als kind de kermis op liep? Overal lichtjes, speelgoed en snoep? Dat gevoel krijg ik nog steeds als ik naar de Parade ga. Op het grasveld van het Westbroekpark staan een tiental circustenten, foodtrucks met gerechten van over de hele wereld, barretjes met fonteinen erop, een snoepkraan en “de Zweef”, een heuze zweefmolen voor volwassen. Terwijl je op een houten klapstoeltje aan je biertje en pulled pork met zoete aardappelfrietjes zit, komen er regelmatig acteurs langs die “parade” maken voor hun voorstelling, die ze een paar keer op een avond spelen.

Net beginnende theatergroepen wisselen zich af met grote namen. Zo staan o.a. Alex Klaassen, Hadewich Minis en Toneelgroep Oostpol te trappelen om voor jou te mogen optreden. Voor een euro of 7 zit je in een cozy circustent te kijken naar een voorstelling van ongeveer een half uur. Kaartjes koop je van te voren online, op het terrein bij de kassa of een half uur voor aanvang bij de deur. Ik bekijk er op een avond een stuk of drie, drink biertjes, geniet van de geweldige sfeer die er op het festival hangt, bak poffertjes en ga uiteraard minimaal één keer in de Zweef, want zonder ben je niet echt op de Parade geweest. De Parade staat in Den Haag van vrijdag 13 t/m zondag 22 juli. Overdag is er de Kinderparade. De toegang is dan gratis, er zijn in alle tenten kindervoorstellingen te zien, kunnen ze zelf poffertjes bakken, knutselen en de Zweef zal een stapje minder hard gaan.

Nou zijn jullie waarschijnlijk net als ik het hele weekend te vinden in het Westbroekpark, logisch, maar er is dit weekend nog meer leuks te beleven.
Shht, niet doorvertellen hoor! Maar onze Haagse schat The Shore houdt iedere vrijdag vanaf 20.00 uur de Secret Summer Sessions. Live muziek van bijzondere artiesten in een intieme setting op het strand. En vanavond is er een speciale hiphopavond met een kick-ass line up, don’t miss it!

ZATERDAG

Zin in een gezonde start van je weekend? Op zaterdag houdt Lunchroom Appeltje Eitje een healthy morning. Je begint de ochtend om 9:30 uur met een koffietje om daarna een uur te bootcampen met YES YOU. Het zal even doorzetten worden, maar je kan alvast uitkijken naar de heerlijke bananenwafels van havermout met vers fruit die erna op je wachten. Dik, uh, dun verdiend! Opgeven kan via lunchroomappeltjeeitje@gmail.com (€17,50 pp).

Op vrijdag en zaterdag organiseren de wijken Segbroek en Regentessekwartier in samenwerking met stichting Jazz in de Gracht een kleinschalig Jazzfestival op het Koningsplein. Geniet met een hapje en een drankje van de zwoele klanken van “Jazz in de Regentes” op vrijdag vanaf 19:00 uur en zaterdag vanaf 17:00 uur. Gegarandeerd een gezellig feestje!

Tot slot op deze zaterdag: Je kent het wel: 1001 outfits in je kast maar nothing to wear!? Wip dan tussen 17:00 en 19:00 uur even langs bij de Swap & Dance bij Bij Priester. Met onder je arm vijf t/m tien kledingstukken die je nooit meer gaat dragen en ruil ze daar voor een paar “nieuwe” pareltjes. De entree is gratis en er wordt gezorgd voor een hapje, drankje en muziekje!

ZONDAG

Zondag viert het The Hague African Festival zijn 10-jarig bestaan. Zij nemen die dag het Zuiderpark over met live muziek, een grote markt vol Afrikaanse kunst en het Kinderdorp, waar ook de kids zich lekker uit kunnen leven. Als het weer zich nou ook nog in Afrikaanse sferen begeeft, wordt het een heerlijke dag! Meer zin om lekker over een marktje te struinen en frisse zeelucht op te snuiven? Dan is de Salt Market op De Pier misschien iets voor jou!

Een heerlijk zonnig en cultureel weekend. En mocht je op De Parade een meisje tegenkomen in een jurk met gevouwen bootjes, zwaai dan even!