Wat een goede vrijdag! Althans voor een groot aantal van ons, die hebben namelijk een extra lang weekend voor de boeg. En als je nu denkt, help wat ga ik opeens doen met al die vrije tijd?! Geen paniek, je redding is nabij met de #haagseschatten weekendtips in deze bomvolle Friyay!

Je trapt je weekend vanmiddag af in Scheveningen tijdens Hipfest. Het enige echte popfestival in het hart van Scheveningen, de Keizerstraat. Gratis entree, meer dan 25 acts om je vingers bij af te likken en dat op toffe locaties zoals bij Meneer Chocola, Jorplace of muziekcafé De Maatschappij. Vanmiddag en vanavond al andere plannen? Niet getreurd: het festival duurt twee dagen!

Op zoek naar een leuke activiteit voor de kleine spruiten? Dan moet je op zaterdagochtend bij Theater Dakota zijn. Daar staat het festival 2 Turven Hoog op het programma. Speciaal voor de jongste theaterfanaten van 1 t/m 6 jaar oud. Natuurlijk zijn papa’s en mama’s ook welkom! Meer zin om naar buiten te gaan en je groene vingers aan het werk te zetten? Dan is de Tuindag bij de Zeeheldentuin iets voor jou. Om de tuin nóg mooier te maken, worden deze dag extra fruitboompjes en struiken geplant. Kunnen ze op jouw hulp rekenen? Geen groene vingers, maar wel fan van het Zeeheldenkwartier? Dan is de inspirerende Instagram tour misschien beter aan jou besteed. Ontdek hoe je de mooiste Insta foto’s maakt, welke apps je daarvoor het beste kunt gebruiken en wat de meest fotogenieke plekjes zijn.

De keuze is sowieso reuze op zaterdag want vanaf 16.00 uur kan je bij de mannen van Kompaan Bier proosten op het feit dat hun biertje Bloedbroeder goud heeft gewonnen op de Barcelona Beer Challenge. Een prestigieuze prijs voor deze Haagse brouwerij. Genoeg reden voor een feestje! Het resultaat: de eerste editie van KOMPAAN Hangout met biertjes, BBQ’s en fijne DJ’s en dat tot in de late uurtjes.

Zondag na je uitgebreide paasbrunch even uitbuiken en een frisse neus halen? Struin over de Paasmarkt op het mooie Lange Voorhout. De markt staat er trouwens  van zaterdag tot en met maandag en biedt naast de vele kramen ook leuke activiteiten voor de kids. Over markten gesproken, een begrip in Den Haag, De Haagse Markt opent op tweede paasdag speciaal haar deuren. Wij zijn dol op de kleuren, geuren en culturen van deze bijzondere markt, ervaar het ook!

Rest mij nog te zeggen: vrolijk Pasen!