Kerstverlichting aan, massaal kerstbomen inslaan en autoramen krabben: als het zo ver is, dan weet je dat Nederland zich klaar gaat maken voor een koude winterperiode. Na een bloedhete zomer en een regenachtige november, is een frisse winter best welkom. Iedereen nestelt zich thuis tussen flessen rode wijn, een aangeslingerde verwarming, de kerstbomen worden opgetuigd en alle lichtjes mogen aan. Den Haag heeft dit weekend een hoop gezelligheid voor jullie in petto. Zit je klaar voor een overvolle winterse Friyay vol #haagseschatten weekendtips?! 

VRIJDAG

Knus je weekend starten wil toch iedereen! Met de feestdagen in het vooruitzicht mogen we alvast een beetje opwarmen. Vrijdagavond is het lichtjesavond bij Buitenplaats Ockenburgh en kun je creatieve variaties op de kijkdoos bewonderen. Nieuwsgierig? Ga ook! De kerstboom wordt ontstoken en kerstkoor ‘De Heksenketel’ zingt fijne liedjes. Omdat het weekend van start is en je sowieso trek gaat krijgen in een feestelijk maal kun je genieten van een 3- gangen lichtjesavondmenu. Reserveren dus voor dit complete pretpakket.

In het hart van de stad trappen we vrijdag af met de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout. Deze vijfde editie wordt een magisch sprookje! Met bijna 100 kraampjes met de mooiste (kerst)spullen, glühwein, heel veel lichtjes, gave optredens en natuurlijk kun je er de enige echte Kerstman dagelijks begroeten! Tussen 14 en 23 december kun je elke dag tussen 12:00 en 21:00 uur opgaan in de gekte van kerst. Geen fan vast kerst? Dan word je het hier vanzelf!

Je kunt het weekend ook cultureel en met een wat serieuzer tintje beginnen. In het Nutshuis kun je namelijk de tentoonstelling ’70 Jaar Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens: My Human Rights Hero’ bezoeken. Daar vertellen onder andere bekende en minder bekende personen wie de inspiratiebronnen zijn voor hun eigen mensenrechtenwerk. Mooi en interessant: neem een kijkje bij deze bijzondere tentoonstelling en kijk op de website van het Nutshuis voor de openingstijden en meer informatie.

ZATERDAG

Na een veel te gezellige vrijdagavond is uitslapen toch wel een grote wens, maar ergens kriebelt het ook om je lichtelijk vermoeide lijf toch nog wat in beweging te brengen. De mogelijkheid om aan beide wensen te voldoen biedt Hidden Gym deze zaterdag tussen 14:00 en 15:00 uur op een geinige locatie in hartje Den Haag, ofwel in The Student Hotel. Scoor je tickets nu en bewegen maar met die billen. 

Liever sporten in thema? Dat kan dit weekend tijdens de Santa Run! Klinkt fantastisch toch? Terwijl heel winkelend Den Haag aan het kerstshoppen is, ren jij mega blij in je Santa pak door het centrum van de stad. Warme choco, classic kerstliedjes en een hoop lol met je vrienden. Rennen doe je niet alleen voor je eigen fun maar je rent ook voor het goede doel! Hoppa dat is een win-win! In de benen: inschrijven en warmlopen maar. Veel Santa run plezier! 

Wil je je oude kerstballen graag inruilen voor leukere? Dat kan op het Winterlicht Regentesseplein dit weekend. Er is heel veel winterse buitenpret en je kunt meedoen aan superleuke workshops en andere activiteiten. Een heel knus uitje voor de hele familie! Schaatsen en een Silent Disco: een waanzinnige top combinatie vind ik! Natuurlijk is er lekker eten en kun je warme choco drinken om je handen weer wat op te warmen. Check snel het hele programma. 

Surfen in de winter kan. Ook in je Santa pak! Deze zaterdag organiseren Hart Beach & Quiksilver het populaire Surfin’ Santas Event. Dit is echt tof: 100 top surfers gaan de zee in om te surfen, maar willen samen met jou het wereldrecord, 320 surfende Santa’s, verbreken! Hoe cool! Are u in? En om deze koude gekte wat aan te kleden is er een DJ, glühwein en een cameraman die dit record vast gaat leggen. Er zijn ook SUP’s te leen dus ga snel naar de website en doe mee!

ZONDAG

Het weekend feestelijk afsluiten aan de kust? Of een beetje nieuwjaarskriebels creëren? Op zondagavond om 18:00 uur is het Winter Vuurwerk Festival Scheveningen en kleurt de lucht voor het Kurhaus met groots vuurwerk boven zee. Zo gaaf! Neem al je vrienden mee, trek een flesje bubbels open en je kunt alvast een beetje opwarmen voor Oud & Nieuw. 

Als je nog steeds niet genoeg hebt gekregen van al die winter- en kerstpret dan kun je op de Denneweg bij Winter Days Denneweg dit weekend meezingen met veel muzikale gezelligheid! Als liefhebber van kerstmuziek kun je hier je geluk niet op want verschillende unieke bands treden er op. Zaterdag en zondag tussen 13:00 en 17:00 uur kun je maximaal genieten in de gezelligste & oudste straat van Den Haag! Enne: heel goed te combineren met een bezoekje aan de Royal Christmas Fair!

Ook op het Prins Hendrikplein is het weer het hele weekend feest: De jaarlijkse Prins Hendrik Kerstmarkt heeft weer veel leuke kraampjes met lekker eten, drinken, kunst en unieke spullen in kerstfeest.  Ook onze Haagse schatten Achting baby, Bar en Zo en de Sushimeisje zijn er weer bij: Mooie kinderkleedjes shoppen voor de feestdagen, gave spullen voor onder de kerstboom of je buik vullen met superlekker sushi.

Goed kerst- opwarm-weekend!