De weersvoorspellingen zien er goed uit. En daar zijn we dit weekend extra blij mee, want er staat een overvloed aan leuke dingen op de planning die we liever niet in het water zien vallen! Van food(truck)festivalletjes, tot geheime muziekoptredens in binnentuinen en fijne boottochtjes door de Haagse grachten. Je leest het allemaal hier in de Friyay, die vol staat met de leukste #haagseschatten weekendtips van Den Haag. We wensen je weer veel succes met kiezen!

VRIJDAG
Visliefhebbers opgelet: start je vrijdagmiddag met het eerste officiële ‘haring hap moment’ tijdens de grootste haringparty van Nederland! Verzamel om 17.00 uur op de Dr. Lelykade, hap met z’n allen een eerste harinkje om vervolgens (lekkers stinkend, maar hé je bent niet de enige..) te netwerken en te borrelen! Ben je niet zo van de vis, maar wel van de borrel, dan is de bierproeverij van Eiber bier bij Bob’s your uncle een echte aanrader. Bier bekijken, ruiken en natuurlijk proeven gaan samen met de leukste weetjes en mooie anekdotes van Jasper. En vanuit daar natuurlijk zo rrrollend door naar het Malieveld voor het altijd gezellige foodtruckfestival Rrrollend.

ZATERDAG
Ben jij al bekend met de verborgen binnentuinen in hofjes en stadskloosters? Den Haag koestert deze geheimen, net als de vele mensen die actief zijn in de kunsten. Om de Haagse geheimen te ontdekken openen vier hofjes, twee kloostertuinen en de tuin van het Pandercomplex hun deuren voor het muziek- en poëziefestival SSSssttt … Geheim. Meer kan ik er dan ook niet over vertellen, dat ontdek je ter plekke! Nog meer cultuur snuiven in het Haagse? Ga dan naar de modeshow in de Elektriciteitsfabriek. Daar tonen 4 talenten hun afstudeercollecties tijdens de KABK Fashion Show 2018 in de spectaculaire turbinehal van de Elektriciteitsfabriek.

Is iets cultureels niet zo aan jou besteed? Dan zoek je de festivalsferen op tijdens het jaarlijkse Scheveningse feestje Vlaggetjesdag! Met natuurlijk veel haring, maar ook korenwijn, orkesten, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, presentaties van allerlei vissoorten, rondvaarten…En wat denk je van een optreden van Tim Knol in de Keizerstraat? Of gewoon lekker rustig aan en rondstruinen over de homemade market en wekelijkse bloemenmarkt rondom het kerkplein? En als je dan toch in de stad bent, loop dan eens binnen bij het Nutshuis. Dit keer krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de Haagse Nutsspaarbank tijdens de interactieve tentoonstelling Zegels & Pegels. Echt verrassend!

ZONDAG
Even een kleine reminder: zondag is het Vaderdag! Heb jij nog inspiratie nodig? Dan ben je hier aan het goede adres! Wat dacht je van de Instock vaderdag bierproeverij met duurzame biertjes en bittergarnituur bereid volgens het echte Instock concept: met geredde ingrediënten! Voor de culturele vaders is de Museum & Boat Tour Fathersday een aanrader. Vaar met The Hague Boat naar het Westbroekpark en bezoek het Atlantikwall museum. Een bezoekje aan deze bunker is een unieke belevenis. Liever iets sportiefs? Dan kan je ook nog naar de Vader -kids surfdag bij Hart Beach op ’t strand. En natuurlijk last but not least: het stoere Bier & Braadfestival bij Kompaan Bier. Stoere man of niet, wat ons betreft verdient iedereen een middagje bootje varen, biertjes drinken en burgers eten in de Binckhorst! Enne: dames zijn ook meer dan welkom!

Er is duidelijk weer een overvloed aan leuke dingen dit weekend en we zijn erg benieuwd wat jullie allemaal op de planning hebben staan!