We hebben er weer reikhalzend naar uitgekeken: de vrijdag. Niet alleen omdat je werkweek er bijna op zit, of zelfs een weekje herfstvakantie start, nee vooral omdat je je natuurlijk al dagen verheugd op deze FRIYAY vol Haagse schatten weekendtips. Zit je paraat?

Vanavond luid je je weekend in bij La Basque. Die naast het serveren van de meest heerlijke wijnen en pintxos, nu ook een cocktailbar openen op de eerste verdieping van hun mooie pand. Ik was al fan van deze heerlijke plek, waar je je in een mum van tijd in Baskenland waant, maar geloof dat ik er nu nóg vaker te vinden zal zijn.

Na die heerlijke cocktails nog even dansje wagen in de stad? Dat komt goed uit, want de Haagse Pop Week is gister gestart. Een week waarin meer dan 150 bands, artiesten en dj’s op ruim 30 locaties verspreid door de stad het podium pakken. Den Haag bewijst nog maar eens waarom het in de boeken staat als Popstad nummer één van Nederland. Tien dagen lang laat de Haagse popscene jou zien wat ze in haar mars heeft!

Op zaterdag pak je je fietsje naar de Weimarstraat. Een straat vol met Haagse schatten, maar deze zaterdag ook het toneel voor de Pasar Malam. Op het Regentesseplein geniet je van heerlijk Indische gerechten, de swingende Pasar Malam Band en het traditionele dansgezelschap.

Dit weekend start de herfstvakantie dus in Den Haag. En dat betekent dat Festival De Betovering vele Haagse theaters tijdelijk overneemt. De Betovering is het grootste jeugdevenement van Nederland. Van 14 t/m 23 oktober barst hun programma uit zijn voegen met toneel, dans, muziek, films, beeldende kunst, workshops en nog veel meer. Niets voor niets hét cultuurfestival voor kids van 2 t/m 12 jaar. Haagse schat Theater Dakota wordt omgetoverd tot een heuse avonturencamping. Daar bouwen en beschilderen de kids hun eigen tent. Misschien dat jij ondertussen geniet van het theater, een film of een gave workshop?

Zondag nog tijd over? Het wordt droog en zonnig dus maak een heerlijke boswandeling in Ockenburgh en geniet daarna van live muziek en een heerlijke daghap bij het gezellige Ock. Of waai lekker uit op Scheveningen en warm daarna op bij het fijne Meneer Chocola. Op pad met de kids? Geniet dan van de zonnestralen bij Pluk! en beleef een stukje platteland in stads Den Haag.

Maak er weer een heerlijk weekend van!

haagse-popweeklabasque_haagseschattende-betovering