Man, man, man, wat hebben wij genoten van deze zomer. En nu die langzaamaan overgaat in de herfst, is het tijd dat we iets terug doen voor de wereld. Yes, handen uit de mouwen! We gaan ons dit weekend inzetten voor een betere wereld. En beloofd: je krijgt er na dit weekend nog even een heerlijke nazomer voor terug (echt!).

VRIJDAG
Goede gewoontes ontstaan door kleine positieve veranderingen aan te brengen, die gemakkelijk vol te houden zijn. Laten we eens beginnen met van elke vrijdag ‘Vegan Vrijdag’ te maken. Goed voor jou én je omgeving. Bij Strandpaviljoen de Kwartel wordt het je gemakkelijk gemaakt: elke vrijdag bestaat de specialiteitenkaart 100% uit plantaardig eten. Zo begint je weekend goed!

Na die voedzame maaltijd heb je voldoende energie om je in te zetten tijdens de Nacht van de Vrijwilliger. Iedereen weet hoe het werkt met vrijwilligerswerk: Je wilt het wel, maar je agenda zit vol en wat kun je eigenlijk allemaal doen? Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger kom je er op een laagdrempelige manier achter hoe het is om wat voor een ander te betekenen. Superleuk om samen te doen met een vriend of vriendin!

Dansend je weekend in? De Stille Disco in het Paard is niet alleen goed om wat calorieën weg te dansen, maar ook beter voor de buren! 🙂 Claim snel je koptelefoon!

ZATERDAG
Vandaag is het een belangrijke dag: het is World Cleanup Day! Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. En jij kunt meehelpen! Vanaf The Shore in Scheveningen start er om 14:00 uur een strandwandeling waarbij je met juttassen het zwerfafval van het strand opruimt. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de impact.

Sta je echt enorm te stuiteren om mee te doen aan de World Cleanup Day? Je kunt ook rennend zwerafval opruimen tijdens de Eco Run van Decathlon. Goed voor het mileu én jezelf!

Liever eerst even je hoofd opruimen? Dat doe je tijdens een yogasessie op een bijzondere locatie van de Haagse Schat Hidden Gym. Deze zaterdag kom je helemaal tot jezelf tijdens een yogales in het Apartment NLXL. Een prachtig pand midden in het centrum. Daar moet je een keer geweest zijn! Buiten yoga-en kan ook, daarvoor sta je om 10:00 uur met je yogamat bij Standpaviljoen Zuid. Ze sluiten dit keer af met een ontspannende stoelmassage. Oh yeah….

Ben je klaar voor een echt duurzame stap naar een simpeler en bewuster leven? Dan heb je vast al eens gehoord van Tiny Houses. Op zaterdag kun je de Tiny Houses op de stadsakker van Proeftuin Erasmusveld van binnen bekijken. Laat je lekker inspireren tijdens deze Open Dag of kom gewoon eens kijken omdat je benieuwd bent (13:00 – 16:00 uur).

Na je inspanningen van vandaag heb je wel een lekker biertje verdiend. En laten we het dan wel lokaal houden: vanaf 17:00 uur vaar je mee met The Hague Boat en geniet je onderweg van vijf biertjes, inclusief uitleg door de schatten van het Haagse biermerk waar we zo trots op zijn: EIBER! Vergeet niet vooraf te reserveren.

ZONDAG
Je wordt wakker en opeens heb je het: Je wordt Life Guard! Hoe mooi zou dat zijn? En heb jij even geluk: juist vandaag kun je naar de informatiebijeenkomst bij de Reddingsbrigade van Den Haag. Ben je 16 jaar of ouder, heb je affiniteit met het strand en de zee en sportief. Dan is dit je kans!

Onderweg naar de brigade (uiteraard rennend á la Baywatch) stop je ondertussen even bij de diverse ateliers die dit weekend gratis te bezoeken zijn. Goed voor je kunstkennis! Kunst op Scheveningen heeft zelfs een kunstroute voor je uitgestippeld. Jouw kans om 41 Scheveningse kunstenaars te ontmoeten!

Van zwemmen en kunst krijg je honger. Vul je buik met zoveel mosselen als je kunt, tijdens het Mosselfeest in de Piet Heinstraat. Extra fijn: Nederlandse mosselen hebben het MSC-keurmerk. Zien we je in de Piet Hein tussen 12:00 – 18:00 uur?

We begonnen het weekend al vegan, en zo sluiten we ‘m ook af: de Conscious Kitchen organiseert weer een Conscious Dinner! Je bepaalt zelf hoeveel je betaalt voor het heerlijke veganistische diner met salade, soep, hoofdgerecht en dessert. Nog leuker: je mag ook vrijwillig zelf de handen uit de mouwen steken deze avond.

En als je dan op zondagavond terugkijkt op een actief weekend waarin jij je 100% hebt ingezet voor een betere wereld, dan mag je best even achterover leunen met een verdiend wijntje. Bij Haagse schat De Kade uiteraard, want hier worden tegenwoordig uitsluitend natuurwijnen geschonken. Cheers! Op een betere wereld!