Dat het dinsdag prinsjesdag is, lijkt het KNMI wel erg letterlijk te nemen. Het is nog niet eens oktober of de boomstronken vliegen je al om de oren! Maar, wanneer de zon dan toch nog eventjes doorbreekt, lijkt het ineens wel weer zomer (huh?). Toch heeft de komst van de herfst zo z’n voordelen: warme choco met slagroom en een nieuwe winterjas misschien? Bovendien betekent een beetje storm heus niet dat we alleen maar binnen onder een dekentje kruipen. Er staat immers weer genoeg leuks op de planning in deze #haagseschatten Friyay!

Eigenlijk hoort een dinsdag natuurlijk niet thuis in een Friyay maar dit weekend vindt er een aantal leuke pre-prinsjesdag events plaats. Zo kan je vrijdag naar de Eerste Kamer der Staten-Generaal om Democratie in woord en beeld bij te wonen. Hier worden de winnaars van de Prinsjesboeken- en Prinsjesfotoprijs bekend gemaakt!

Op zaterdag wandel je tijdens de Prinsjesmarkt langs kraampjes onder de lindebomen op het Lange Voorhout om je te verlekkeren aan exclusieve mode, accessoires en… heerlijke Drentse streekproducten! Denk je aan prinsjesdag, dan denk je aan hoeden. Ga daarom om 15:00 uur naar Escher in het Paleis voor de Prinsjeshatwalk. Hier worden o.a. hoeden geshowd die vorig jaar op prinsjesdag werden gedragen!

Zondagmiddag zak je lekker onderuit in de heerlijke Pathé Buitenhof bioscoopstoelen voor de Prinsjesfilm van dit jaar: The Good Postman. Deze tragikomische documentaire was één van de publieksfavorieten op IDFA en het Movies That Matter festival. Nog puf voor een snufje intellect op deze zondag? Na afloop is er een debat: compromissen sluiten over gevoelige thema’s, hoe doe je dat?

Om maar even door te gaan met de prinselijke events: het internationale fenomeen Park(ing) day vindt vrijdag plaats in de Prinsestraat! Superleuk initiatief: deze middag worden gewone parkeerplaatsen eventjes omgetoverd tot kleine groene oases om aandacht te vragen voor een duurzame stad. Een ommetje door het Hofkwartier is dus zeker de moeite waard! Na afloop even een bakkie doen bij bijClarence?

In deze Friyay kan ik stiekem ook vast aankondigen dat we er weer een nieuwe Haagse schat bij hebben! Als je een drukke en stressvolle week gehad hebt, biedt een Coaching aan zee wandeling misschien wel uitkomst. De wandelingen beginnen bij Haagse schat Strandpaviljoen Zuid en duren ongeveer anderhalf uur. Binnenkort lees je de officiële introductieblog over dit nieuwe en inspirerende concept van de enthousiaste dames Jojanneke en Sanne, maar zaterdag kan je deze coaching alvast zelf ervaren. Goed begin van je weekend toch? Let wel op: inschrijven kan tot vrijdag 15.00 uur.

Lekker uitgewaaid op het strand? Op zondag zoek je de gezellige drukte weer op tijdens de Swan Market op het Plein! Hier kun je wederom terecht voor lekker eten & drinken, muziek en het nodige geshop. Je hebt met deze weeromslag immers toch ineens weer een nieuwe garderobe nodig… En dan nog een laatste tip: doe je dit weekend vooral tegoed aan het limited edition liefdeskind van Eiber Bier & Roast Factory: Koffie Dick. Proef hem snel voor ‘ie op is! O.a. te koop bij Bierspeciaalzaak Dorst. Proost!