Of als iemand een andere manier heeft om op drie plekken tegelijk te zijn, hoor ik het graag! Ik ben uitgeput van alleen al het schrijven van de zaterdagtips voor deze #haagseschatten Friyay. Het zijn namelijk stuk voor stuk weer pareltjes van evenementen die je niet wilt missen. Succes met kiezen alvast!

Vrijdag

Lucky you want vrijdag is het qua evenementen – afgezien van de 1001 vrijmibo’s – vrij rustig.

Als je nog niet helemaal gaar bent van je drukke week, is Wine tasting: Turkey, Azerbaijan and Lebanon misschien wel iets leuks! Wijnspecialist De Filosoof organiseert weer een interessante proeverij. Wees er snel bij want er zijn niet veel plekken in dit knusse zaakje.

Verder zou ik vooral zeggen, beentjes omhoog en take it easy. Spaar je krachten een beetje en maak misschien alvast een (zeer strakke) planning voor de rest van het weekend…

Zaterdag

Er zijn belachelijk veel evenementen zaterdag en het liefste zou ik mezelf klonen om ze allemaal mee te pakken!

We beginnen om 10:00 uur in het Filmhuis Den Haag. In samenwerking met Omroep West organiseren zij Je hebt het Gemaakt in Den Haag. De hele dag staat in teken van Den Haag en Haagse filmmakers. Er worden zeven Haagse films vertoond en er zijn interviews met de makers. De hele dag in Haagse sferen, lekkâh!

Zit je liever pas ’s avonds voor de buis, maar wil je wel iets cultureels doen? In het Atrium Den Haag staat iets heel spannends te gebeuren. Waarschijnlijk heb je Oud & Nieuw al gevierd, maar deze zaterdag pas begint het Chinees Nieuwjaar 2018: Jaar van de Hond. Ook hier in Den Haag belooft het een groots spektakel te worden! Feestelijk vuurwerk, kleurrijke draken- en leeuwendansparades, een Aziatische markt, talloze bijzondere optredens en natuurlijk heeeerlijk eten. Kijk voor het volledige programma vooral even op de Facebookpagina of website! Op de site staat trouwens ook een leuk stukje over de oorsprong en traditie van dit bijzondere feest!

Het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je vrijmibo een tikkeltje uit de hand is gelopen en je zaterdag liever even wat rustiger aan doet. Als je jezelf uit bed hebt gehesen en de dag weer aankunt, maak dan een lekker wandelingetje naar Haagse schat Kali Tengah. Na het grote succes van de vorige keer vindt hier vanaf 12:00 uur in samenwerking met Espresso Records weer de Espresso & Records – Record SALE – Kali Tengah plaats. Muziek & koffie, what else?

Nou, eten misschien. Ken je Haagse schat Lunchroom Op de Hoek al? De naam verklapt het al, dit is een lunchroom. Maar niet voor lang! Zaterdag gaan zij beginnen met Proefdraaien Op de Hoek Avondkaart. Op de Hoek is een van de meest kindvriendelijke zaakjes in Den Haag dus natuurlijk hebben ze naast een heerlijk driegangenmenu ook een lekker kindermenu. En dat allemaal voor een super bescheiden prijsje. Het water loopt je toch al in de mond van eendenborst met cranberrycompote of bier stoofschotel!

Als je woensdag geen tijd had voor een romantisch avondje, dan heeft Het Noordeinde nog wat moois voor je in petto. Aan alles is gedacht voor Noordeinde Nocturne 2018. Er vinden prachtige concerten plaats, galeries en designstores zijn extra lang open en je geniet van culinaire hoogstandjes. Het volledige programma vind je op de site!

Alsof dit alles nog niet genoeg was, is er ook nog even een festivalletje dat je niet mag missen. Het zal je vast niet zijn ontgaan: DePier en Kreativ Events organiseren dit weekend Gin-Tastic! Net als flared pants zijn GT’s weer helemaal hip, hot & happening. Van zowel gin als tonic worden heuse studies gemaakt. De meest bijzondere smaakcombi’s worden uitgebreid getest en je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Grote en kleinere ginmakers staan te trappelen om jou hun pareltjes te laten proeven en je er meer over te leren. En natuurlijk is een festival geen festival zonder live muziek!

Zondag

Je kunt je vast voorstellen dat ik je aanraad om zondag naar DePier te gaan want verder is het vrij rustig. En dat mag ook wel want je moet waarschijnlijk nog drie weken bijkomen van die drukke zaterdag. Betekent natuurlijk niet dat je thuis moet blijven. Want wat is er nou lekkerder ontspannen dan live muziek en een lekkere daghap? Haagse schatten Capriole Cafe en Brasserie Ock hebben zoals elke zondag weer Live Muziek in Capriole Café en Live op Zondag met the Jazz Pack!

Bonus van de week

Ik beschreef hem al eerder in een aantal Friyays maar Haagse schat Bij Priester organiseert nu ook de Donderdag Avond Workshop – maak je eigen Clutch! In plaats van een nieuwe te kopen op koopavond, kun je er ook zelf één maken. En die is nog duurzaam ook want je gebruikt leer dat wordt gerecycled uit jassen, banken, stoelen etc. Wel even reserveren want er is beperkt plek!